Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Újabb szellőzőt építtet a család

Csongrád megye - A szén-monoxid-mérgezés másnapján ismét jártak a tűzoltók a mártélyi Rózsa Ibolya házában.
Nem lehet elégszer
elmondani


A mérők felszerelését tanácsos szakemberre bízni, az eszközöket legkésőbb a határidő lejártakor le kell cserélni. Azt is javasolja a hatóság, amit már lapunkban is sokszor leírtunk: a családok rendszeresen ellenőriztessék gázkészülékeiket, és gondoskodjanak arról is, hogy a kéményseprők elvégezhessék az előírt munkákat.
 – Újból ellenőriztek mindent. Semmi problémát nem találtak, úgyhogy továbbra sem tudjuk, hogy miért lettünk rosszul – mesélte az asszony. – Az biztos, hogy a jövőben nem bízzuk a szén-monoxid-mérőre az életünket. Két szakember is azt javasolta, a fürdőszobában, a gázkészülék környezetében, a padlótól 20 centiméter magasságban is legyen még egy szellőzőnk. Napokon belül elkészül – tudtuk meg az anyukától. Ahogy azt megírtuk, egy hattagú családból hárman lettek rosszul feltehetőleg enyhébb szén-monoxid-mérgezés miatt.

Az eset kapcsán lapunk Facebook oldalán több olvasónk is megosztotta a szén- monoxid-mérőkkel kapcsolatos tapasztalatát. A többség szerint nem mindegy, milyen márkájú az eszköz.

– Mindenképp szakboltban kell szén-monoxid-mérőt vásárolni, ahol magyar nyelvű használati utasítást is adnak a készülék mellé – mondta Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. A katasztrófavédelem többször kap olyan bejelentést, amikor kiderül, azért jelez a készülék, mert merül az elem. Ezért érdemesebb hálózatról üzemeltetni. Molnár Krisztina azt javasolta, mielőtt valaki érzékelőt vásárol, nézze meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapját (www. nfh.hu) is, ahol a hazai forgalomban lévő szén-monoxid- mérőkről egy negatív és egy pozitív lista található. A negatív listára 34 készülék került. A pozitívra csak 16.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdezzen Fekete Ferenctől

Kérdezzen Fekete Ferenctől
Hódmezővásárhely- A Béke-telepen folytatjuk Fogadóóra-sorozatunkat. Fekete Ferenctől, a körzet önkormányzati képviselőjétől is bárki kérdezhet, aki csütörtökön ad élő interjút a delmagyar.hu-nak. Tovább olvasom