Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Újévi koncert: Vásárhelyen Strauss, Lehár és Kálmán Imre műveivel hangoltak 2016-ra

Újévi koncert: Vásárhelyen  Strauss, Lehár és Kálmán Imre műveivel hangoltak 2016-ra
A Városi Fúvószenekar fellépésével 15. éve rendezik meg a hangversenyt, ahol Almási István polgármester mondott ünnepi beszédet.
– Az év mindig fogadalomtétellel kezdődik, sok mindenre megesküszünk, másképpen csináljuk, mint az elmúlt esztendőben – mondta Almási István polgármester ünnepi köszöntőjében a vásárhelyi újévi koncerten. A hangversenyt 15. éve rendezik meg a Városi Fúvószenekar fellépésével. Almási elmondta még: a belvárost sikerült tovább fejleszteni, szépíteni, de más beruházások is megvalósultak a 2015-ös esztendőben. Ez pedig visszavezethető a városi összefogásra, ami a nyári gyermekétkeztetésben és a gyermekkarácsonyban is testet öltött, az új mezővári óvodára pedig eddig több mint 50 millió forint gyűlt össze.

– Kívánok mindenkinek boldog új évet, elsősorban jó egészséget, az hozza maga után a többit – mondta Almási István.

A színvonalas zenei produkciók mellett néptáncot és társastáncot is láthatott a közönség. A Fekete Sas díszterme színültig megtelt – sokan állva hallgatták, figyelték a zeneszámokat –, az erkélyek is megteltek érdeklődőkkel.
Fotók: Imre Péter
Fotók: Imre Péter

Hódmezővásárhely önkormányzata, a helyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Hódmezővásárhely Fúvószenei Kultúrájáért Alapítvány zsinórban 15. alkalommal rendezte meg a Városi Fúvószenekar újévköszöntő hangversenyét szombaton. A műsorban elcsendültek Strauss, Lehár, Kálmán, Ketelbey, Sauer és Naihiro dallamai. Az esten a zenekar mellett közreműködött Kispéter Éva és Csókási Imre (néptánc), Késmárki Vanessza és Czuczi Patrik (társastánc), valamint Kónya Krisztina operaénekes és Zoltán Péter klarinétművész.

Vágó János karmester elmondta: népszerűségük egyik oka az lehet, hogy az év legelső kulturális eseményéről van szó, amely mindig kiemelt jelentőségű. Ez a színvonalat is mindig meghatározza – mondta a dirigens.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fóliával takarta be magát egy fa tövében, majdnem megfagyott

Egy fedél nélküli férfit helyeztek biztonságba a hideg idő elől a hódmezővásárhelyi rendőrök. Tovább olvasom