Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Újabb 18 milliós feljelentés a vásárhelyi férfi ellen

Hódmezővásárhely - Beszedett 18 millió forintját keresi egy sértett B. Péter volt önálló bírósági végrehajtón, ezért feljelentést tett a napokban a vásárhelyi rendőrkapitányságon. B. Péter ellen tavaly május óta sikkasztás miatt folyik az eljárás. Akkor jelentette fel a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara. A volt végrehajtó kezén eltűnt összeg már meghaladja a 100 millió forintot.
18 millió forint elsikkasztása miatt tett büntetőfeljelentést a vásárhelyi rendőrkapitányságon egy károsult, aki nemrégiben tudta meg, hogy még tavaly behajtotta a követelését B. Péter önálló bírósági végrehajtó, csak azzal nem számolt el. B. Péter ellen a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara tett feljelentést még tavaly májusban, akkor derült ki, hogy az adósoktól behajtott összegeket nem minden esetben fizette be a letéti számlára. A kamara a vásárhelyi végrehajtót azonnal kizárta tagjai sorából, s az ügyben a Szegedi Ügyészségi Nyomozóhivatal kezdett vizsgálatot. Tavaly májusban legkevesebb 80 millió forint eltulajdonításával gyanúsították. A volt végrehajtó a gyanú szerint évek óta nem számolt el minden általa behajtott pénzzel, annak csak egy részét helyezte letéti számlára. A hiányzó pénzt a későbbi behajtásokból származó összegekből pótolta. A hiányt így görgette maga előtt, amíg csak tudta. Aztán átcsaptak feje fölött a hullámok.

Végrehajtói munka

Az önálló bírósági végrehajtók olyan ügyekben járnak el, amelyekben bírósági végzés vagy jogerős ítélet született. Ők próbálják meg az adósoktól behajtani a megállapított tartozásokat ingó és ingatlan vagyonuk terhére.

Imolya Imre, a Szegedi Ügyészségi Nyomozóhivatal vezető ügyésze lapunknak elmondta: eddig tizenöt feljelentést összegeztek, s a mostani 18 milliós feljelentést is ezekhez csatolják. Arra kérte a károsultakat, hogy aki tudomást szerez arról, hogy B. Péter behajtotta a bíróság által számukra megítélt összeget, de az hozzá nem jutott el, tegyen rendőrségi feljelentést.

– A kár, amelyet az addigi adatok alapján tavaly 80-100 millió forint közötti összegre becsültek, immár meghaladta a 100 millió forintot – mondta Imolya Imre. B. Péter elérhetetlennek bizonyult számunkra. Ügyvédjétől, Kecskés Ákostól megtudtuk: B. Pétert eddig csak egyetlenegyszer hallgatták ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remekeltek a Csongrád megyei kézművesek

Hódmezővásárhely - Három Csongrád megyei, két vásárhelyi és egy algyői kézműves kapta meg idén a… Tovább olvasom