Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Újabb vásárhelyi plakátbotrány

Súlyos betegnek, agresszívnek, másokat megalázónak, a város vagyonát elherdálónak tüntetik fel Lázár János vásárhelyi polgármestert azok a plakátok, amelyek tegnapra virradóra kerültek ki a város utcáira. Lázár azt mondja, nem foglalkozik politikai idiótákkal.
A polgármester irodája is jól látható a plakát mögött. Fotó: Tésik Attila
Alig hogy lecsöndesedett az egyik vásárhelyi plakátügy, most itt az újabb. Eddig csak a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági miniszter fotójával és idézeteivel ellátott szalagtranszparensek borzolták a kedélyeket – erről lapunkban több alkalommal is beszámoltunk. Tegnapra virradóra azonban Lázár János polgármestert becsmérlő plakátok jelentek meg városszerte.

„... Dr. Lázár János súlyos beteg. Betegsége 3 évvel ezelőtt kezdődött, mely agresszivitásban, mások megalázásban, hisztériás dührohamokban nyilvánul meg. ... adósságot halmozott fel. ... Reszkess tőle, Vásárhely!" – olvasható többek között ezeken az A3-as és A4-es méretű falragaszokon. A lapokon nincs impresszum, vagyis névtelen maradt a plakátoló. Úgy látszik, gyorsan kellett dolgoznia, mert középen kimaradt egy hely, talán az érintett fényképének a helye.

Lázár János plakátja az előtérben, mögötte pedig az őt betegnek kikáltó hirdetmény. Fotó: Tésik Attila
A fekete-fehér, fénymásolóval sokszorosított plakátok a város forgalmasabb kereszteződéseibe kerültek ki. Főleg a rendőrlámpával biztosítottakba – így talán a pirosnál várakozó autós el is tudja olvasni őket. Ezen kívül jutott még a Bajcsy-Zsilinszky utcai Fidesz-iroda közelébe, pont a párt egyik saját plakátjára ragasztották rá. Az épülő Emlékpont kerítésén lévőket délre már valakik részben leszaggatták. A rendelőintézet egyik bejárati oszlopára is tettek, ami a polgármester első emeleti irodájának ablakából is jól látható.

Az Andrássy utca elején, a Sarokház falán lévő plakátot két idős asszony olvasgatta tegnap délelőtt. Kérdésünkre az egyik csak annyit hajtogatott, hogy nem mond semmit, s barátnőjét is erre biztatta. Másikuk ennek ellenére megjegyezte, ez talán válasz az óriási kék szalagokra, de neki amúgy már elege van mindenféle politikai „ragacsokból".

– Politikai idiótákkal nem foglalkozom. Kollégáim reggel mutatták a plakátokat, de nem érdekel az ügy, s nem is teszek semmit. Erről a témáról más véleményem nincs – fogalmazott kérdésünkre szűkszavúan Lázár János polgármester.

Az MSZP elhatárolódik

– Elhatárolódunk ezektől a becsmérlő falragaszoktól. Eddig is, s ezután is, ha valamilyen sajtóanyagot, plakátot vagy szórólapot adunk ki, a nevünket is adjuk hozzá. Mi nem bújunk senkinek sem a háta mögé, hanem vállaljuk tetteinket. Ezt várjuk a Fidesztől is, amely mind a mai napig tagadja, hogy köze lenne a városban most is látható molinókhoz – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Bacsa Pál, az MSZP városi elnöke.

A plakátolás miatt a helyi Fidesz-frakció sajtótájékoztatót tartott. Ezen Csorba Mihály alpolgármester gyalázkodónak, aljasnak tartotta ezt a megoldást.

– Egy ember nem sértődhet meg annyira, hogy ilyet tegyen. Amúgy feljelentést teszek a rendőrségen, mert a saját cégem falára is jutott ebből a ragaszból – vette át a szót Fekete Ferenc önkormányzati képviselő. A párt városi elnöke, Havasi Katalin úgy véli, ez nem volt más, mint egyszerű lejáratás, gyűlöletkeltés, s bejelentést tett a választási bizottságnál. Hozzátette, most érdeklődéssel várja, vajon a helyi szocialisták is olyan vehemenciával vetik-e bele magukat e plakátok leszedetésébe, mint azt tették a közelmúltban azokkal a bizonyos molinókkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentés lett a görkorizás vége Vásárhelyen

Kilenc vásárhelyi görkorcsolyás gyerek ellen indult rendőrségi eljárás, miután az önkormányzat… Tovább olvasom