Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Vacak és az SMS-ező papagáj

Az embereket fölvidító, úgynevezett terápiás kutyával játszhattak tegnap a vásárhelyi Tornyai utcai óvodások, megfigyelhették a békák életét, meghallgathatták, egy papagáj hogyan utánozza az SMS hangját. A gyerekek ezzel a rendhagyó találkozással emlékeztek meg az állatok világnapjáról.
Várakozás. Dodó papagáj még az SMS hangját is tudja utánozni. Fotó: Frank Yvette
– Életkori sajátosság, hogy a kisgyermekeket érdeklik az állatok. Innen jött az ötlet, hogy szervezzünk nekik olyan napokat, melyeken közelről is megismerhetik a különféle fajokat – hallottuk Zélics Ágnestől, a vásárhelyi Tornyai János utcai óvoda óvónőjétől. Az intézményben ezen a héten – az állatok világnapja alkalmából – számos érdekes programot szerveztek, illetve szerveznek még ma is. A hét elején például ellátogattak a Bogáncstanyára, ahol a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület állatotthont üzemeltet.

– Ennivalót is vittünk a kutyusoknak. A mi csoportunk, a Százszorszép gyűjtötte össze a legtöbbet – árulta el Imre Zsófi, akinek kedvenc állata a kutya és a cica. A nagycsoportos kislánynak korábban két tengerimalaca is volt, melyeket megtanított arra, hogy parancsszóra álljanak fel, illetve ugorjanak. Csoporttársa, Sörös Hunor Bengedúz otthon szívesen játszik Hercegnővel, vagyis a család spánieljével. Az ovisok tegnap számos állattal találkozhattak. Levelibékák, sünik, gekkók, tengerimalacok, csincsillák, díszmadarak népesítették be az épület folyosóit. A bejáratnál lévő kalitkában üldögélt Dodó. A papagáj érdekessége, hogy alkalmazkodva a modern korhoz, az SMS hangját is utánozza. Az óvónők szerint pár óra alatt több tucatnyi üzenetet „küldött el".

A sok jószág között a legnagyobb sikert Vacak aratta. A kétéves keverék kutyát Szőke Krisztina, az állatvédő egyesület elnöke hozta. Az eb terápiás állat, ami azt jelenti, arra képezték ki, keresse az emberek társaságát.

– Vacak megtanulta, akkor sem szabad harapnia, ha meghúzzák a farkát, dögönyözik, így kiváló terápiás kutya. A gyerekek így nyugodtan hancúrozhattak vele. Amúgy rendszeresen viszem az idősek otthonába, ahol a lakók már nagyon várják – mondta Krisztina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósághoz fordult a tanár

Elküldte keresetét a munkaügyi bírósághoz az a vásárhelyi zenetanár, akit elbocsátottak a Péczely… Tovább olvasom