Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Újra LÖSZ Kulturális Fesztivál

Hódmezővásárhely - Második alkalommal rendezik meg június 7-én a LÖSZ Kulturális Fesztivált Vásárhelyen. A hagyományőrző mulatságon több zenekar és táncegyüttes is fellép.
Jövő szombaton a hagyományőrzésé lesz a főszerep a hódmezővásárhelyi Petőfi Művelődési Központban, ekkor rendezik meg ugyanis a második LÖSZ Kulturális Fesztivált. A színes programot a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány szervezi.

– Tavaly május 19-én volt az első LÖSZ-fesztivál, amelynek a Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola adott otthont – halljuk Sulyok Zoltántól, az egyik szervezőtől. – Akkor közel hatszázan vettek részt a programon. Idén reméljük, még többen lesznek kíváncsiak rá. Célunk az ősi népi kultúra hagyományainak őrzése, amelyet kicsit modernebb köntösbe bújtatva próbálunk feleleveníteni.

A fesztivál június 7-én délelőtt tíz órakor kezdődik, és a tervek szerint hajnalhasadtáig tart. Az érdeklődőket gazdag program várja. A gyerekeket többek között az egri Lóci Színpad interaktív műsora várja, míg a felnőtteket a PMK színjátszóköre szórakoztatja. Az amatőr társulat Móricz Zsigmond Dupla pofon és A zördög című egyfelvonásos darabjával lép színpadra. Emellett lesz lovasbemutató, képzőművészeti foglalkozás, magyar kutyafajták bemutatója, filmvetítés, rovásírás-oktatás, fotó- és festménykiállítás, kirakodóvásár, illetve több civilszervezet is bemutatkozik. A második LÖSZ-fesztivál jó hangulatáról a Faktor, az Exon, a Live Act Folk Project, a Nyenyere Egylet és a Besh o droM együttes gondoskodik. Fellép még a Kankalin, a Tik-tekerítők, valamint a Cuharé néptánccsoport. A hajnalig tartó táncház idején a Kender népi zenekar húzza a talpalávalót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekbűnök: kevesebb van, de súlyosabbak

Hódmezővásárhely - 2003 és 2006 között emelkedett, azóta viszont csökkent azoknak a… Tovább olvasom