Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Útépítések nyara

Hódmezővásárhely - Megerősítik az útalapot, és új aszfaltszőnyeget kap a Jókai utca Vásárhelyen. A tervek szerint július végére készül el a beruházás. Még az idén közlekedési lámpa kerül a Jókai és a Kutasi utca kereszteződésébe.
Útfelújítások időszakát élik a vásárhelyiek – két utcán rekonstrukció zajlik, hamarosan bővül a kör. Megírtuk: önkormányzati forrásból, mintegy 12 millió forintból újul meg az útburkolat, teszik rendbe a szegélyeket a Dr. Imre József utcán, június első felében készül el. A Jókai utcán is dolgoznak a munkások. A mintegy 1,6 kilométeres szakasz felújításának a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a gazdája, európai uniós támogatással, mintegy 453 millió forintból készül el. Az Új Széchenyi-terv Regionális Operatív Programjának keretében egyébként országosan várhatóan csaknem 945 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indul az idén.

Ahol szükséges, új útalap készül a Jókai utcán. Fotó: DM/DV
Ahol szükséges, új útalap készül a Jókai utcán

– Ahol nem volt megfelelő az út terhelhetősége, ott új alap lesz, illetve új aszfaltszőnyeget is kap az utca, és megoldódik a csapadékvíz elvezetése – hallottuk Mucsi Lászlótól, a vásárhelyi polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetőjétől. A tervek szerint július végére készül el a Jókai rekonstrukciója. A Kutasi utca felőli részénél lámpás csomópontot is kialakítanak még az idén. Ennek 30 millió forintos költségére pályázott a város, és nyert – tudatta Mucsi László, aki szerint a jelzőlámpákkal sokkal biztonságosabbá válik a kereszteződés, ahol a 45-ös számú, Szentes felé vezető főút, valamint a 47-es miatt is nagy a forgalom. Átlagban naponta 7000 jármű halad a Jókai utca irányába. Nyáron kezdik az Erzsébet-kórháznál található Hunyadi utca felújítását, amit a Dr. Imre József utcához hasonlóan saját erőből finanszíroz a város – őszre elkészül.

Olvasóink írták

 • 7. Lázárhelyi 2012. május 25. 20:18
  „Ha jó lesz a Jókai, csak ki kellene már rakni egy-két 30-as táblát (esetleg 20-ast), hisz ez jellemzi Vásárhelyt, ez jellemzi az országot. Vissza kell szerezni az autósoktól a felújítás költségének százszorosát.”
 • 6. eldorádó 2012. május 25. 10:59
  „4. xanadu
  te már többet tudsz, mint a
  vásárhelyi műszaki iroda illetékes dolgozója, aki nem áll a szakmája magaslatán! Talán, még úrvezető gyakorlata sincs, de a helyismerete biztosan hiányzik! (...)
  Jó lenne, ha Mucsi úr megnézné a beosztottjait, valóban kompetensek-e szakmailag?”
 • 5. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. május 25. 07:13
  „Az emlékeim kissé hiányosak:
  Fik*zta itt bárki is a jókai minőségét?
  Nem lehet, hogy arról van szó, vásárhely egyetlen nyílegyenes útja, ahol rendes tempóba lehet közlekedni, főleg fölújítás után, egy elég komoly trafipaxos bevételi forrás lesz.”
 • 4. xanadu 2012. május 24. 20:28
  „Körforgalom, és ezt komolyan mondom. Korábbi tervekben szerepelt a Jókai-Kutasi és a Jókai-Szántó kereszteződésben a kiépítése, újra át kellene gondolni. Sőt, az alig-forgalom miatt a Szántó-Teleki kereszteződésben is ki lehetne vele váltani a lámpát. (Annyi hely biztosan van, mint a Deák Ferenc végénél, ahol viszont indokolt lenne megszüntetni, a Dr. Rapcsák András utcán STOP táblával biztosítani a Deák-Lázáz forgalom elsőbbségét.)
  Más: Szentes felől a 45-ösön érkezve nehezen értelmezhetők a sárga, 47-est terelő tábla, szerintem ezeken 45-nek kellene lenni. (Másutt a terelt út számát jelzik.)
  Még egy gondolat: néhány forgalmi változást (zsákutca, egyirányúsítás) jeleztem a Google-nak, de ezeknek több hét, hónap az átfutási ideje. A Dr. Rapcsák András utca egy éve le van zárva, de az útvonaltervező - és gondolom a GPS is - még mindig erre vezet. Ha az illetékesek hivatalból lépnének, biztosan hamarabb lenne eredmény.”
 • 3. tótkomlósi 2012. május 24. 16:07
  „De akkor lehet, hogy nem repedne a burkolat egy év múlva!

  Ja, a garancia is csak annyi?

  Nézdd meg az orosháza-tótkomlós közti felújítást sok milliárdért!
  Ott is csak így gányolnak!
  Kockákat vágnak ki és csinálnak új alapot. Mellette 50m-el nem rossz az alap?”
 • 2. azigazitrebitsch 2012. május 24. 16:06
  „Az amit a Jókaiban csinálnak útfelújítás címén az a <moderálva> elkenése,a feltakarítása helyett:-((”
 • 1. dmonlájn 2012. május 24. 15:36
  „"Ahol nem volt megfelelő az út terhelhetősége, ott új alap lesz, illetve új aszfaltszőnyeget is kap az utca"
  Pedig már azt hittem, hogy egy az egyben leemelik az aszfaltszőnyeget és aláterítenek egy új alapot! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

64 évesen kölcsönből vásárolt új praxist

Június 1-jétől Mindszent helyett Földeákon praktizál Csehpál Etelka, aki az 1700 kártyás praxis mellett megtartja az ügyeleti munkát is. Tovább olvasom