Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Útban van a kocsma Székkutason

Székkutas - Alattomos lépésnek minősítette a székkutasi Sztráda büfé tulajdonosa, hogy valakik kiszivárogtatták a kocsmájával kapcsolatos kisajátítás egyes részleteit. Híre kelt ugyanis, hogy nem elég neki az a 25 millió forint, amit az állam az épületért fizetne neki. A NIF azt mondja, újra felértékelik az ingatlant.
A székkutasi Sztráda büfé belelóg a 47-es főút fejlesztési nyomvonalába, ezért el kell bontani. Közlekedésbiztonsági szempontból sincs jó helyen – ezt korábban nyilatkozták a szakemberek. Sajtóértesülések szerint a tulajdonos nem elégszik meg a kisajátításért felkínált 25 millió forinttal.

A kocsma tulajdonosa szeretné, ha a vállalkozása megszűnésével kapcsolatos egyéb kiadásait is rendeznék. A szerző felvétele
A kocsma tulajdonosa szeretné, ha a vállalkozása megszűnésével kapcsolatos egyéb kiadásait is rendeznék.
A szerző felvétele

Újra felértékelik

A Sztráda büfével kapcsolatban Loppert Dánieltől, a NIF Zrt. kommunikációs vezetőjétől az alábbi tájékoztatást kaptuk: „A NIF Zrt. értékbecslője által meghatározott vételárat a tulajdonos nem fogadta el, ezért november második felében kezdeményeztük a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál a kisajátítási eljárás megindítását. Az eljárás során a kormányhivatal által kijelölt értékbecslő újra felértékeli az ingatlant, az eljárás várhatóan a jövő év elejére lezárul. A kisajátítási határozat kiadását és jogerőssé válását követően a NIF Zrt. birtokában lesz az adott ingatlan, így év elején megkezdődhet az épület bontása".

– 1991 óta működtetem a vendéglátóhelyet. Az első két évben a takarékszövetkezettől béreltem az épületet, majd 1993-ban megvásároltam. Vállalkozó vagyok, ez az egy büfém van, másom nincs. Viszonylag jól eltartott, soha nem zártam az évet veszteséggel – mondta a büfé tulajdonosa, aki kérte, hogy neve ne szerepeljen az újságban. – Amikor végleg bezárom, nem csupán egy vendéglátóegység szűnik meg, hanem a vállalkozásom is, vagyis odalesz a megélhetésem. Hogy mihez kezdek ötvenévesen, egyelőre fogalmam sincs. – A tulajdonos cáfolta azt az interneten megjelent sajtóértesülést, hogy nem elégedett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által felajánlott kártalanítási összeggel.

– Hivatalos értékbecslő mérte fel az ingatlan értékét. Az összeggel maximálisan elégedett vagyok. Ez azonban nem ugyanaz, mint amikor valakiktől elvesznek a szántójuk vagy a kertjük széléből néhány métert. Nekem a megélhetésem szűnik meg. Ráadásul a büfé bezárásával lesznek forintosítható kiadásaim, amiket értelemszerűen nem szeretnék én viselni, hiszen a bezárás sem a saját döntésem. Például élő szerződésem van arról, hogy csak egyféle sört forgalmazok. Ennek fejében a gyártótól kedvezményt kapok. Mivel a vállalt forgalom nem teljesül, fizetési kötelezettségem lesz. Az ilyen jellegű követelések átvállalását kérem a NIF-től – nyilatkozta megkeresésünkre a vállalkozó, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy 25 millió forintot ajánlott fel neki a NIF a kisajátításért.

A kocsma tulajdonosa a kisajátítási szerződés aláírásáig nem engedi, hogy kivágják az öreg hársfát. A szerző felvétele
A kocsma tulajdonosa a kisajátítási szerződés aláírásáig nem engedi, hogy kivágják az öreg hársfát. A szerző felvétele

– Én a 25 millióról először a vendégektől hallottam, majd magam is elolvastam az egyik internetes portálon. Nem akartam hinni a szememnek. Ez ugyanis magánügy, sőt, úgy gondolom, üzleti titok – adott hangot felháborodásának a vállalkozó. Arról is beszélt, hogy bár még nincs szerződése a NIF Zrt.-vel, a főút menti fakivágásokat végző cég emberei ki akarták vágni az öreg hársfáját. – Nem engedtem, hogy kivágják a fát. Azt állították, közterületen áll, de ez nem igaz. Az én portám az ABC előtti parkolóig tart. Ugyanis a kerékpárút is az én területemen megy át, amit nulla forintért adtam bérbe a településnek, úgy 18 évvel ezelőtt. Csak remélni tudom, hogy nem a fakivágás megakadályozása miatt indult el a lejáratás ellenem – fogalmazott a vendéglátóegység gazdája. Hozzátette: várja, hogy időpontot ajánljon neki a NIF Zrt. az épület árán kívüli kérése miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sertéstelepet avattak Vásárhely határában

Korszerű, minden igényt kielégítő új sertéstelepet avattak pénteken délelőtt Hódmezővásárhely határában. Tovább olvasom