Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Újra tárgyalja Vásárhely a mindszenti közművagyon sorsát

Hódmezővásárhely - Újra megfontolják a képviselők a mindszenti vízi közművagyon kedvezményes átadását a kisvárosnak. A K'-Art Építész Stúdió adósságrendezést kezdeményezett az önkormányzat ellen – derült ki többek között napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen Vásárhelyen. A beszámolók kapcsán a Corvin leromlott épületéről is szó esett.
Novemberben újra tárgyalják a képviselők – a korábban visszavont – Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. Mindszentnek a vízi közmű átadásról tett kedvezményes ajánlatát. Zsótér Károly, a kisváros polgármestere csütörtökön felszólalási jeggyel arra kérte a vásárhelyi közgyűlést, ismét fontolják meg a 230 milliós vagyon kedvezményes átadását.

Napirend előtt az is kiderült, hogy a helyi adóval tartozók névének nyilvánosság hozatala óta 52 millió forintot fizettek be a vásárhelyiek. Korsós Ágnes címzetes főjegyző továbbá arról is tájékoztatta a közgyűlést, hogy a K'-Art Építész Stúdió Kft. adósságrendezést kezdeményezett az önkormányzat ellen a Csongrád Megyei Bíróságon. A cég mintegy 51 milliót követel. A Balogh Imsi Sportcsarnok beruházója közel 50 milliós számlát állított ki jogtalanul, független igazságügyi szakértői vélemény szerint túlárazta a létesítményt. A cég 51 milliós követelését teljesítési letétbe helyzeték a bíróságon, és vitatják a hitelező követelését – hangzott el.

Nem azért nem fizették ki, mert nem tudták volna, nem akarták – jegyezte meg Lázár János polgármester. Úgy vélte: az adósságrendezés kezdeményezése a város elleni támadás.

8800 gyerek tanul Vásárhelyen – derült ki az első fő napirendi pont kapcsán, az idei tanévkezdésről szóló beszámolóból. Elhangzott: az 2011/12-es tanév indulása az infrastruktúra fejlesztés jegyében zajlott. A HISZK majdnem minden tagintézményét sikerült korszerűsíteni. Ezzel kapcsolatban Nagy-György Anna jobbikos képviselő azt kérdezte: mi a terve az önkormányzatnak a Corvin Tagintézmény leromlott Bartók Béla utcai épületével? A gyereklétszám függvényében át kell gondolni a Corvin ügyét – reagált Lázár János. Azt javasolja a közgyűlésnek, hogy sokat ne költsenek rá, adják át a szomszédos általános iskola fenntartójának, a katolikus egyháznak, amely bővíteni szeretné az intézményét. A jobb minőségű belvárosi telephelyek irányában kell gondolkodni, mint a Városház utcai épület, ahol Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola kihelyezett tagozata is működik.

9 tanteremben, 350 diák már így is a BKF-es épületbe tanul – jegyezte meg a témával kapcsolatban Nagyné Bánfi Judit, a HISZK főigazgatója. Későbbi beszámolójában egyébként azt is elhangzott: míg 2008-ban 3117 diákjuk volt, addig 2010-ben 2907 volt. A szakközépiskolába járók száma csökkent, nem a szakiskolásoké.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi együttműködés

Hódmezővásárhely - Befejeződött a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi mezőgazdasági kara és az… Tovább olvasom