Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Újra van boltja és kocsmája Batidának

Hódmezővásárhely-Batida - A hónapokig zárva tartó vegyesbolt tavaly október 17-én, a mellette lévő kocsma idén március 15-én nyitott újra Batidán.
A Vásárhely belterületéhez tartozó Batidán a vegyesbolt és mellette a kocsma tavaly hónapokig zárva tartott. Az ingatlantulajdonos ÁFÉSZ talált üzemeltetőket a július 1-jén bezárt üzletekre – a maroslelei Török családot –, így a környező tanyavilággal együtt a mintegy 300 lakosú település nem marad ellátás nélkül, az ott élőknek (főleg idősek alkotják a lakosságot) nem kell a 8 kilométerre lévő városba járni vásárolni. Az élelmiszerbolt tavaly október 17-én, a söröző idén március 15-én nyitott.

– Nem panaszkodom, de az azért látszik a forgalmon, hogy kevés a pénze az embereknek – közölte a vegyesboltot üzemeltető Török Jánosné –, és az is észrevehető, mikor kapnak nyugdíjat, fizetést: akkor alaposan bevásárolnak, máskor pedig, kis túlzással, még kenyérre sem futja. Az üzletpolitikánk szerint igyekszünk alkalmazkodni, és mindent beszerezni, amire igény van, olcsón és jó minőségben. Napi átlagban 60-70 vásárlóval számolhatunk.

Bolt Batidán. A szerző felvétele
Bolt Batidán. A szerző felvétele

Csaba fiával együtt elmondták: az illatszerkínálatot bővítették, és érdekes, hogy a kertes házak ellenére jól fogy a zöldség és a gyümölcs, tavasszal árultak vetőmagot, és a gázpalackcserét is lebonyolíthatják náluk. A beszerzési árak azonban mindenütt emelkedtek, míg a nyugdíjakról és a bérekről ez nem mondható el.

– Mostanra megismerkedtünk a helyiekkel, és ők is megismertek, elfogadtak bennünket, az idejárókkal jó a viszonyunk, szinte családias a hangulat – számolt be tapasztalatairól Kovácsné Bíró Éva eladó. Több vevővel is beszéltünk, elmondták: nagyon jó, hogy helyben megvásárolhatnak mindent, ami a háztartásban szükséges.

Török Jánosné azt is elárulta: nem „előkelő idegenként" viselkednek, igyekeznek részt venni a település életében. Jó kapcsolatot ápolnak a helyi olvasókörrel, támogatják a Mikulás- és a karácsonyi ünnepség megrendezését.

– Jó, hogy újra kinyitott a kocsma. Nemcsak a pár pohár sör, rövid és fröccs miatt, de találkozhatunk, beszélgethetünk, jókat biliárdozhatunk, tulajdonképpen ez a falunk kulturális, társadalmi központja – mondta a szomszédos söröző teraszán ülő Kun Bertalan. Az üzemeltető-bérlő Török Norbert ezt annyival toldotta meg, még kicsit döcögős az üzlet, de jönnek, és egyre inkább megkedvelik a kocsmát az emberek, naponta 30-an, 50-en néznek be, és átlagban 500 forintot költenek. Olyan körülményeket igyekeztek kialakítani, hogy az igényesebbek se forduljanak vissza a küszöbről.

Olvasóink írták

 • 6. xenopus 2012. november 23. 06:20
  „Ha kocsma van, minden van!”
 • 5. gthomek 2012. november 14. 23:07
  „A batidai promenádot mikor adják át ?”
 • 4. papika56 2012. november 14. 11:25
  „Stadiont nem kérnek ?? mert azt lehet építeni.”
 • 3. booo 2012. november 13. 21:43
  „Büszkék lehetnek a batidai kulturális, társadalmi központra !”
 • 2. Lázárhelyi 2012. november 13. 16:05
  „Batida City Center”
 • 1. grafika88 2012. november 13. 10:13
  „Fontos a kenyér ...de még fontosabb a ...kocsma..pia !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy a gazdaságpolitikáról Vásárhelyen

Magyarország gazdasági helyzete és lehetőségei címmel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön 17 óra 30 perctől tart fórumot Vásárhelyen. Tovább olvasom