Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Utánajártunk olvasónk panaszának: Mérőállás bejelentése

Hódmezővásárhely - Vásárhelyi olvasónk felháborodva telefonált a 62/237-402-es számról, és kérdezte: miért kalkulálják a villanyszámlát olyan fogyasztónak, aki minden hónapban bejelenti az óra állását?
Elmondta, hogy decemberben többet számláztak neki, de nem is ez a fő gondja, hanem az, hogy három napja nem fogadja az automata a bejelentését.

Az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja az alábbi választ adta olvasónk kérdésére: „A mérőállás-bejelentésre minden hónapban az előző havi elszámoló számlán feltüntetett időszakban van lehetősége a diktálást választó ügyfeleinknek. Ha a megadott napokon nem történik mérőállás-bejelentés, a folyamatos számlázás érdekében részszámlát állítunk ki, amely a korábbi fogyasztási adatokon alapul. Ügyfeleink kérhetik a részszámlázás módosítását, amennyiben fogyasztási szokásaik megváltoztak. Ha ezt nem kérik, a részszámla elszámolása a soron következő elszámoló számlában megtörténik. Automata telefonközpontunkon keresztül, valamint internetes szolgáltatásunk segítségével csak a mérőállás-bejelentésre fenntartott napokon tudunk mérőállást fogadni. Ettől eltérő időszakban valóban nem tudunk mérőállást fogadni. Ilyen esetben részszámla készül, majd a következő hónapban ismét lehetőséget biztosítunk a bejelentésre."

Olvasóink írták

 • 8. lcsomor1em 2013. január 20. 13:16
  „Én más megoldást választottam. Megnéztem az ajánlott diktálási időszakot néhány hónapra visszamenőleg, ebből választottam egy közép dátumot és ezt a telefonomban minden hónapra rögzítettem pld 8-a. Így mindig jelzi a telcsi a leolvasást 8-án reggel én meg küldöm mailban az adatokat, sőt van hozzá a gépen egy excel tálázat amiben saját magamnak is beírom így ha valami reklamálni valóm van vissza is tudom nézni. Ugyanezt teszem a Dégázzal is eddig nem volt gondom velük. 2009 óta így csinálom, és mindig elszámolószámlám van. Nálunk a vizet negyedévente jönnek olvasni, a köztes hónapokra az előző n.év átlagát számlázák.”
 • 7. macs 2013. január 20. 12:52
  „Bár be szoktam írni a naptáramba a diktálási időszakokat, sokszor közbejött valami, és lemaradtam. Azóta azt csinálom, hogy három-négy hónaponként megnézem az óra állását és azt, hogy mennyit számláztak ki. Amennyiben jelentős eltérés van, a mértékadó fogyasztásomat, vagyis a kiszámlázott átlag KWó-t módosíttatom. Kapok egy elszámolószámlát, és az új összeget számlázzák a továbbiakban. Nekem ez bevált.
  Egyébként a Vízművek módszere nekem a legkényelmesebb. SMS-ben lehet diktálni, mégpedig úgy, hogy küldenek egyet, amiben megkérnek, hogy most küldjem az adatot. Nagyon tetszik! :-)”
 • 6. DMagóg 2013. január 20. 12:51
  „Mit várok? Rendszeresen (állandóan) "ettől-eddig jelenthetem" a fogyasztásomat, s természetesen ehhez igazodik az éves leolvasás is!
  Mit kapok? Változó bejentési lehetőségeket, amivel köszönő viszonyban sincs az éves leolvasás!
  Bár, egyszer egy méltányolandóan humoros DÉMÁSZ ügyfélszolgálatis megkérdezte, hogy nem lenne jobb ha én igazodnék az általuk diktált fogyasztáshoz? Végülis megoldás lehetne!”
 • 5. nyomdasz63 2013. január 18. 22:07
  „3. makovaros 2013.01.18. 17:55
  Dégáz is meg csinálhatná, ...
  Azzal jönnek,hogy állandóan változik a fűtőérték,azért nem lehet.
  Ellenben az igazság az,hogy így törvényesen lehet trükközni a számlával a fűtőérték miatt.”
 • 4. NTK 2013. január 18. 20:12
  „"""""""""""""""""""Az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja az alábbi választ adta olvasónk kérdésére: ,,A mérőállás-bejelentésre minden hónapban az előző havi elszámoló számlán feltüntetett időszakban van lehetősége a diktálást választó ügyfeleinknek. Ha a megadott napokon nem történik mérőállás-bejelentés, a folyamatos számlázás érdekében részszámlát állítunk ki, amely a korábbi fogyasztási adatokon alapul. """"""""""""""""""""""

  Ez idáig rendben is van! De az már nincs rendben, hogy ezen a részszámlán már nincs rajta, hogy mi is a diktálási időszak a következő hónapban.

  Példának okáért: Évente egyszer-kétszer előfordul, hogy a diktálási időszakban nem vagyunk otthon. Ezért nem is diktáljuk az óraállást. Megkapjuk rendben a kalkulált részszámlát és bosszankodunk, hogy az ügyfélszolgálatot kell hívni, hogy mi is a következő hónap diktálási időszaka mert valahogy a részszámlákról mindig lefelejtődik.
  Az sem lenne rossz, ha ezek az időszakok állandóságot mutatnának. Tapasztalataim szerint minden hónapban más és más időszak van megadva. Ember legyen a talpán aki követni tudja.”
 • 3. makovaros 2013. január 18. 17:55
  „2. Jó a Démász rendszere hogy azonnal kiírja, Dégáz is meg csinálhatná, meg azt is hogy ha nem lehet épp bejelenteni akkor ne is engedje.

  Démász honlapon a tervezett áram szünetek oldal valami vicc Kódolási hibás az egész xd”
 • 2. nyomdasz63 2013. január 18. 16:09
  „Én neten jelentek mindent.
  Anno dicsekedtek a hírlevélben,hogy micsoda ügyes a rendszergazdájuk,megcsinálta,hogy már a bejelentett óraállás alapján kiszámolja a gép,hogy mennyi lesz a fizetendő összeg-tényleg jó dolog(lenne)-ha nem úgy működne,mint a mesében.
  Mostanában a gázosokat szidom inkább,átrakták a diktálás időpontját. Eddig nekiült az ember,és "egy füst alatt",egyszerre bepötyögött mindent,most a gáz egy héttel később van...állítólag "szerencsétlen" postára ne egyidőben zúduljon rá a két szolgáltató számlalevele.”
 • 1. dmonlájn 2013. január 18. 15:47
  „Interneten is be lehet jelenteni! https://www.edfdemasz.hu/meroallas/meroAzonositas.jsf”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadják a kultúráért díjat Mindszenten

A magyar kultúra napja alkalmából szombaton 17 órakor a művelődési házban adják át a Mindszent Város Kultúrájáért címet. Tovább olvasom