Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Újraválasztották Lázár Jánost Vásárhelyen

Továbbra is Lázár János Vásárhely polgármestere, ugyanis a szavazatok 72,17 százalékát szerezte meg. Elsöprő fideszes győzelem született a városban: mind a tizennégy egyéni választókerületben a jobboldal jelöltje nyert. A helyi szocialisták a a konvergenciaprogrammal, s annak hatásaival magyarázzák rossz szereplésüket.
A kutasi úti rendezvényházban ünnepelte Lázár János híveivel a választási győzelmet. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyiek többsége ismét úgy döntött, hogy Lázár János (Fidesz–MDF) legyen a város polgármestere a következő négy évben. A választásra jogosult 38 ezer 261 főből tegnap 19 ezer 426-an járultak az urnák elé, ami 50,77 százalékos részvételi arányt jelent.
A 19 ezer 45 érvényes szavazatból Lázár 13 ezer 745-öt (72,17 százalék), ellenfele, Hernádi Gyula (MSZP–HVDSZ) 5301-et (27,83 százalék) kapott.

Fölényes jobboldali győzelem született Vásárhelyen, ugyanis mind a tizennégy egyéni választókerületben a Fidesz–MDF jelöltjei diadalmaskodtak. A kompenzációs listán mandátumot szerzett még, s bekerült a közgyűlésbe öt MSZP–HVDSZ-es, két miépes és két SZDSZ-es jelölt.

A diadalt a kutasi úti rendezvényházban ünnepelte hajnalig a győztes tábor. Több százan már este 7 óra után várták Lázár Jánost. A régi-új polgármester fél 11 körül érkezett meg.

A teremben hosszú sorban álltak azok, akik gratulálni akartak a sikerhez. Volt okuk az örömre, hisz a rendszerváltás óta ilyen jól még nem szerepeltek a fideszesek, mint most.

A tegnap éjszaka az önfeledt mulatozás jegyében telt. Az asztalok roskadoztak a különféle ételek és italok alatt. A téma persze mi más is lehetett, mint a győzelem, s az azt megelőző kampánymunka. Lázár János is elfáradhatott egy kicsit, mert megjegyezte, hogy egy hét szabadságra megy.

– Lényegesen jobb eredményre számítottam, de sajnos így alakult. Gratulálok a győztesnek – nyilatkozta Hernádi Gyula. A polgármesterjelölt szerint azért maradtak alul mind a tizennégy egyéni választókerületben a jelöltjeik, mert a konvergenciaprogram és annak negatív hatásai miatt a baloldali szavazók otthon maradtak. Hernádi bízik abban, hogy a következő négy esztendő nem a két oldal csatározásairól szól, hanem arról, amit Lázár János meghirdetett, vagyis Vásárhely mindenek előtt! Azaz a vásárhelyiek érdekében egyesítik erőiket, s közösen dolgoznak a
városért.

Vásárhelyen kampánycsendsértést állapított meg a 06. számú egyéni választási bizottság. Egy helyi lakos azért emelt kifogást, mert tegnap egy olyan szórólap került a postaládájába, mely „kecskére a káposztát" idézettel Lázár János vagyongyarapodását taglalta. Az ügyben csak erkölcsi-elvi határozat született, aminek egyéb jogkövetkezménye nincs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új autót kapott az ügyelet

Új terepjáró szállítja a sürgősségi ellátást igénylő páciensekhez az ügyeletes orvost Vásárhelyen. Tovább olvasom