Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Ünnepi műsor a BFMK-ban

Hódmezővásárhely - A Budapesti Vonósok lépnek fel október 23-án a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban
Ingyenes koncerttel várja a hódmezővásárhelyieket október 23-án, kedden este 7 órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A Budapesti Vonósok ünnepi műsorában magyar zeneszerzők művei csendülnek fel az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Ünnepi hangversenyen élvezheti a publikum a megújult művelődési központ kiváló hangzású előadótermét október 23-án: nemzeti ünnepünkön a Botvay Károly csellista művészeti vezetésével működő, Európa egyik legjobb kamaraegyütteseként számon tartott, Budapesti Vonósok lépnek fel Vásárhely új Agórájában.

A Budapesti Vonósok
A Budapesti Vonósok

A Budapesti Vonósok Kamarazenekar 1977-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős hallgatóiból. 1983 óta a Zeneakadémia Nagytermében évente megrendezett koncertsorozata mellett rendszeresen fellép az együttes a MTA Dísztermében, a Művészetek Palotájában, az ország és a főváros egyéb jelentős koncerttermeiben. Minden nyáron a szervezésükben rendezik meg a fertődi Eszterházy kastély tükörtermében a Nemzetközi Haydn Fesztivált. A kamarazenekar ma már a világ élvonalbeli együttesei közé tartozik és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő szólistáival, művészeivel koncertezik világszerte; rendszeresen fellép Európa, az Egyesült Államok, Dél-Amerika és Japán koncerttermeiben is. Az együttes elismert résztvevője a magyar és a nemzetközi zenei életnek, az elmúlt években Magyarország legrangosabb szakmai elismeréseivel tüntették ki.
 
A Budapesti Vonósok Kamarazenekar folyamatosan törekszik új ötletekkel és koncepcióval a közönség és a generációk széles körét megnyerni, valamint fiatal, tehetséges előadókat és zeneszerzőket felkarolni. A Los Angeles Times azt írta az együttesről, hogy „az igazi magyar zenei előadásmód legmagasabb színvonalát testesítik meg. Ők a kamarazenekarok Rolls-Royce-ai."

Olvasóink írták

  • 1. booo 2012. október 22. 17:36
    „Bacccus, milyen idegen az a BFMK kifejezés! A helyiek a PMK-t jobban szerették és értették!

    Kár volt átnevezni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adómentesség az adományozóknak vásárhelyen

Építményadó-mentesség az adományozóknak, támogatás az egyházaknak, többek között erről is szó volt a közgyűlésen Vásárhelyen. Tovább olvasom