Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Utakat avattak Öreg-Kishomokon

Már alig van olyan dűlő a Vásárhelyhez tartozó Öreg-Kishomokon, amelyet nem borít aszfaltréteg. Tegnap délelőtt a Pap- és a Nyári-dűlő sarkán átadták a kiskertek közti, összesen mintegy tíz kilométer hosszú új úthálózatot.
Régi vágyuk vált valóra Öreg-Kishomok lakóinak – a gáz-, a villany- és az ivóvízhálózat kiépítése, valamint a vezetékes telefon bekötése után már szilárd burkolatú utakat is kaptak a vásárhelyi kerttulajdonosok.

A terület szinte valamennyi dűlőjében még tavaly elkészült az útalap. A több mint kétmilliárdos városi útrehabilitációs program keretében pedig pár hónapja elkezdték az aszfaltozást Öreg-Kishomokon. A Pap- és a Nyári-dűlő sarkán tegnap délelőtt Lázár János polgármester, Csorba Mihály alpolgármester és Kis Irén települési képviselő átadta a szilárd burkolatú utakat. A 29 ezer négyzetméteres útalapnak köszönhetően mintegy tíz kilométer hosszan borítja aszfaltréteg a dűlőket.

Az önkormányzatnak az öreg-kishomoki infrastruktúra kiépítése több száz millió forintjába került. A kiskerttulajdonosok ingatlanonként 100-100 ezer forinttal járultak hozzá a költségekhez, ebből tizenöt százalékot később visszakaptak.

Egyre többen választják állandó lakhelyüknek Öreg-Kishomokot. Jövő áprilistól már építési engedélyeket is kiad ide az önkormányzat. Saja Mária, az Öreg-Kishomoki Kerttulajdonosok Egyesületének elnöke ettől azt várja, hogy nő majd a lakosságszám, s a fiatalok körében is népszerű lesz ez a városrész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény kritika a szociális intézményeknek

Meglehetősen kemény bírálatot kapott néhány szociális intézmény Vásárhelyen, miután nemrég… Tovább olvasom