Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Újabb 200 milliót nyert a hódmezővásárhelyi kórház

Hódmezővásárhely - Közel kétszázmillió forintot nyert pályázaton nemrégiben a vásárhelyi Erzsébet-kórház. Január 7-én megnyílik a városban az egynapos sebészeti osztály. Az önkormányzati egészségbiztosítási pénztár ügyében egyeztetnek az illetékesek.
A vásárhelyi Erzsébet-kórházban április elején 63 százalékkal csökkent az aktív ágyak száma, és ez – a bevétel csökkenése miatt – jelentős átszervezéseket, leépítéseket, elbocsátásokat vont maga után. Az intézmény ennek az intézkedéssorozatnak a finanszírozására (felmentések, végkielégítések) minisztériumi pályázaton nyert újabb 192 millió forintot – tudtuk meg Kallai Árpádtól, az Erzsébet-kórház főigazgatójától. Az elbocsátások folyamatosan zajlottak, és eddig ennek költségeit saját büdzséből kellett kigazdálkodnia az intézetnek. A megnyert összegből 118 millióhoz még az idén hozzájutnak, 74 millió jövőre esedékes. A felmentési idők ugyanis különböző időpontokban járnak le. De más is történik a kórház háza táján.

Az egynapos sebészeti osztály felújítása a végéhez érkezett.
Fotó: Tésik Attila

– Az önkormányzat segítségével megvalósuló egynapos sebészeti osztály felújítása a hajrához érkezett – közölte Kallai Árpád –, már csak a festés és a takarítás van hátra az épületben. Ezt követi a költözködés, a műszerek, a számítógépek, az ágyak visszatelepítése, és január 7-én már a régi-új helyen fogadhatjuk a betegeket. Kollégáimmal együtt már várjuk ezt a napot.

A parlamenti többség által nemrégiben elfogadott új egészségbiztosítási törvényről Kallai Árpád elmondta: sok kérdés, kétely merül fel a törvénnyel szemben. – Alacsony a társadalmi támogatottsága, ami aggályokat ébreszt, és a hatásait is lehetetlen megjósolni. Nem jó szembemenni szinte az egész országgal. Egyértelmű, hogy nem szakmai döntés született. Ez a törvény nem közömbös az intézmény és a fenntartó, a vásárhelyi önkormányzat szempontjából sem. A városnak továbbra is fontos, hogy jól működő kórház álljon a helyiek rendelkezésére, és magas színvonalon szolgálja őket. A megfogalmazódott kérdésekre az elkövetkezendő hónapok adhatnak választ. Elárulhatom, nem vagyok nyugodt – mondta a vásárhelyi kórház főigazgatója.

Városi pénztár?

A város korábban azt tervezte, hogy saját önkormányzati egészségbiztosítási pénztárat hoz létre, ezzel is védve a vásárhelyieket. Az ügy – az illetékesektől származó információ szerint – pillanatnyilag az egyeztetések, a tájékozódó jellegű megbeszélések stádiumában van.

Olvasóink írták

 • 12. Vásárhelyi 2007. december 31. 07:55
  „Ditti!
  Ki adott pénzt, Lázár??? Talán a parlamenti költségtérítéséből??? NEM!!! A vásárhelyi emberek, dolgozók, nyugdíjasok, akik becsülettel BEADÓZTAK az esetleg, a még talán kevés jövedelmükből, azok adtak pénz. Azért a valóságot próbáljuk már mondani.

  Tisztelettel és BUÉK: Vásárhelyi”
 • 11. bugajakab 2007. december 31. 05:11
  „Remelem nem ugyanaz a ceg burkolja a korhazat, mint amelyik a nagymedencet a strandon. Kisporoltak a zaroelemeket szinte mindenhol. A fugazas is csunya lett. Pedig mennyi penz rament!”
 • 10. ditti 2007. december 30. 15:47
  „elemér te enyhén szólva tájékozatlan vagy! A vásárhelyi kórház ágyainak 70 %-át elvonták!!!!! Az egész kórházat azóta az önkormányzat tartja fenn úgy ahogy! Már rég bezárták volna (köszönhetően a szociknak) ha Lázár nem ad pénzt!!!
  Először tájékozódj utánna mocskolj!”
 • 9. elemér 2007. december 30. 13:01
  „pár hónappal ezelőtt lázár és kallai teli szájjal mocskolta az egészségügyi reformokat(vizitdíj,kórházi napidíj,szerkezeti átalakítás stb.). Most ,amikor hosszú évek pazarlása után a refomlépéseknek köszönhetően pozitív lett a kassza, és van miből adni igény és szakmai szempontok alapján, most tartják a markukat.Ezt mifelénk úgy mondják, onnan esznek, ahova sz...tak.”
 • 8. skorpio21 2007. december 30. 05:54
  „De most tényleg!Miért támadjátok?Nem mondott semmi rosszat,sőt igaza van!
  Annyira látszik a képen,hogy be állított,első látásra lerí,hogy csak úgy csinálnak mintha dolgoznának!”
 • 7. Amati 2007. december 29. 20:25
  „Szakadj már le rólam kakukk.
  Mondtam én, hogy nem jó?

  Már megint távolbalátsz?
  Egyébként nemtalált (ez sem).”
 • 6. gyalogkakukk 2007. december 29. 15:41
  „Amati ! már megint itt vagy?
  Zsémbes egy alak lehetsz, nem irígylem a környezetedet.
  Neked semmi nem jó, ugyan ki vagy te??
  Egy 158 cm magas, megkeseredett, 47 éves kisfiúnak képzellek el, akinek anyucija mossa a gatyáját.”
 • 5. anti ditti 2007. december 28. 15:05
  „1. a helyes megoldás”
 • 4. Amati 2007. december 28. 10:48
  „Most mért kell megint belém kötni? Ez a kettő lehetséges variáció van, mindegyik életszerű. Mindenki döntse el, melyik lehet igaz. Én nem mondtam semmit.”
 • 3. ditti 2007. december 28. 09:02
  „Amati te mindenben csak kritizálni tudsz? Elég sivár életed lehet, mert semminek nem tudsz örülni vagy megbecsülni!”
 • 2. Amati 2007. december 28. 07:59
  „1 )Mert műkő, amit stokkolni kell, a végén.
  2) a fényképész találta ki, hogy úgy tűnjön, hogy valamit dolgoznak. (műbeállítás)”
 • 1. bugajakab 2007. december 28. 06:05
  „Miert kell kalapaccsal verni a frissen burkolt lepcsot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz éve, Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az elmúlt száz évben jóformán csak külcsínben változott meg a szeretet ünnepe. A békebeli kereskedők ugyanúgy gazdag kínálattal és akciókkal várták vásárlóikat, mint mai „leszármazottjaik". Tovább olvasom