Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Újabb áruházat épít Vásárhelyen az Aldi

Hódmezővásárhely - Újabb áruházat épít Vásárhelyen, a Szántó Kovács János utca végén az Aldi, az építési engedélyt már megkapta a vállalkozás. A közelben lévő Endreitelep telkeit a város megpályáztatta, ám döntés még nem született.
Még mindig bontási területnek számít a város másik volt szégyenfoltja, a Kutasi út melletti, idén felszámolt téglagyári telep.

Egy évvel ezelőtt, tavaly augusztusban vette birtokban a város a Szántó Kovács János út végén lévő úgynevezett Endreitelepen álló utolsó házakat is. Akkor a még ott lévő épületeket napokon belül lebontották. Az ok: a közgyűlés a területet ipari övezetté nyilvánította, s a szerény kivitelű, komfort nélküli épületeket azért sajátította ki. Az azóta eltelt egy évben látszatra semmi sem változott a területen. Mint azt a városházától megtudtuk, a terület hasznosítására pályázatot írtak ki, ez ügyben majd a közgyűlés dönt. Nem a telep helyén, de innét nem messzire, a város szélén álló Jysk Áruház közelében építi meg második vásárhelyi áruházát az Aldi. A cég ez ügyben is titkolózik, az viszont biztos, hogy építési engedélyt kértek az áruházépítéshez.

A téglagyári telep ma még bontási területnek számít. Fotó: Tésik Attila
A téglagyári telep ma még bontási területnek számít.
Fotó: Tésik Attila

Az Endreitelep egyik telkére pályázott az egyik helyi autókereskedő, aki azt mondta lapunknak, míg nem írják alá a szerződést a várossal, addig nem kíván nyilatkozni. Így azt sem árulta el, hogy tényleg átköltözteti-e kereskedését majdan az új helyre.

Kereskedők, iparosok költözhetnek a felszámolt telep helyére. Fotó: Tésik Attila
Kereskedők, iparosok költözhetnek a felszámolt telep helyére.
Fotó: Tésik Attila

Egyelőre még bontási területnek számít a város másik szélén, a Kutasi út mellett álló téglagyári telep, melynek felszámolása az idén kezdődött meg, miután az ott élőket a város máshová költöztette. Ők putriból komfortos lakásba mehettek. A telepen tíznél is több család élt leromlott állapotú házakban. Ez is ipari terület, amelynek hasznosításáról eddig nem döntött a közgyűlés. A telep még most is bontási területnek számít. A most kerítéssel elzárt egykori bejárat felől akkurátus téglarakások, illetve az elszállításra váró lomok azt bizonyítják, hogy a bontás és a romeltakarítás még nem fejeződött be.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Fegor 2008. augusztus 11. 20:39
  „ez a beszéd, csavok. ha az aldinak nem éri meg itt maradni, akkor egy percig sem fog maradni. ez üzlet. lj a feje tetejére is állhat, ha egy magáncég nem akar ide jönni, akkor nem is fog. ha pedig idejön, akkor valószínűleg úgy gondolja, hogy jó oka van rá. nem vagyok multi-párti és multi-ellenes sem. ésszerű vásárlás-párti vagyok.”
 • 34. mackó 2008. augusztus 11. 18:44
  „Szerintem teljesen felesleges ekkora városban kettő ALDI, mi a francnak. Üzlet kell a város szélén, hogy Fekete ne legyen olyan nagy úr.
  De van jobb megoldás is üzeletek nem kellenek már hanem MUNKAHELY, hogy legyen miből vásárolni.(Ezt nem akarják).”
 • 33. Csavok 2008. augusztus 11. 11:11
  „Én voltam az egyik síró, de örülök is az oda épülő ALDI-nak. Egyszerű a dolog - mint ahogy már más is írta - ez egy magáncég és oda épít áruházat, ahová akar és telket kap hozzá. Bízzuk rájuk a beruházás ésszerűségét.
  Nekünk szerintem jó, mert a környéken lakóknak lehetőségük lesz egy viszonylag olcsó boltbani a napi esetleg heti bevásárlást elintézni. Nem olyan rossz áruház az, főleg ha nincs a környéken másik. Én sem jártam ott csak kétszer, mert a Hódtóban egymást érik a boltok. De ha a Béketelepen laknék, biztos oda mennék.
  Már csak egy a kérdés: igaz-e a hír vagy kacsa ??!!”
 • 32. Fegor 2008. augusztus 09. 18:58
  „a múltkor hogy sírtatok, hogy a béketelepieknek bezzeg semmi nem épül, mert hogy ott a fekete bolt az egyeduralkodó, a képviselő úr elintézi, hogy ne legyen ellenfele.”
 • 31. skorpio21 2008. augusztus 09. 05:47
  „Még az is lehet,hogy tényleg igaza van "567" - nek!Két hete,amikor arra jártam 5 autó állt a parkolóban,tegnap viszont 7. Ez tényleg forgalomnövekedést mutathat.A kérdés csak az,hány dolgozó jár autóval?:)
  Az ott árult élelmiszerek minőségéről csak annyit, több mint 1 hónapja lapul a h űtőnkben egy csésze aldis margarin,amit akkor vettem,amikor bementem szétnézni,és csak azért,hogy mégse üres kézzel távozzak.
  Számontartom a szavatosságát,(10.10.-e) addig nem dobom ki,mégis csak élelmiszer!Tartós élelmiszer....”
 • 30. Juhásztata 2008. augusztus 09. 00:44
  „567!
  Ismerlek, te vagy a pénztáros, és félsz hogy kirúgnak, azért nyalsz”
 • 29. 567 2008. augusztus 08. 20:54
  „Csak úgy elmesélem, hogy az aldinak itt a városban egyre nagyobb a forgalma...”
 • 28. minek? 2008. augusztus 07. 01:08
  „Ilyen kisvárosba minek ennyi áruház???? Nem is jár senki sem oda (sem)!”
 • 27. vásárló 2008. augusztus 06. 16:48
  „Nem értem!

  Talán arra várnak, hogy meglegyen egy bizonyos üzlet szám, amire már stratégiát lehet építeni, most még altatják a többi láncot, azután meg egyszer csak alávágnak az áraknak.”
 • 26. Nem értem 2008. augusztus 06. 16:41
  „A múlt szombati Magyar Nemzetben volt egy cikk az Aldiról, ahol azt írták, hogy bizonyos cikkeket 2x - 4x annyiért árulnak mint Németországban.
  Egyszerűen nem értem, hogy a csóró magyarokat miért veszik le jobban (ha igaz a hír), mint az ultragazdag németeket.
  Éntőlem minden második ház heylén épülhet Aldi, csak ezt az árkülönbséget magyarázza már meg valaki.
  Egyébként én is voltam a vásárhelyi Aldiban kiccsaláddal még májusban, rajtunk kívül 2 vevő volt. Kényelmesen nem vettünk szinte semmit. Az árszinvonal elég magas volt, mi meg nem vagyunk annyira eleresztve, hogy ismeretlen élelmiszereket vegyünk drágán kipróbálni, és ha nem ízlik, hajigáljuk ki a kutyának.”
 • 25. Xerxes 2008. augusztus 06. 15:04
  „Az Auchanról csak annyit hogy a pénztárosokat nem engedik ki még wc-re sem, aki kimegy szigórú retorzióra számíthat, mellékesen pesti vagyok és dolgoztam náluk vezetőként. Amúgy igazából mindenhol van minőségi és gagyibb cucc ( pl. a sajátmárkás "Nutella - kópia" mindenhol szar ) de árban az Aldi a legjobb és a minősége is elég korrekt. Auchan nem fog Hódm.-re menni mert csak a nagy városokban telepszik meg és elég lassan.Idén pl.csal Miskolcon nyit egyetlen egységet. További előny szerintem hogy új áruház építésekor a környéket is össze kapják valamennyire. Amúgy Aldi akkor sem veszteséges mégha annak is látszik. Sőt ha máris építenek 2.egységet egy közeoes városban mint Hódm. akkor biztos bejöttek a számításaik.”
 • 24. cikicakk55 2008. augusztus 06. 13:26
  „Én is egyszer voltam az Aldiban,és elég is volt,pedig ez a nyitás utáni napokban történt, még is alig lézengtek benne.Ha az Aldinak megéri egy veszteséges boltot nyitni,hát tegye.Szerintem nekünk csak jó,hogy ennyi multi cég nyit itt boltot,mert jól egymás alá ígérnek,túllicitálva a másikat,csak,hogy odamenjenek az emberek.Én viszont jobban örülnék ha az Auchan jönne ide.Pesten voltam az Auchan-ba.Kedvező árak, friss termékek, minőségi cuccokat árulnak. Na de az Auchannak van esze,és nem nyit ott boltot ahol tudja,hogy nem éri meg.Nem gondoljátok,hogy estleg ez csak egy pénzmosási dolog lenne? Jaj nekem, most az ip címem alapján majd még fel is jelenthetnek.Na de hát szabad vélemény nyilvánítás van, azaz DEMOKRÁCIA.”
 • 23. Írástudatlan. 2008. augusztus 06. 08:41
  „Én kúrvául nem bánom hogy épül! Csak legyen ólcsó a dinnye! De komolyra fórdítva a szót tényleg a kispénzű embereknek szükségük van erre.Én nem mocskolok és nem is gyanúsítok itt senkit semmivel sem én csak a magambőréről tudok nyilatkozni.Mert én is inkább a TESCÓ-ba megyek bevásárólni mert sokkalta ólcsónnan tudok meg vásárólni mindent.Igaz az ALDI-ban még nem jártam és így nem is tudok érdemben nyilatkozni rólla.De aki vólt azt mondta hogy ott is sokkalta ólcsóbb minden.Az viszont nem baj ha több ilyen áruház nyíllik mert legalább lessz konkurencia!Ki tudja hát ha még ennél ólcsóbban is tudunk majd vásárólni!”
 • 22. skorpio21 2008. augusztus 06. 05:51
  „Még esetleg az is elő fordulhat,hogy pár nap,vagy hét múlva egy egészen más tartalmú cikk jelenik meg az újságba,mint az már megtörtént.És ki fog derülni belőle,hogy szó nincs aldiról,csak egy felröppent kósza gondolat volt a mostani cikk ihletője!
  Mert ugye volt már példa arra,hogy ez az újság tényként közölt valamit,amiről utóbb kiderült,hogy nem fedi a valóságot.Reménykedjünk abban,hogy most is hasonlórol van szó és mégis úgy dönt a képviselő testületünk,hogy a béketelepnek elég az az egy ABC ami jelenleg is van.Talán később egy sokkal jobb szinvonalú árúház épülhet a környéken.

  www.akjap.freeweb.hu”
 • 21. getback 2008. augusztus 05. 23:54
  „Itt valaki és valakik nagyon jól járnak.Na persze nem Kovács néni ,vagy Tóth úr aki minimál bérért 200 órázik.”
 • 20. Fegor 2008. augusztus 05. 21:27
  „végre egy üdítő hozzászólás, seals! a mondataidig tök nyomasztó volt olvasni ezeket az értekezéseket. mellesleg igazuk van az aldit illetően, de hogy egy magáncég saját döntése miatt így berágjanak egyesek, szerintem az beteges. ráadásul őket nem épp az objektivitás hajtja, hanem az echte ljgyűlölet. másik cikknél meg sajnálkoztak szegény béketelepieken, hogy nekik bezzeg nem épül semmi. de azért szerencsére, látok közüllük kivételeket, akik tudnak örülni is a dolgoknak.”
 • 19. seals 2008. augusztus 05. 19:30
  „Az Aldi egy magan ceg,ugye?nem pedig allami.Igy,szerintem,ha ugy dont,hogy akar meg egy boltot ott nyitni,akkor az o dolga.Az mas,hogy gyorsan csodbe is fog menni,ha nem megy oda senki vasarolni.Igy ,ha kimegy a varosbol,mashova,akkor az is az o dolga es az o penztarcaja banja.Ugyis mindeki odamegy vasarolni,ahol a legjobban meg tudja venni azt,amit kell,a legjobb minosegeben es a leolcsobb aron.A kisember az olcsobb helyen,mert szuk az anyagi lehetosege es a kisemberekbol sokkal de sokkal tobb van,.mint a gazdagokbol.A bolt bizonyara csinalt felmerest,mielott gondolkozott azon,hogy uj boltot fog epiteni.A lakosok meg orulhetnek,hogy tobb helyre tudnak menni vasarolni.Mindenutt van valami akcios termek,igy szepen ossze lehet hozni a sporolast,csak egy kicsit tobbet kell erte menni,de az a fontos,ami a penztarcaban a honap vegere megmarad.”
 • 18. forzaróma 2008. augusztus 05. 18:52
  „Aldi??? Mi az az Aldi???? Egy szeméttelep semmi más.... Egy nagy lehúzás,ami ugye a T. Lázár úrnak kedvez.....nekünk nem.Ki a fa.. jár
  egy lengyel,cseh,román,stb. teljesen gagyi "minőségi" mutihoz????
  Vicc ez az egész!!!! Ja,és fantasztikus hír!!! Járható utakat,járdákat,és nyugalmat!!! Igaz jön az OBI is az Interspar mellé ősszel!!! HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!! Waffanculo T.Polgármester úr!!!!”
 • 17. okoskan 2008. augusztus 05. 18:41
  „Gyerekek, az emlegetett abc nem a képviselő úré, hanem ő csak bérlő. A tulaj az ÁFÉSZ.”
 • 16. 82 2008. augusztus 05. 18:07
  „14. -> Pontosan!
  ...hogy itt kutttya nagy kenőpénzről van szó, az tuti. Az is meglehet, hogy a telket Lázár éppúgy adta el nekik, mint Rapcsák adta valamikor a Billának.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 26 millióval tartoznak Mindszentnek

Mindszent - Mindszenti vállalkozások és magánszemélyek közel 26 millió forint helyi adóval tartoznak… Tovább olvasom