Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Újabb fióktelepet nyitna a Szefo Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Egy másik fióktelepet is szeretne nyitni a 100 százalékos állami tulajdonban lévő, kötöttárugyártással foglalkozó szegedi cég, a Szefo Zrt. Vásárhelyen – hangzott el korábban közgyűlésen.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Megírtuk: először tavaly kereste meg a Szefo az önkormányzatot azzal, hogy Vásárhelyen is akar munkahelyeket létesíteni. A Bocskai utca 10. szám alatti, városi tulajdonú, felújított épületben végül tavaly ősszel indult meg a termelés. A cég vállalta, hogy ez év tavaszáig 175 főt, többségében megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat.

Az idén ismét megkereste a Szefo vezérigazgatója, Kiss Sándor az önkormányzatot azzal, hogy újabb városi tulajdonban lévő ingatlanra lenne szükségük. A közgyűlés úgy döntött: a Teleki utca 10. szám alatti, jelenleg használaton kívüli egykori bölcsőde épületét ajánlja fel, és 5 éves bérleti szerződést köt a céggel, havi 100 ezer forintért. A Szefo abban az esetben kérte az ingatlant, ha a felújításhoz szükséges forrást saját vagy állami pénzből biztosítani tudja.

Az újabb fióktelep megnyitásával további 60 dolgozót tudnának foglalkoztatni. A Bocskai utcán a textil-konfekció részleget fejleszthetnék tovább, a Telekin pedig a Legrand-projektet. A cég a Legrand Magyarország Zrt.-nek áramelosztó-szabályzó készülék gyártásával is foglalkozik. Kiss Sándor érdeklődésünkre e-mailben azt válaszolta: a Legrand-projektnél 52 millió forintba kerülne a termelés bővítéséhez szükséges technológiai beruházás. A tervek szerint pedig még az idén megvalósulna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyagyújtás Vásárhelyen

A kommunizmus eltörölte az erkölcsöt, a mindennapok része volt a besúgórendszer többek között erről… Tovább olvasom