Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Újabb telekosztást terveznek Vásárhelyen

A nagy érdeklődésre való tekintettel újabb ingyentelekosztást tervez a vásárhelyi önkormányzat. Most már nem csupán városi, hanem külterületi ingatlanokat is keresnek a fiatal családok. A csütörtöki közgyűlés tárgyalja a következő nyolcvan telek kialakításának tervét.
A vásárhelyi önkormányzathoz folyamatosan érkeznek az ingyenes telkek iránti kérelmek, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel a június elsejei közgyűlés elé kerül ez a téma.

– A testület elvi döntés előtt áll. Azt vizsgálják, vajon hol lehetne még építési telket alakítani – tudtuk meg Ambrus Norberttől, a polgármesteri hivatal lakás- és helyiséggazdálkodási csoportjának vezetőjétől.
A városban közel harminc telket alakítanának ki, s ugyanennyit Öreg-Kishomokon. Érdekesség, hogy a korábbi években csak Vásárhely belterületén kerestek a fiatalok önkormányzati ingatlant, de most külterületen is szívesen építenének, így Batidán, Kútvölgyön, Erzsébeten, valamint Szikáncson is kialakítanának 3-4 ilyen portát.

Vásárhelyen az önkormányzatnak nem titkolt szándéka, hogy a 2003 óta tartó akciójukkal minél több fiatalt a városban tartson. A lakáscélú támogatás mellett beépítetlen városi telkek pályáztatásával is ezt akarják elérni.

Legelőször a Soós István utcában hirdettek meg huszonnyolc telket, melyre ötvennyolcan jelentkeztek. Itt mostanra már egy kivételével az összes ingatlanon áll a lakóház. Ezt követően a Szellő soron és a Lévai utcában pályáztattak meg huszonhét telket, s erre is több volt az érdeklődő, mint a lehetséges ingatlanok száma. Legutóbb a Szoboszlai utcában egyet, illetve a Mester, a Barázda és a Szent László utca által határolt területen tizenkét, egyenként 730 négyzetméter alapterületű portát jelölt ki az önkormányzat.

Negyvenheten pályáztak, s közülük választották ki a tizenkét szerencsést. Márciusban sorsoláson dőlt el, kinek melyik telek jut. Azóta elkészült a közművesítés, s jelenleg a tulajdonosokkal kötik a szerződéseket.
Az önkormányzat több feltételt is szabott az igényléshez. Olyan 35 év alatti párok jelentkezhettek, akik legalább két éve Vásárhelyen laknak, valamint két gyermeket vállalnak. Az ingyen kapott telekre két éven belül házat kell építeniük. A polgármesteri hivatal jelzáloggal terhelte ezeket az ingatlanokat, hogy ne lehessen eladni egyiket sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyerekeké volt a vasárnap

Mire jó a gyermeknap? Az apróságok arca mindent elárul. Arra mindenképp jó, hogy bizonyságul… Tovább olvasom