Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Újra a buszállomásról

A Tisza Volán Rt. kalkulációi szerint elérhetik a 200 millió forintot is a vásárhelyi buszpályaudvar felújításának költségei, ha mindent beleszámítanak. Jelenleg azonban csak az épület rekonstrukciójára várják az ajánlatokat közbeszerzési eljárás keretében, ezért a számot korrigálni kell.
Félreértésre adhat okot a lapjainkban a minap megjelent, a vásárhelyi buszpályaudvar felújításával kapcsolatos nyilatkozat – közölte Molnár József, a Tisza Volán Rt. műszaki igazgatója. A cikkben szerepel egy hozzávetőlegesen megbecsült szám, amelyet pontosítani kell, mivel a cég közbeszerzési eljárás keretében jelenleg éppen a jelentkezésekre vár.

Egyrészt megfelel a valóságnak, hogy a teljes rekonstrukció – a társaságon belüli kalkulációk szerint –, az összes költséget beleszámítva elérheti a 200 millió forintot is. Ugyanakkor a már kiírt közbeszerzési eljárás egyelőre csak az épület és a perontetők felújítására vonatkozik, amelyek kivitelezésére építőipari cégek jelentkezését várja a közlekedési társaság, és amelyek bekerülési összege lényegesen kisebb a cikkben említett számnál.

A Tisza Volán Rt. által közreadott, belső számításokon alapuló összegbe már olyan tételeket is bekalkuláltak, mint az utastájékoztatási rendszer kialakítása, a kül- és beltéri bútorok beszerzése, a térfigyelő rendszer kiépítése, az ott dolgozók által használt berendezések megvásárlása és nem utolsó sorban a díszburkolat lefektetése is. Ezen beruházásokra azonban a közlekedési társaság csak a későbbiekben vár újabb ajánlatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sütnek, hogy kirándulhassanak

Nyugdíj-kiegészítésként leginkább takarítást vállalnak a mindszenti idősek. Az egy éve átadott… Tovább olvasom