Délmagyar logó

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 6°C | 16°C Még több cikk.

Unokája miatt segít Patriknak

- A most húszéves unokám, Jusztina rákos volt, és Patrikhoz hasonlóan csontvelő-átültetésen esett át. Ezért segítek pár ezer forinttal a székkutasi kisfiúnak és családjának - indokolta elhatározását a lapunkat megkereső szegedi nyugdíjas, Mihály, aki kérte, teljes nevét ne írjuk le.
Elmondta: Jusztina Németországból kapott csontvelőt, a beavatkozást egy éve végezték el a fővárosi Szent László Kórházban. – Több hónapig feküdt ott, a kórházban szakszerűen, jól bántak vele. Öt év a teljes gyógyulási idő, ebből egy telt el. Szívem, lelkem az unokámé és Patriké. Annak, aki ilyen vagy hasonló betegségben szenved, a lehetőségeimhez képest mindig segíteni fogok. Egyszerűen kötelességemnek érzem – közölte Mihály.
 
 A csontvelő-átültetésen átesett Patrik decemberben költözhetett véglegesen haza. Fotó: Frank Yvette
A csontvelő-átültetésen átesett Patrik decemberben költözhetett véglegesen haza. Fotó: Frank Yvette


Borbély Patrik december 1-jén költözött véglegesen haza. A 14. születésnapját a hónap végén ünneplő fiú tulajdonképpen gyógyultnak tekinthető. Ő is a Szent László Kórházban esett át csontvelő- transzplantáción. Lapunk, a Lapcom Média Alapítvány és olvasóink 350 ezer forintot gyűjtöttek össze neki és családjának. A kisfiú történetét követjük lapunkban, legutóbb a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány akciója kapcsán írtunk róla (2016. január 19.: 150 ezer kupak gyűlt össze eddig Patriknak). Az adományok azóta is érkeznek, a legújabb Mihályé.

– Mindenkinek köszönjük azt a rengeteg segítséget, amivel támogattak bennünket. Éreztük, tudtuk, nem vagyunk egyedül – mondta az édesanya, Hódi Erzsébet. Közölte még: Patrik jól van, és egyre jobbak az eredményei, amit az is jelez, eleinte hetente, majd 10-12 naponta jártak ellenőrzésre, legközelebb 3 hét múlva várják őket. – A tanulás is fontos, órarend alapján készül, délelőttönként járnak hozzá a  Gregus Máté Általános Iskola tanárai.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. világháború, amerikai fogság: napokon múlt, hogy elkerülték egymást

II. világháború, amerikai fogság: napokon múlt, hogy elkerülték egymást
Édesapja együtt szolgálhatott a II. világháborúban a 92 éves Imre Bálinttal - gondolta cikkünket olvasva az apátfalvi Mátó Mátyás. Tovább olvasom