Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Újabb átadások Vásárhelyen

Újabb vásárhelyi utakat újítottak fel a több mint kétmilliárdos rehabilitációs program révén. Tegnap átadták a Makai és Szoboszlai utcát.
A több mint kétmilliárd forintos rehabilitációs program keretében ősszel kezdték el számos vásárhelyi utca felújítását. Azóta folyamatosan újabb és újabb szakaszokkal készül el a kivitelező. Csorba Mihály alpolgármester és Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő tegnap délelőtt átadta a felújított Makai és Szoboszlai utcát.
A Makaiban összesen 4550 négyzetméternyi aszfaltfelület készült el. Új szilárd burkolat került a Síp és a Visszhang utca közötti szakaszra, valamint a makói országút felőli részre.

Az aszfaltozás előtt felmérték az út állapotát. A szakemberek úgy látták, hogy csak a fent említett szakaszokon kellett kicserélni az út felső rétegét. A burkolat alá keresztcsatornákat is építettek, hogy elvezessék az esővizet. Ezenkívül az út mindkét oldalán a padkát is kialakították. Ez a beruházás nettó ötvenmillió forintba került.

A Szoboszlai utcában október közepén kezdődött a munka. Összesen 550 méternyi új aszfaltréteget kapott az út. A szennyvízcsatorna nyomvonala több helyen megsüllyedt, a hibákat kijavították. Itt is készült útpadka, illetve kicserélték az elöregedett, már alig látható közúti jelzőtáblákat. A Szoboszlai utcai beruházás költsége nettó 36 millió forint volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forralt boros ajándékvadászat

Forralt bor illata, karácsonyi zene és a műjégpályán csúszkálók nevetése tölti be már napok óta a… Tovább olvasom