Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Útépítés – pályázatok

– Mind bel-, mind külterületi utak felújítására, aszfaltozására sikeresen pályázott a hódmezővásárhelyi önkormányzat – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Lázár János polgármester.
– Mind bel-, mind külterületi utak felújítására, aszfaltozására sikeresen pályázott a hódmezővásárhelyi önkormányzat – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Lázár János polgármester. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól közel 14 millió 300 ezer forintot kapott Vásárhely. Ennek köszönhetően még a nyáron elkezdik a Révai, a Botond, a Szék és a Kalap utca burkolatának felújítását. A beruházás összértéke 34 millió 250 ezer forint.

Csak az elmúlt három esztendőben 800 millió forintot költöttek a külterületi utak felújítására. A munka az idén is folytatódik. Hamarosan három nagyobb külterületi út karbantartását, aszfaltozását kezdik el. A Csápateleki út, valamint a hozzá csatlakozó kisebb szakasz aszfaltozására az uniótól 26 millió 700 ezer forintot nyertek. A munka teljes költsége 35 millió 500 ezer forint.

A Vásárhely és Makó közötti szakaszhoz csatlakozó külső-batidai út 66 millió 600 ezerből kap szilárd burkolatot. Az Erzsébetet a Csomorkányi úttal összekötő mezőgazdasági út aszfaltozása pedig 73 millióba kerül. A három mezőgazdasági út felújítására az önkormányzatnak nem sokat kell költenie, mivel az unió mellett a magyar állam is támogatja a beruházásokat. A tervek szerint július végére készülnek el a munkákkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják a szegvári utat

Örömmel konstatálták a tegnapi mindszenti testületi ülés résztvevői, hogy már javítják a városból… Tovább olvasom