Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Újvárosi tereprali Vásárhelyen

Az 1900-as évek hangulatát idézi a vásárhelyi Nádor utca egy része. A felújítás miatt az egész régi útalapot felszedték, így gidres-gödrös úton járnak az autók, ha tudnak. Az itt lévő iskola tanárai a zajra, a boltok tulajdonosai pedig forgalomcsökkenésre panaszkodnak. A szakemberek szerint decemberre elkészül az út szélesítése, aszfaltozása.
A Nádor és a Visszhang utca kereszteződésben az autósok inkább megfordulnak, mert féltik a járművet. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Nádor utcában most csak az jár jól, akinek terepjárója van. Ugyanis az útrehabilitációs program keretében itt felszedték a régi bazaltköves alapot, s egyelőre homok- és föld borítja az egykori utat. A munkát körülbelül két hete kezdték el. Néhol majd egy méter mélyen emelte ki a markoló, s rakta teherautókra a köveket. Emiatt vastag homok- és földréteg maradt hátra, amin személyautóval nehéz közlekedni. Ez az újvárosi utca igen forgalmas. Itt működik a városrész egyetlen általános iskolája, ezenkívül boltok, gyógyszertár, posta, valamint templom is van az utcában.

Az iskolát kocsival a Nádor utca felől most nagyon nehéz megközelíteni. A szülők és a tanárok a Vörösmarty utcán, az intézmény hátsó bejárata környékén állnak meg.
– A munkagépek zaja nekünk jóval nagyobb problémát jelent, mint hogy csak hátul lehet autóval parkolni. A Nádor utcára nyíló ablakú tantermeinkben kollégáimnak jóval hangosabb órát kell tartaniuk, hogy túlkiabálják a gépeket – árulta el Radicsné Albert Zsuzsanna igazgatóhelyettes, aki hozzátette: ezt a kellemetlenséget el kell ahhoz viselni, hogy hamarosan aszfaltos útjuk legyen.

Nagy Sándorék tulajdona a Visszhang és a Nádor utca sarkán lévő élelmiszerbolt, valamint ők üzemeltetik a közeli postaügynökséget is.
– Amióta tart az útépítés, mind a két üzletben jelentősen visszaesett a forgalom. A gyermekeiket kocsival iskolába hozó szülők többsége eddig nálunk vásárolt be. Mivel itt nem tud megállni, most máshová megy – panaszolta a középkorú férfi. A postaügynökségen látványosabb a kiesés.

A közeli ipartelepről eddig hozzájuk vitték a rengeteg ajánlott és hivatalos levelet, amit most a nagypostán adnak fel.
– Az eddigi kedvező időjárásnak köszönhetően jól haladunk a munkával. Most készül az útalap, s ha minden jól megy, akkor a napokban már el is kezdődhet az aszfaltozás – nyilatkozta Mucsi László, az önkormányzat műszaki irodájának vezetője.

A Nádor utcában nem csupán aszfalt került az útra. Mivel kitermelték a régi alapot, valamint az utat is szélesítik, jóval nagyobb a beruházás. A tervek szerint decemberre be is fejezik a munkát. Ez persze időjárásfüggő – ha beköszönt az igazi tél, akkor az aszfalt legfelső, úgynevezett kopórétegét később kenik fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a Mester utca

Elkészült Vásárhelyen a közel másfél milliárdos útépítő beruházás első állomása. Ez a Béketelep fő… Tovább olvasom