Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Újszülöttélesztő asztalok az Erzsébet-kórháznak

Hódmezővásárhely - Két újszülöttélesztő asztalt nyert az Erzsébet kórház az ING Gyermekegészségügyért Alapítvány pályázatán. Ez a segítség 7 millió forintot ér, az ötvenszázalékos önrészt a Tiszta Szívvel Alapítvány gyűjtötte össze.
A vásárhelyi Erzsébet-kórház újszülöttosztályán, illetve a nőgyógyászati műtőben szolgál a két újszülöttélesztő asztal. Az eddigi egyetlen, immár 25 éves hasonló készüléket váltják le. Az életmentő berendezéseket hivatalosan kedden adta át az intézménynek Papp János, az ING Gyermekegészségügyért Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Koltainé Justin Julianna, az ING Biztosító megyei igazgatóságának vezetője. Papp János azt mondta, a pályázat komolysága érdekében 50 százalékos önerő biztosítását kérték.

Szűts Péter, a gyermekosztály vezetője mutatta be az egyik új készüléket. A szerző felvétele
Szűts Péter, a gyermekosztály vezetője mutatta be az egyik új készüléket.
A szerző felvétele

Az Erzsébet-kórház ezt a valamivel több mint 3 és fél millió forintot – ahogy az Kallai Árpád főigazgató szavaiból kiderült – civil összefogással, a Tiszta Szívvel Alapítvány segítségével gyűjtötte össze. Szűts Péter, a gyermekosztály vezető főorvosa elmondta, az egyetlen, a kórház birtokában lévő régi készülék már nem volt üzembiztos, ráadásul igény szerint kellett mozgatni az újszülöttosztály és a női műtő között. A két új készülék segítségével az orvosok nemcsak a megfelelő meleget tudják biztosítani az újszülötteknek, de azonnal föl tudják mérni a kisbabák állapotát is, így rögtön el tudják végezni a kicsiken az eseteges életmentő beavatkozásokat.

Olvasóink írták

  • 1. 4Angel 2011. május 25. 19:14
    „Végre valami jó is történik !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint félmillió forint gyűlt össze a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek

Hódmezővásárhely - Több mint félmillió forint gyűlt össze pár nap alatt a szociálisan hátrányos… Tovább olvasom