Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Utolsó simításokat végzik a vásárhelyi Kaszap utcán

Már csak a tereprendezés van hátra, és pénteken átadják a Kaszap utcát a laktanya előtti körforgalommal összekötő szakaszt Vásárhelyen. Ezzel egy időben új forgalmi rend lép életbe a népkerti vasútállomás előtt: a kereszteződésben lámpák irányítják majd az autósokat.
A padkarendezés van még hátra a Kaszap utcán. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi laktanya előtt a Szeged felől érkezők most még nem választhatnak: csak a vasúti sínek felé kanyarodva, az Ady Endre úton keresztül hajthatnak át a városon. Péntektől azonban mindez másképp lesz, átadják ugyanis a Kaszap utcának azt a részét, amely a Bagolyvár étterem előtti kereszteződést köti össze a laktanyánál lévő körforgalommal.

Most még lázas munka folyik a terepen, tegnap délelőtt a kivitelezők épp a padkarendezéssel foglalatoskodtak. A szomszédos Somogyi Béla utca eddig csendes környéknek számított, hamarosan azonban az utca végén lakóktól nem messze halad majd Orosháza felé az átmenő forgalom. Az egyik itt élő asszony azt mondja: bár biztosan zajosabb lesz a környék, de ez a beruházás ezzel jár. Az igazi megoldás persze az lenne, ha valódi elkerülő utat építenének, tette hozzá, mert ez a mostani csak a városnak egy kis részét tehermentesíti. Az Újvároson áthaladó elkerülőt már régóta tervezik, egyelőre azonban csak papíron létezik az elképzelés.

A hét végén már használhatják az autósok a Kaszap utcai szakaszt, tehát megnyitják a 47-es útnak azt a részét is, amely a laktanya előtt halad.
Megváltozik a forgalmi rend is: a népkerti vasútállomás előtti kereszteződésben lámpák működnek majd. Az autósoknak nem árt óvatosabban közlekedni ezen a szakaszon, hiszen eddig minden Szeged felől érkező a vonatsínen keresztül automatikusan befordult az Ady Endre útra úgy, hogy a szemből jövőkre nem kellett figyelnie – merthogy az a szakasz le volt zárva. Októbertől viszont lámpa szabályozza a kanyarodást is, ha pedig sárgán villog, a közlekedési szabályok szerint azoknak lesz elsőbbségük, akik a felújított Kaszap utca irányából jönnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Penészes lakások Vásárhelyen

Évek óta beázással és penészes falakkal küzd a vásárhelyi Szabadság tér 81. szám alatti társasház… Tovább olvasom