Délmagyar logó

2018. 08. 15. szerda - Mária 20°C | 31°C Még több cikk.

Újraindult az előkészítő munka Vásárhelyen: ősszel kezdik a tramtrain vágányának építését

Hódmezővásárhely - Még az ősszel elindul a tramtrain építése, a vágányok fektetése - mondta Hegedűs Zoltán, Vásárhely alpolgármestere. Újraindultak a közműkiváltások, jelenleg az Ady Endre úton dolgoznak. Jövő héten lakossági fórum is lesz.
– Ritkán járok Szegedre, de ha a tramtrain elkészül, elképzelhető, hogy többször átruccanok különböző rendezvényekre, fesztiválokra – mondta a 75 éves vásárhelyi Kispál János, akivel az Ady Endre úton, az egyik közműkiváltás munkagödrénél találkoztunk. Nem örült ennyire Zsuzsa, mert szülei éppen a gödör melletti házban élnek, öregek és betegesek. – Egész nap iszonyatos a zaj, és ők ezt már nehezen tűrik – mondta. Egyetértett az édesanya, Anna, hangsúlyozva, szinte elviselhetetlen az állandó zakatolás, csattogás, férje most is beteg, az ágyból sem tud felkelni.
Kispál János talán többször megy majd Szegedre, ha a tramtrain elindul. Fotó: Imre Péter
Kispál János talán többször megy majd Szegedre, ha a tramtrain elindul. Fotó: Imre Péter

Még az ősszel startol a tramtrain, az integrált villamos és nagyvasút építése Vásárhelyen – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán alpolgármester. Ezzel kapcsolatban folytatódnak a projekthez kötődő közműkiváltások, jelenleg a strandfürdővel szemben az út mindkét oldalán az ivóvízvezetéket cserélik. Információink szerint a Bajcsy-Zsilinszky utcán és a Népkertnél folytatják.

Hegedűs közölte, már most vannak olyan szakaszok, ahol lehetne kezdeni a sínek fektetését. Az alpolgármester bejelentette: szeptember 13-án, szerdán 17 órakor a városháza dísztermében lakossági fórumot tart a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és az egyik, a vásárhelyi rész kivitelezője, a Strabag. Ekkor ismertetik az építkezés ütemtervét is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ávéd Jánosé Az év praxisa díj - megerősítésnek tartja az elismerést a mindszenti háziorvos

Ávéd Jánosé Az év praxisa díj - megerősítésnek tartja az elismerést a mindszenti háziorvos
25 ezer szavazatot kapott a mindszenti Ávéd János háziorvos, Az év praxisa a Kárpát-medencében díj idei nyertese. Az elismerést kedden vehette át, de állítja, a betegek visszajelzése nap mint nap könnyebbé teszi a munkáját. Tovább olvasom