Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Vadászgépet és harci helikoptert kértek a honvédségtől

Egy MIG–23-as vagy MIG–21-es vadászrepülőt, és egy MI–24-es, esetleg MI–8-as harci helikoptert kér Mindszent a Honvédelmi Minisztériumtól. A Tisza-parti kistelepülés nem fegyverkezik: a hatástalanított repülőket extrém parkban állítanák ki. Azt egyelőre nem döntötték el, hol lesz ez a park, de oda küldenék a köztéri padokon gördeszkázó fiatalokat is.
MIG–21-es vadászrepülő. Egyelőre nem dőlt el, ilyet kaphat-e a mindszenti extrém park. Fotó: DV
A Honvédelmi Minisztérium miniszteri kabineti titkárságához írt kérelmező levelet nemrégiben Mindszent. Azt kéri a Tisza-parti város, hogy biztosítsanak a számára egy MIG–23-as vagy MIG–21-es vadászrepülőt, és egy MI–24-es vagy MI–8-as harci helikoptert. A két légi csapásmérő eszközre természetesen csak hatástalanítva tartanak igényt, hiszen azokat kiállításra szánják.

Mint azt Hevesi István képviselőtől megtudtuk, a két légi harcjárművet a Hadtörténeti Múzeum segítségével állítanák ki. Az, hogy milyen helyszínen, még nem dőlt el.
– Az ígéretek szerint a fegyvereitől megfosztott járművet megkapjuk. Arra gondoltunk, hogy ezek a később felépítendő extrém park látványosságai is lehetnének. Bízom abban, ha megtaláljuk majd a megfelelő helyet, akkor a parkot egy pályázat segítségével felépíthetjük – mondta a települési képviselő.

Hevesi István elárulta, több helyszín is szóba jöhet a parknak, ahol helyet kaphatnának a jelenleg a köztéri padokon, lépcsőkön gördeszkázó fiatalok. A gördeszka és focipálya mellett kosárpalánk is lenne itt. Olyan zárt területet képzelnek el, mind például az Oncsa sor melletti üres önkormányzati telek, melyen a gyerekek zavartalanul sportolhatnának. A hely kiválasztása előtt kikérnék a mindszentiek véleményét is.

A repülő és a helikopter Mindszentre szállítását, felállítását, illetve a majdani őrzését a város vállalná magára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó ingyenes nap

Kész őrület! – jellemezte a tegnapi napot dr. Szántai Gábor. A vásárhelyi háziorvosnál már az… Tovább olvasom