Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Újra kinyitott a batidai vegyesbolt

Hódmezővásárhely-Batida - Nyitva – világít a batidai vegyesbolt kirakatában, amely július 1-jétől üzemeltető hiányában zárva volt. Hétfőtől nem kell már a helyieknek – a környező tanyákon élőkkel mintegy 300 embernek – kenyérért, tejért, felvágottért a 8 kilométerre fekvő Vásárhelyre buszozni.
Az üzletet az ÁFÉSZ felújította, a berendezést korszerűsítette, és az új bérlővel, az 1973 óta a vendéglátásban, kereskedelemben dolgozó maroslelei Török Jánosnéval 1 éves szerződést kötött.

– Csodálkozva, kissé félénken jönnek be az emberek – mondta Árva Ernőné eladó, miközben kollégája, Kovácsné Bíró Éva vevőt szolgált ki –, de dicsérik, hogy milyen szép és tiszta. Furcsa, de azt is meg kell szokniuk a batidaiaknak, hogy mindennap kapható friss kenyér, mert elmondásuk szerint az utóbbi években, hiába tartott nyitva a bolt, sokszor kevés volt az áru.

Az újranyitott boltban mindennap van friss kenyér. A szerző felvétele
Az újranyitott boltban mindennap van friss kenyér.
A szerző felvétele

A régi reflexek azért még működnek: akadt, aki egyszerre 6 kiló kenyeret vásárolt, igaz, a tanyavilágból érkezett, onnan Batidára sem jár be mindennap. A bérlő-üzemeltető, Török Jánosné elmondta: ők is költöttek az üzlethelyiségre, és folyamatosan tesztelik az igényeket. A kávégép mellé kitett kívánságládikába pedig cetlire írva mindenki bedobhatja, milyen terméket hiányol, és azt beszerzik.

Olvasóink írták

  • 1. VásárhelyiÁgi 2011. október 22. 23:35
    „Komolyan elgondolkodtam, amikor a bezárt boltról olvastam a cikket,hogy ki kellene bérelni: a sajátomban dolgoznék eladóként, végezném a szakmai munkát, a férjem csinálhatná az árubeszerzést, de utánaszámoltam és úgy gondoltam, jó nekem alkalmazottként, most biztos fizetésem van! Minden elismerésem Török Jánosnénak, hogy bele mert vágni, de ki tud-e gazdálkodni 300 ember ellátásából bérleti díjat, rezsit, két ember fizetését, adót, úgy, hogy még neki is haszna maradjon? Kívánom, hogy sikerüljön neki, és ne kelljen az ott élő embereknek sem beutazni egy elfelejtett élesztőért, pohár tejfölért Vásárhelyre! A friss kenyérről nem beszélek, mivel én 11 éve itthon sütöm: a negyedik sütőgépemet használom és, ha évente kellene újat venni, anyagilag akkor is megéri! Napi három percet fordítok arra, hogy mindig friss kenyerünk legyen. Azóta a párom igazi kemencét is épített, amiben semmihez nem hasonlítható finom kenyeret lehet sütni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegen nyelvi hét

Hódmezővásárhely - Október 24-étől 28-áig harmadszor rendezi meg a vásárhelyi Németh László… Tovább olvasom