Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Üzlettulajdonosokkal kötnek üzletet Székkutason

Az év végéig adásvételi szerződést kell kötnie a székkutasi üzletsor tulajdonosainak az önkormányzattal. Ellenkező esetben az elengedett bérleti díjat mégis ki kell fizetniük az általuk használt butikok területéért. A falu vezetése így szeretné elérni, hogy a butiksort a használóik két éven belül felújítsák. A butiksorokra vezető út építésének engedélye viszont nem jött meg, így néhány hónapot még várni kell az eladással.
Az üzletsor területének eladása még várat magára Fotó: Tésik Attila
Néhány hónap múlva várhatóan megjön a közlekedési minisztérium hozzájárulása a székkutasi, 47-es számú főút melletti üzletsorhoz vezető út, valamint a mögötte lévő parkoló kialakítására, így a butikok tulajdonosai végre megvásárolhatják azt a területet, melyen a kisboltjuk áll. A falu képviselő-testülete már régebben eldöntötte, hogy nem ragaszkodik ahhoz a részhez, és értékesíti az üzletsor tulajdonosainak, akik örömmel vették, hogy az épület mellett a terület gazdái is lehetnek. Az adásvételi szerződést azonban az elhúzódó engedélybeszerzés miatt még nem tudták megkötni.

Az önkormányzat azzal próbálta ösztönözni a vásárlásra a tulajdonosokat, hogy elengedte a bérleti díjat. Ám idővel kiderült, hogy ez mégsem sietteti a dolgok menetét, ezért a település képviselői végül úgy határoztak, ha december végéig nem veszik meg a kisboltok üzemeltetői a területet, akkor visszamenőleg, július elsejéig ki kell egyenlíteniük a bérleti díjat. Ez az üzletek nagyságától függően havonta 10-40 ezer forintos kiadást jelenthet.

Vígh Viktor, Székkutas polgármestere azonban bízik benne, hogy az engedélybeszerzés után mind az öt kisbolt tulajdonosa megveszi majd a területet, s még az idén megköthetik az adásvételi szerződést.
A jelenlegi üzleteket a falu központjához méltóan, két éven belül kell egységes arculatúvá alakítani. Ha ez nem valósul meg, akkor az önkormányzat visszavásárolja a területeket, melyekért egyébként négyzetméterenként kétezer forintot kér a falu. A legnagyobb 400-500 ezer forintba kerül majd a butik üzemeltetőjének.

Még az idén megvásárolja lángossütője területét Hunyák Zoltánné, viszont az üzlet felújításából ebben az évben már várhatóan nem lesz semmi, igaz, marad még ideje az átalakításra – jegyezte meg.

Nem lehet húzni-halasztani a vásárlást – állapította meg Pap Sándorné is, aki 14 éve üzemelteti cukrászdáját. Erzsébet viszont úgy látja, ha az engedélybeszerzés miatt húzódik az adásvételi szerződés megkötése, akkor az nem a tulajdonosok hibája. A vendéglátós szerint egyébként több milliót kell majd rákölteni az üzletfelújításra, viszont a sajátjára szívesebben áldoz az ember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három építkezés a bíróságon ér véget

A bíróságon ér véget a vásárhelyi önkormányzat és a Keviép Kft. pénzügyi vitája. A debreceni cég… Tovább olvasom