Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Újra dobverőt fogott Kalocsai Géza

Hódmezővásárhely - Öt évvel ezelőtti szívrohamából felépült ugyan, de többé nem akar képviselő lenni a vásárhelyi Kalocsai Géza, akinek nemrég halálhírét keltették a városban, édesanyja háta mögött pedig sajnálkozva súgtak össze.
Kalocsai olyannyira jól van, hogy tíz hónapnyi kihagyás után ismét dobverőt fog a kezébe, s február végén fellép egy rendezvényen.

Még 2004 tavaszán írtunk arról, hogy súlyos szívrohamon esett át Kalocsai Géza. Az 56 esztendős Kalocsait 2000-ben választották meg a vásárhelyi Susán városrész önkormányzati képviselőjének, s ezt a tisztséget 2006-ig töltötte be. Betegsége után megfordult a fejében, hogy lemond, de végül végigdolgozta a ciklust. A legutóbbi helyhatósági választáson azonban már nem indult.

– A jövőre esedékes választáson sem indulok, hiába is kérnének fel rá. Az önkormányzattól azonban teljesen nem akarok elszakadni, ugyanis 1988-ban lettem köztisztviselő, s azóta a munkám így vagy úgy a városházához köt – árulta el az egykori képviselő.

Egyre nagyobb feladat hárul az önkormányzat közlekedési, mezőgazdasági és környezetvédelmi tanácsadó testületére, ezért az elnöke, Benkő Zsolt javaslatára leválasztották róla a közlekedési-közbiztonsági szakterületet, amelynek irányításával Kalocsai Gézát bízták meg. Örömmel vette a felkérést, hiszen településüzemeltető gépész- és környezetvédelmi szakmérnöki végzettségével pont szakmájába vágó a feladat.

– A piacon egy néni nem hitt a szemének, amikor meglátott – mesélte Kalocsai Géza. Fotó: Tésik Attila
– A piacon egy néni nem hitt a szemének, amikor meglátott – mesélte Kalocsai Géza.
Fotó: Tésik Attila

– Az egészségem most már rendben van. Csak a vállam fáj, sajnos közel tíz hónapja nem tudtam dobolni. Még együttesem, a Molnár Dixieland jubileumi koncertjén se vehettem részt. Február 28-án azonban újra színpadra lépek, a kutasi úti rendezvényházban dobolok. Ezért már gyakorolni is kezdtem, igaz, csak gumipadon, mert nem akarom elkergetni társasházi szomszédaimat – mesélte Kalocsai.

Még halálhírét is keltették

Akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni – tartja a mondás. Kalocsai Gézáról január elején városszerte azt kezdték beszélni, hogy ismét szívrohamot kapott, és elhunyt. – A piacon megállított egy néni, mert nem hitt a szemének. Egykori képviselőtársaim pedig nem mertek felhívni – mesélte. 86 esztendős édesanyja háta mögött sajnálkozva összesúgtak a nyugdíjasklubban, hogy elvesztette fiát. Ezért Kalocsai fel is készítette rá, nehogy megijedjen, ha valaki részvétnyilvánítással állítaná meg.

Olvasóink írták

  • 2. Én2 2009. február 26. 13:49
    „További jó egészséget kívánok Neked, úgy látom nem fogyókúrázol mostanába , pedig a sok kg nem jó!”
  • 1. Szika 2009. február 25. 16:36
    „Nyomjad Géza, csak egészség legyen!! Vigyázz magadra, hogy sokat hallgathassunk még Téged és a zenekart.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Kossuth téri műjégpálya

Hódmezővásárhely - A kölcsönző fabódéjából dobozokba pakolják a korcsolyákat a vásárhelyi Kossuth… Tovább olvasom