Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Uniós pénzből újul meg Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely - Az elmúlt években országszerte 20 projekt vette kezdetét az Új Széchenyi Terv szociális városrehabilitációjának keretében. Összesen közel 24 milliárd forint uniós forrásból újulhatnak meg többek között Kecskemét, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Nyíregyháza, Debrecen, Győr, Szolnok, Veszprém, Tatabánya, Székesfehérvár, Dunaújváros, Szigetszentmiklós elmaradott városrészei és Budapest négy kerülete is.
Az országosan megvalósuló program 12 vidéki várost érint. Kecskeméten például 12 önkormányzati lakás felújítása, új játszótér, sportudvar és fedett buszmegállók építése valósul meg. Hódmezővásárhelyen többek között 7 társasház homlokzata újul meg, iskola, plébánia rekonstrukció történik és új közösségi centrumban gondoskodnak a helyi lakosok felzárkóztatásáról. Kaposváron kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekjólét és a fiatalok védelmének támogatására. Nyíregyházán bölcsőde, óvoda és iskola felújítása a cél, valamint munkaerőpiaci beilleszkedést, közösségfejlesztést és bűnmegelőzést segítő programokat is szerveznek majd. Országunk hetedik legnagyobb városában ezen túl tíz panel épület energetikai korszerűsítése történik meg.

Debrecen új közösségi házzal gazdagodhat, az egészségmegőrzés érdekében pedig új park, játszótér és sportudvar épül. Szolnokon közel 50 lakást újítanak fel, növelik a közbiztonságot és a zöldfelületek mennyiségét. Veszprémben panel rehabilitáció, parkosítás, oktatási intézmények megújítása, illetve rekreációs tevékenységek valósulnak meg. Tatabányán 22 társasházban kerül sor fűtéskorszerűsítésre, ezen túl energiatakarékos közvilágítás, új közterületek és játszóterek várják a lakókat a jövőben. Székesfehérváron iskola, óvoda és templom felújítás és a közbiztonság növelése mellett a Gaja-patakon a gyalogos és kerékpáros közlekedés számára új híd épül. Dunaújvárosban 765 lakás energiaköltségei csökkenhetnek, valamint a helyi játszótér és sportterület megújítása mellett közműfejlesztés és térfigyelő rendszer telepítése is történik. Szigetszentmiklóson a József Attila lakótelep tündökölhet új fényben és külön hangsúlyt kap a Pest megyei településen az idős emberek támogatása.

Budapesten négy kerületben történik szociális célú városrehabilitáció. A Józsefvárosban a Magdolna Negyed Program folytatásaként 28 lakóépület újul meg, amely 770 szociális bérlakást érint. Továbbá 13 társasház kerül részleges felújításra. Ezen túl Rákospalotán, Ferencvárosban és Csepelen például lakóházak, panel épületek és iskolák felújítása valósul meg.

Az Új Széchenyi Terv keretében megújuló városrészek és a hozzájuk kapcsolódó programok hosszú távú megoldást biztosíthatnak a helyi lakosok társadalmi felzárkózásában. A megvalósuló projektek jelentős része 100 százaléks vagy közel teljes mértékű uniós támogatást kapott.

Olvasóink írták

  • 1. balihoho 2013. március 05. 08:27
    „Egyetlen olyan programot nem tartalmaz, amely rossz körülmények között, de nem önkormányzati lakásban élőt segítene, ez így nagyon hamis, és félre sikerült program. Nem nevezném szociális programnak, ellenben az önkormányzati ingatlanok értékét növeli, EU s pénzből.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

230 katona utazik Afganisztánba

A feladatuk a kabuli nemzetközi repülőtér őrzésvédelme, működtetése - Sebők Katalin nem először vág neki missziónak. Tovább olvasom