Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Ünnepi közgyűlés Vásárhelyen - Orbán kölcsönkér

Hódmezővásárhely – Nem kell elszakadnia Hódmezővásárhelytől Lázás Jánosnak, akiből nem akarnak pesti politikust csinálni - mondta az ünnepi közgyűlésen Orbán Viktor miniszterelnök. Közvetítés.
Adott szó, becsület és érzelmek

15.49:
Elismerés és kétely övezi most Vásárhelyet – mondja Lázár János. Szerinte az 1998-2002-es időszak nagy vesztese volt a civakodó, veszekedő Vásárhely. A város nyugalomra és stabilitásra vágyik. - Voltak nehéz éveink 2002 után, amikor a kormányok azt nézték, egy település piros, kék vagy narancssárga-e. De minden magyar város legyen piros- fehér-zöld ebben az országban, amikor a kormány a városok sorsáról dönt! – kéri Lázár János, és hozzáteszi: a vásárhelyiségét sem megtagadni, sem föladni nem fogja.

Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Talán sokak szemében túlzás, hogy a miniszterelnök elkéri a polgármestert, de ez a város másból van gyúrva mint a többi, ez érzelmesebb. Itt számít az adott szó, a becsület és számítanak az érzelmek  – jelenti ki.Elmondja, hogy kinevezésétől számítva 30 napon belül megszünteti az összeférhetetlenséget, aztán kiírják az időközi választást. A fölajánlott segítséget a beruházásokkal kapcsolatban elfogadjuk, és újabbakat fogunk kérni – mondja a miniszterelnöknek. A vidéki érdekeket fogom szolgálni – ígéri még.
- Miniszterelnök úr, számítunk önre, és ön is számíthat minden vásárhelyire – fejezi be, és ezzel vége a közgyűlésnek.

Másik János

Orbán Viktor éppen Orbán napján látogatott Hódmezővásárhelyre. Szent Orbán a szőlőművesek és a kádárok védőszentje. Szombaton lesz egyébként Kádár János születésének 100. évfordulója, de ennek semmi köze Orbánhoz, aki egy másik János, Lázár miatt jött a Csongrádi városba.
A szülőföld nem ugródeszka

15.36: - Tudom, hogy mit ér az ember ha vidéki, tudom, hogy mit adhat ez a város. Ebből szeretnék önöktől kérni valamit, erre szükség van Budapesten is. De nem lennék jó vendég, ha csak vinnék, de nem hoznék semmit - fogalmaz Orbán. Van itt néhány beruházás ami meg fog valósulni, akármilyen nehéz is lesz az országban a helyzet – mondja. Elkészül többek között a tramtrain (amit inkább körülír, mert idegen szó), elkészül  a 47-es elkerülő, a laktanyát fejleszteni szeretnék.

Az önök polgármesteréből nem akarunk pesti politikust csinálni, abból van elég – közli Orbán, vagyis Lázárnak vásárhelyiként kellene dolgoznia a szó szellemi értelmében is. A helyi ügyektől Lázárnak nem kell elszakadni, ami Orbán szerint jó a városnak is.

- Azt szeretném ezzel üzenni, hogy nem kell otthagynod az otthonod ahhoz, hogy fontos legyél a hazádnak. Munkával és szorgalommal sikeres és fontos magyar lehetsz bárhol ebben az országban. Fontos, hogy ne legyenek első-  és másodrendű régiók és polgárok – fogalmaz Orbán, aki szerint nem jó, ha a szülőföldjét valaki csak ugródeszkának használja.

Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Orbán kölcsönkér Vásárhelytől

15.26: Hódmezővásárhely Magyarország egyik legnagyszerűbb városa - mondja a miniszterelnök, aki kölcsönkéri a helyiektől Lázár Jánost, "mert volna neki egy kis munka, amit el kell végezni".

Néhány keresetlen szó

15.24: „Néhány keresetlen szóval" kezd Orbán Viktor, aki egyébként egy megírt beszédet fog felolvasni, de előbb még kifejezi háláját Vásárhelynek azért a támogatásért, amelyet a nehezebb időkben nyújtott. Megköszöni a személy szerint neki nyújtott támogatást, imádságot és hátbaveregetést. Van néhány település Magyarországon, amely nélkül nem jöhetett volna létre a mostani kormányzat – az egyik Hódmezővásárhely.

Kevés ország és kormány vágta akkora fába a fejszéjét, mint ahogy mit tettük – kezd egy hol tartunk most típusú összefoglalásba. Magyarországot a görög útról kellett visszafordítani, a zálogba adott országot kellett kiváltani. Csak katasztrófával végződhetett volna az az állapot, hogy 2 millió 600 ezer adófizető ember volt Magyarországon. Legalább 5 milliónak kell dolgozni és adót fizetni. Akárhogy is vélekednek az elmúlt két év teljesítményéről az emberek, a kormányt az a cél vezérelte, hogy Magyarországon 5 millió ember dolgozzon – jelenti ki.

Nem külföldi hatalmak fogják eldönteni a ciklus végére, hogy Magyarország hogy élje az életét a következő évtizedekben – mondja.

Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Vásárhely, a győztes

15.16: A város képviselő-testületének működését érdemben fogja befolyásolni a döntés, amit Orbán Viktor hozott – mondja a közgyűlésben Lázár János, és felkéri Orbánt, hogy beszéljen. Hódmezővásárhely 22 év után nyugodtan állíthatja, hogy a rendszerváltozás győztese – mondja még Lázár, aki szerint ennek a városnak van jövője, és Vásárhely a miniszterelnökben szövetségesre lelt. A polgárok is, pártállásra való tekintet nélkül.

Tüntetők Pestről?

15.11:
Megérkezett Orbán Viktor miniszterlnök, akit Lázár János polgármester fogadott a városháza előtt. Közben mintegy 30 tüntető válogatott szidalmakat zúdított Lázárra, majd Orbánra is. A bunkó és a mocskos még a legenyhébb jelzők voltak.
Lázár szerint a tüntetők Budapestről jöttek.

14.30: Ugyan az ünnepi közgyűlés csak 3 órakor kezdődik, a Jobbik és a Szolidaritás Mozgalom demonstrációja már 2 óra óta tart Vásárhelyen, a Kossuth téren. Persze nem közösen, hanem egymással szemben tüntet a két szervezet.

Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Az ország több pontjáról érkeztek a Magyar Szolidaritás Mozgalom aktivistái, hogy kifejezzék szolidaritásukat Hódmezővásárhely lakosságával. Ezt egyfajta kormányellenes tüntetésnek is szánjuk. Úgy itthagyni egy várost egy polgármesternek – akit a város bizalmába avatott –, hogy több tízmilliárdos hiteleket vettek föl, ez önmagában is katasztrófa. Senki nem látja itt a helyiek közül, hogy hogy fogják rendezni az adósságokat. Az ellenzék nehéz helyzetben van, mert ha jó jelöltet állítanak a polgármester-választáson, akkor megismétlődhet, ami Esztergomban van, hogy elszigetelik magát a polgármestert és a város lakossága issza meg ennek a levét – mondta a delmagyar.hu-nak Kónya Péter , a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke. Közölte: a demokratikus ellenzéknek össze kell fogni, ebben a Szolidaritás katalizátor szerepet szeretne vállalni.

Orbán Viktor ma azért jön, hogy kikérje Hódmezővásárhelytől Lázár Jánost. Vigye – mondta beszédében a Szolidaritás helyi vezetője, aki szerint a demokratikus ellenzéknek független közös jelöltet kellene állítani.

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. booo 2012. június 03. 20:31
  „80. havranek De ha jól sejtem, János mielőtt lelép, nem szándékozik visszafizetni ezt az adósságot saját zsebből? Mert ha jól vélekszem ez az adósság az Ő és a képviselők felelőssége. Nem?”
 • 87. félnótás 2012. május 31. 17:20
  „Az utcájában megnyesték a fákat, hogy a kamera kilásson végig.
  A közvezetékről lecsatlakozó kábel, ami az építkezésen energiát szolgáltatott, már nincs.
  A termálvíz bent. ´Mindenki annyit ér, amennyije van´
  Szóval: biztos háttér, viheti!
  Az adóssággal meg majd lesz valami. 2002-ben 280 millió, most 26,5 milliárd. Munkahely minden választáskor megigérve, de akkor se, most se. ´ A szlogen: Élhető város´, a turista szezon kezdetén a belváros szétdúrva, a nyáron rendszeresen ideérkező 5 túrista is akadályozva. A közútkezelővel per, ERSTE bank megfenyegetve,szóval minden rendben.”
 • 86. eldorádó 2012. május 30. 19:57
  „Lázár ki se tette még a lábát a Polgármesteri Hivatalból és már dúl a az idiotizmus a Műszaki irodán (lásd: 5 napig kétirányú a Hunyadi utca)”
 • 85. eldorádó 2012. május 29. 13:10
  „Énekeljünk Kiss Manyi után szabadon:

  "Egyszer mégis jegyet váltok,
  S örömömben így kiálltok,
  Megy a gőzös, megy a gőzös Budapestre.
  Ha ezt hallom szemem ragyog,
  Ott születnek a szép dalok,
  Bé´ szavamra büszke vagyok Budapestre.
  -.-A sok pesti nóta közül megtanítom egyre,
  Vegye elő a vonóját, s húzza a fülembe.

  Refr.: ---A negyvenhatos sárga villamoson
  sietek a babámhoz!
  Nincs egy hatos a zsebembe, tudom,
  de engem ezért ne átkozz!
  Sej, haj Lina --nincs itt hiba,
  úgyis potyán engednek be a moziba.
  A VÁSÁRHELYI sárga villamoson --sietek a babámhoz!"”
 • 84. DMagóg 2012. május 28. 17:38
  „Ezt az előrelátást! Mit mondott Jánosunk: "... húsz év múlva jó parti lehet Lázár János Boldizsárból". Már ki is nézte, ki is kérte a legfiatalabb lányának? Vagyon a vagyonhoz! Összejön ez még!”
 • 83. szuszikla 2012. május 27. 18:35
  „"Mindig a patkányok hagyják el legelöször a süllyedő hajót." Népi mondás elemzése:

  Ez a mondás feltételezi, hogy a patkányoknak van valami titokzatos előérzetük, amely a közelgő veszedelemre figyelmeztet. Nagyon régi hiedelemről van szó, mert már Plinius is ezt írta: Amikor a hajó közel van a süllyedéshez, a patkányok elhagyják.
  Ha a hajó minden részébe beszivárog a víz, akkor már nem hiedelem, hanem igaz ez az állítás. Ugyanis a patkányok, noha jól úsznak, mégis olyanok, mint a macska, nem szeretik sem a vizes, sem a piszkos dolgokat. Ha szennyes "tárgyak" között kénytelenek járni, utána gondosan megtisztogatják bundájukat. Tehát amikor a hajó kiöregedés, "kifáradás" következtében mindenhol ereszti a vizet, vagy korhadni kezd és a patkányok "táplálkozási" nehézségekbe ütköznek, igyekeznek kereket oldani. Ebből a hozzá nem értő utasok is joggal gondolhatnak arra, hogy a szegény teknőnek már nem sok ideje van hátra. A patkányok tehát valóban elhagyják a süllyedő hajót - ezt parancsolja túlélőakaratuk.”
 • 82. pirosmedence 2012. május 27. 16:09
  „Nézem a képeket: a gorillák ugrásra készen a bejáratnál - valami gyanús volt? Hárman egy irányba néznek!!!!!Egyébként olyan szép: mindenki nagyon jókedvű, mosolyog, hercig - nincs itt semmi baj: a miniszterelnök jópofi humora - lenne egy is munka - aranyos, mindenkinek tetszik, olyan cuki az egész!!!!!!”
 • 81. CID 2012. május 27. 09:43
  „Hogy lehet ilyen ocsmány, lila nyakkendőt felvenni....”
 • 80. havranek 2012. május 26. 20:45
  „"56." szegedgabor
  Nem titok a kötvény törlesztés költsége . Még az átváltás előtt a CHF ben lévő kötvényeink törlesztőrészleteit (2037-ig törleszt a város) összeadva összesen több mint 32 milliárd azaz HARMINCKÉTEZER MILLIÓ Ft a jelenlegi adósságunk .”
 • 79. olvastam 2012. május 26. 16:13
  „A hét legjobb vicce. Csak sajnos a mosolyom nem őszinte, mondhatni, nem vagyok erre vevő.”
 • 78. aquarius 2012. május 26. 14:57
  „Mivel országos közröhej tárgya lett a "kikérés" és Lázárhely, egy blog kommentelőt hadd idézzek: Oszt´ a vásárhelyiek a jani által felvett CHF-hiteleket mér´ nem adták oda hozományba?!”
 • 77. Én2 2012. május 26. 13:29
  „Nem kölcsönbe hanem örökre vigyék, talán azért kölcsönbe mert van szándéka visszajönni. No NEM!”
 • 76. CsengeleMSN 2012. május 26. 12:56
  „Ki lesz az új lázármester?Í”
 • 75. CsengeleMSN 2012. május 26. 12:46
  „Most akkor Lázár lesz Magyarország miniszterelnöke? Azért viszi el Orbán?”
 • 74. gondolom 2012. május 26. 12:23
  „Úgy tudom,hogy Lukasenkó kölcsönkérte az egész Fidesz vezérkart és a támogatóit is ,remélem mennek örökre.”
 • 73. azigazitrebitsch 2012. május 26. 11:39
  „http://orulunkvincent.blog.hu/2012/05/25/asszony_lesz_a_lanybol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_26&utm_campaign=index

  Ez egyszerűen,tökéletes!”
 • 72. booo 2012. május 26. 10:45
  „68. balihoho - A KÖZGÉP-es korlátra gondolsz? Igen, a PMK-t és a Rapcsák elejét csinálják. Ezek szerint nem is tudtad... Hát még ha megírom: 1,2 MILLIÁRD a nyert EU-s pénz. (Meg jóval több mert az már biztos hogy időre nem lesz kész. Olyan számomra ez az építkezés mint ha elfogyott volna a pénz! ) Vakondtúrás az egész környék!
  Itt a DM Vásárhelyi részén több érdekes írás megjelent.

  Oké hogy Almási a PM jelölt, de mi van ha nem választják meg a FIDESZ-est? Csontvázak pottyannak ki a szekrényből? Most mindennél fontosabb hogy ez meg ne történjen! De ha nem most, akkor később...”
 • 71. bibo 2012. május 26. 10:25
  „Egy váltás hírére

  Megbízatása ma, ím, lejárt.
  E hírös vásár nem lebuj,
  De a lordmayor se rút madám.
  Vadiúj bevetésre kész
  A mester úr. Akár a lézert,
  Más kuplerájt blokkolna Jean.”
 • 70. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. május 26. 10:23
  „Már látom a forgatókönyvet:
  1. Új polgármájszter átveszi a helyet
  2. Hűűű emberek itt piszoknagy baj van, mocskosul el vagyunk adósodva.
  3. építményadó:= építményadó x 2, parkolási díj:= parkolási díjx2
  XD”
 • 69. Queenmargareth 2012. május 26. 10:01
  „Mindenesetre azt elérték, hogy a kisemberek Kádárt visszasírják.”
88 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermeknap a Táltos iskolában

Vidám gyermeknapi programokat tartottak ma délelőtt a vásárhelyi Táltos iskolában. Tovább olvasom