Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Újra célkeresztben a hódmezővásárhelyi Leader

Hódmezővásárhely - Nem jól fektették le az alapot, csak szűk kör élvezi a helyi Leader-közösség működését – fogalmazott keddi sajtótájékoztatón Benkő Zsolt (Fidesz) vásárhelyi települési képviselő.
Azt mondta, 2008-ban már jelezték a nyilvánosságnak, hogy a vidékfejlesztésre szánt pénzek elosztásával foglalkozó Vásárhelyi Vidék Jövőéért Helyi Egyesület működése elfogadhatatlan. Mindez mára sem változott meg. Nem érték el a céljukat, azt, hogy a rendelkezésre álló 1,2 milliárdos forrással segítsék a helyi civilszervezeteket, vállalkozásokat. Utóbbiakat nem sikerült integrálni az egyesületbe – jelentette ki.
Képviselőtársa, Cseri Tamás szerint sajátosan értelmezték a célokat, a helyi szocialista klientúrára fókuszáltak. 2 év alatt 72 millió forintot fordított az egyesület a működésre, amit Cseri soknak tart. A fideszes Hegedűs Zoltán szerint felháborító, hogy közel 100-an léptek be az egyesületbe, de nem tagnak, hanem pártoló tagnak vették fel őket, így nincs beleszólásuk a fejlesztésbe. Az önkormányzat felszólítja a szerveződést, hogy teljes jogú tagként vegyék fel a jelentkezőket – tette hozzá.

Lerágott csontnak minősítette a sajtótájékoztatón elhangzottakat Hernádi Gyula, az egyesület elnöke. Azt mondta, az alapszabályuk szerint először pártoló tagnak, 1 év után pedig tagnak veszik fel a jelentkezőket. Szerinte először bizonyítani kellene. A 72 millió kapcsán kijelentette: nem csak az iroda fenntartására fordították a pénzt. Az 1,2 milliárd felhasználásáról nem ők döntenek, erre pályázni kell, és a szakminisztérium bírálja el. Eddig 400 milliót használtak fel belőle. Az egyesületben két szocialista van, ő és Bacsa Pál. A körülöttük zajló cirkusz miatt egyébként fontolgatja, hogy feláll az elnöki székből.

Olvasóink írták

 • 10. Morpheus_RexXx 2011. március 31. 12:39
  „"A körülöttük zajló cirkusz miatt egyébként fontolgatja, hogy feláll az elnöki székből."
  Mire várnak még? Lassan zöldell a fű, és elő kell úgy is venni a fűnyírókat... hajrá...”
 • 9. Bicebóca 2011. március 30. 14:30
  „Biztos ,hogy a srácok borotvákozni is csak emlékezetbőll szoktak.Nem létezik,hogy egyszer is tükörbe néztek.Látatlanból hányok tőlük.”
 • 8. pixelplus 2011. március 30. 10:50
  „én se bírom ezeket srácokat. úgy ahogy mondjátok, megélhetési politikusok mintapéldányai. sajnálom, hogy ilyenek ülnek a városházán. kirúgni mindet, elég lenne lázár egymagában úgyis mindig az ő véleményét hangoztatják.”
 • 7. Dongó 2011. március 30. 06:01
  „Hogyan is lehet elterelni a figyelmet? Támadni kell! Na hát ezért vagytok Ti csaholó kiskutyák. Lázár apátok kiadta: Cseri! Te még friss vagy! Benkő! Hegedűs! Vau-vau! Láttam, hogy rohadt nagy volt az érdeklődő a tájékoztatón. Kezetekben a már leírt és ellenőrzött szöveg. Kedves képviselő urak! A jelenlegi város adósságot osztjátok el a lakosság számával, majd vessétek össze a 9 évvel ezelőtti adatokkal, hát erről beszéljetek. Ja, vagy erre nem kaptatok engedélyt.
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 6. bánki 2011. március 30. 01:11
  „Gyengébbek kedvéért a virág leander !
  50% mínusz !”
 • 5. booo 2011. március 29. 19:35
  „Annak idején nem figyeltek erre a leader dologra és a szocik lecsaptak rá. Utána a fidesz fel is volt háborodva majd élesen támadta az egészet hogy nem ők nyitogatják az uniós csapokat. Érdekes hogy a környék települései már leader közösség tagjai, Vásárhely pedig nem.
  Az lenne az egészséges dolog ha nem a "fülkeforradalmárok" kezében lenne a közösség sorsa, mert amit lassan véghezvisznek az mindenen túlmegy és ezért esetleg nagyon sok ember a nem tetszését fogja kinyilvánítani!”
 • 4. deszkás 2011. március 29. 17:26
  „A tehetséges nagyságos Fideszvezér Lázár városában ez megtörténhet hogy KETTŐ tehetségtelen szégyellni valló cocalista mellet labdába se tudtok rúgni?”
 • 3. klj_54 2011. március 29. 17:01
  „Korrupció az a pénz amiből én nem kapok.
  (Hofi)
  Audi bérlet, kettős juttatások, lehetne folytatni a sort, tehát lenne mivel foglalkozni a fidszéknek!”
 • 2. Bicebóca 2011. március 29. 16:17
  „Kedves fideszes képviselők ! Örömmel olvastam volna ,ha egyszer is az eladósodott városotokért aggódtatok volna. Imádott polgármesteretek helyett megtaláltátok már ,hogy kinek a s....t kell nyalni.Gusztustalanok vagytok!Igazi megélhetési politikusok!”
 • 1. Larsson 2011. március 29. 15:18
  „Nagyon fáj szegényeknek és főleg a vezírüknek, hogy nem az ő zsebükben landol a manna! :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félezer gyerek ingázik iskolabuszon

400 általános iskolás, óvodás ingázik iskolabusszal hétköznap az otthona és az intézmény között Vásárhely, Makó, Szentes térségében. Tovább olvasom