Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Újabb háromszáz ingyentelket osztanak Vásárhelyen

Százat már kiosztott, de az elkövetkező esztendőkben újabb háromszáz ingyentelket kíván juttatni a fiatal helyi házaspároknak a vásárhelyi önkormányzat. Ebből az első tizenötöt tegnap sorsolták ki a városházán. A tizenötből az egyiket Batidán kapta meg a jelenleg a városban élő hattagú Bacsa család.
Bacsa Ferenc, felesége és kislányuk a batidai teleknél. Nagy családdal költöznek majd ki. Fotó: Korom András
Izgatott házaspárok, el-elkószáló kisgyerekek a városháza házasságkötő termében, majd önkéntes kislányok a sorsolási majolikaedénynél – ez jellemezte az újabb tizenöt vásárhelyi ingyentelek sorsolásának hangulatát. A város eddig mintegy száz telket adott térítésmentesen azoknak a megfelelő megtakarítással rendelkező fiatal családoknak, akik a városban szeretnének maradni. A telekre két éven belül kell házat építeniük.

A sorsolást vezető Lázár János polgármester a jelenlévőknek elmondta: az önkormányzat a város megtartó erejét kívánja növelni ezen a módon. Ennek köszönhetően eddig három helyszínen épültek házak.

A tegnapi sorsoláson az Arany utcában négy, a Serháztéri egykori vásártéren tíz, míg Batidán egy telek talált gazdára. A közművesített telkeken várhatóan áprilistól lehet építkezni.

Bacsa Ferenc és felesége, Tóth Beáta a batidai, a főút szomszédságában lévő 995 négyzetméteres telekre pályázott – sikerrel. A négygyermekes házaspár a sorsolást követően Kitty kislányukkal és barátaikkal kiautóztak a helyszínre, s megnézték a kikarózott területet.

– Tizenöt éve élünk együtt, két esztendeje házasodtunk össze, s négy gyermekünk van, ám eddig nem volt saját otthonunk, ma is albérletben élünk – foglalta össze a házaspár helyzetüket. Elárulták azt is, hogy szándékosan pályáztak a batidai építési telekre, ugyanis szerettek volna kikerülni a város zajából. Azt tervezik, hogy a telekre egy 120 négyzetméter alapterületű faszerkezetes házat építenek majd, s ide költöznek ki gyermekeikkel, Kittyvel, Danival, Rolanddal és Dáviddal.

– Nem nagy távolság az a hat kilométer, amennyi Batidát elválasztja Vásárhelytől, ha kell, akár kerékpárral is be lehet tekerni – tréfálkoztak egymással. A családfő elárulta, úgy kalkulálják: négyzetméterenként 85 ezer forintba kerül majd az új házuk. Igaz, a telket az építkezés előtt még földdel kell feltölteniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyéniek kevésbé ismertek Vásárhelyen

Noha számtalan szórólapon, fórumon mutatták már be magukat az aspiránsok, az általunk megkérdezett… Tovább olvasom