Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Újból lesz postája Susánnak

Egy hónapja bezárták a vásárhelyi Klauzál és Gomba utca sarkán lévő kispostát, mert a ház tulajdonosa, akitől bérelték a helyiséget, lakást alakít ki a helyén. A susániak nem sokáig maradnak posta nélkül, mert a közelben lévő egykori szociális diszkont épületében az év végére elkészül az új hivatal.
Most még kerékpárt javítanak, de az év végére már itt adhatják fel leveleiket a susániak. Fotó: Karnok Csaba
Megérte a susániak küzdelme a postájukért, s nem volt hiábavaló, hogy összegyűjtöttek közel ezerötszáz aláírást az ügyben. Korábban már beszámoltunk arról, hogy ebben a vásárhelyi városrészben egy hónapja bezárták a Klauzál és a Gomba utca sarkán lévő kispostát. A Magyar Posta Zrt. egy magánszemélytől bérelte azt a helyiséget, ahol a hivatal működött. Azért került lakat az ajtóra, mert a ház tulajdonosa családi okok miatt lakást kíván itt kialakítani. A munkát már el is kezdték, csak az öreg, piros postaláda, valamint a kék nyilvános telefonfülke emlékeztet arra, hogy itt június elején még leveleket adhattak fel a susániak.

– Az önkormányzat a kezdeményezők mellé állt, s tárgyalást kezdett a postával, hogy Susán ne maradjon sokáig hivatal nélkül – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Havasi Katalin, a városrész önkormányzati képviselője.

A város egy ingatlant ajánlott fel, ahol újra megnyithatna a posta. A régi helytől nem messze, a Klauzál utca 89–91. szám alatt működött egykor az úgynevezett szociális diszkont. Ennek az ingatlannak csak a felét használják, az egyik helyiséget egy kerékpárszerviz bérli.

A javítóműhely jelenleg a nagyobb, 64 négyzetméteres helyiségben működik, de a vállalkozó azt ígérte, átköltözik a kisebbik részbe. A neve elhallgatását kérő fiatalember lapunknak azt nyilatkozta, a postán múlik a költözés, ugyanis ha szólnak neki, ő pár nap alatt áthurcolkodik a szomszédba.

Jelenleg az új hivatal terveit készítik. Az átadás pontos dátuma még nem ismert, de nagy a valószínűsége annak, hogy karácsonyi üdvözlőlapjaikat már itt adhatják fel a susániak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tucatnyi roncs a vásárhelyi utcákon

Főleg panel- és társasházak parkolóiban lehet használaton kívüli autókat találni Vásárhelyen. A… Tovább olvasom