Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Vadkender és speed Vásárhelyen és Makón - fotók!

Hódmezővásárhely, Makó - 2,5 kg vadkendert takarított be két hódmezővásárhelyi fiatalember Székkutas külterületén szerdán délután, amikor a rendőrök tetten érték őket. Makón egy férfi édesapja házában szárította a vadkendert.
A 24 és 28 éves hódmezővásárhelyi fiatalember megbeszélte, hogy busszal kimennek Székkutasra, ugyanis egyikőjük kutyasétáltatás közben vadkenderre bukkant a település külterületén. Egy nagy táskát, zacskókat és ollót vittek magukkal, amivel mintegy 2,5 kilónyi vadkendert be is takarították. Út közben hazafelé azonban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai a vásárhelyi rendőrökkel közösen igazoltatták őket. Mindketten azonnal elismerték, hogy saját fogyasztásra vágták le a növényeket, amiket meg akartak szárítani. A két fiatalember ellen visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult eljárás.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

A Makói Rendőrkapitányság egy 40 éves férfit és édesapját állította elő, ugyanis előbbi saját ingatlanában vadkendert termesztett, majd a betakarított növényeket utóbbi udvarában szárította ki. A rendőrök ott három kötöző madzagra akasztva, 42 szár növényt foglaltak le. A házkutatás során a "fiú" lakásának minden szegletéből növényi törmelék és a kábítószer fogyasztáshoz használt eszközök kerültek elő.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

Ezzel párhuzamosan a makói nyomozók előállítottak egy 31 éves helybeli férfit is, akit azzal gyanúsítanak, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen értékesített speed-et legalább öt fogyasztónak. Nála egyébként marihuána gyanús növényi törmeléket és kábítószer fogyasztáshoz használatos eszközöket is találtak.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

Egy 30 és egy 29 éves férfi ellen is eljárás indult, ugyanis a házkutatások során az ő lakásukban is kábítószer tartalmú növényi törmeléket foglaltak le a rendőrök. A Makói Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt indított nyomozást. Az ügyben valamennyi gyanúsított beismerő vallomást tett - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Filctoll 2010. október 18. 20:59
  „A középiskolák körül érdemes lenne figyelniük a rendőröknek! Érdekes alakoklófrálnak és üzletek is köttetnek!”
 • 36. Tyt 2010. október 18. 16:03
  „34, nem igazán sikerült levonnod a konzekvenciát, úgy érzem :)”
 • 35. birkasouce 2010. október 17. 19:11
  „Egy össznépi HURRÁt a cikk írójának!
  Szuper, színvonalas és közérdekű! Megmutatkozik mind a témában való jártasságotok, mind az idő és energia, amit az írásra fordítottatok!
  Ezt azért tanultátok valahol, ugye? Nem magatoktól vagytok ilyen ügyesek, ugye? És egyébként is: valaki átolvasta, mielőtt felkerült, UGYE?

  Hipp-hipp!”
 • 34. 3évesférfi 2010. október 17. 13:27
  „Na és? Akkor tehát leglizáljuk a speedet is, mert a szesz is legális?”
 • 33. Tyt 2010. október 17. 11:29
  „Halkan megjegyezném kedves 32-es, hogy érdemes lenne ránézni a statisztikákra. Szerintem ha kimész az utcára nem attól kell félned, hogy egy bespeedezett üt el, hanem szimplán egy részeg. Piát bárhol bárki vehet, még sem háborogsz :)”
 • 32. 3évesférfi 2010. október 16. 11:02
  „30: Ja, persze, ilyen egyszerű. Legalizáljuk a drogokat és aki meghal, az meghal. Ha téegd csap el egy legálisan bespeedezett állampolgár az úton, akkor kit fogsz idiótázni?”
 • 31. KamuNeni 2010. október 16. 08:30
  „Na es ki nem tojja le hogy van vadkender vagy nincs? Legalizalni kellene mert ezt semmire masra nem hasznaljak mint propagandara es kontrollra. Semmi karos hatasa nincs neki, es ha meg lenne is akkor is mindenki sajat felelossegre hasznalja. Ki a picsat erdekel milyen hatasa van? Legalizalni ezeket a drogokat es aki meghal meghal aki nem annak megjott az esze. Az allamnak teljesen mindegy mert ok mas ugynevezett torvenyeket hasznalnak embereket tonkre tenni amiknek sokkal sulyosabb kovetkezmenyei vannak mint vadkender szivasnak valaha is lessz.

  Idiotak!!!!”
 • 30. KamuNeni 2010. október 16. 08:30
  „Na es ki nem tojja le hogy van vadkender vagy nincs? Legalizalni kellene mert ezt semmire masra nem hasznaljak mint propagandara es kontrollra. Semmi karos hatasa nincs neki, es ha meg lenne is akkor is mindenki sajat felelossegre hasznalja. Ki a picsat erdekel milyen hatasa van? Legalizalni ezeket a drogokat es aki meghal meghal aki nem annak megjott az esze. Az allamnak teljesen mindegy mert ok mas ugynevezett torvenyeket hasznalnak embereket tonkre tenni amiknek sokkal sulyosabb kovetkezmenyei vannak mint vadkender szivasnak valaha is lessz.

  Idiotak!!!!”
 • 29. Gyennadij_Petrov 2010. október 15. 13:28
  „A családok felelőssége is megkérdőjelezhető ugyan, de nem kizárólagos! Hány olyan drogos van, akire figyelt a családja, mindent megtettek érte, mégis.........
  Az, hogy kiből lesz drogos, prognosztizálni ugyan lehet, de nincs az a tudomány, amelyik teljes bizonyossággal képes lenne az okokat feltárni. A gond az, hogy a pszichiáterek nem gyógyítanak drogosokat, csak vegyszereznek a betegségük kordában tartása érdekében. Amúgy nagy ívben szarnak a beteg lelkiállapotára.
  Van a kezelőorvosoknak személyes felelősségük, de ennél sokkal nagyobb a gond szerintem, a magyar pszichiátria úgy ahogy van, megújításra szorul. Ennél sokkal többre van szükség, sokkal jobban oda kellene tegyék magukat, nem csak a bogyókat tolni, hanem ténylegesen gyógyítani a sérült drogos lelkeket.Nem védeni akarom őket, csak a teljesebb képhez ez is hozzá tartozik.Ezek az önjelölt terminátorok ugyanis nem analfabéta romák voltak, hanem pedigrés fehér gyerekek...”
 • 28. flexsnake 2010. október 15. 08:08
  „több ponton sántít.
  Nem volt tetten érés, mivel útközben igazoltatták őket.
  Nincs olyan gyorsteszt ami laborvizsgálat nélkül meg tudja állapítani a növény THC tartalmát.
  A vadkender gyomnövény, sem a termesztése sem a fogyasztása nem ütközik semmilyen törvénybe.
  A vadkender nem kábítószer mivel nincs THC tartalma.
  Az ipari kendernek szintén nincs.
  Nemesített kendernek van, na az a kábítószer-alapanyag.”
 • 27. 48fremail 2010. október 15. 07:59
  „Csak hogy tisztán lássunk:

  - vadkendernek, gyomkendernek, vagy ipari kendernek nevezik azt az alacsony THC tartalmú fajtát (Cannabis sativa subsp spontanea), amely szinte bárhol megterem, tudatmódosítóként való fogyasztásra azonban alkalmatlan

  - az indiaiként vagy nemesítettként emlegetett kendernek (Cannabis Indica, Cannabis Sativa) már jelentősebb a THC tartalma, ezért a termesztőket a kereskedőket és a fogyasztókat is ezek a fajták érdeklik”
 • 26. gróf 2010. október 15. 07:34
  „18. hozzászólás NemBéla 2010.10.14. 18:27

  Nem tévedés.
  Arra gondoltam, hogy ő sem bántott senkit, a blogjában írkált elmebeteg dolgokat és kikiáltották ámokfutó mészáros tömeggyilkosnak. Kíváncsi leszek miért fogják elítélni? A gondolatai miatt?

  Téged meg értelek, de más sajnos nem.
  Amit náluk találtak abban nincs "halucicogén" anyag.”
 • 25. 3évesférfi 2010. október 14. 21:56
  „24: Központozni te is megtanulhatnál, nem csak a "cikk író". Azt például egybeírjuk. A toppon van is szép magyaros kifejezés.”
 • 24. Naiv 2010. október 14. 21:38
  „" Út közben " az igazándiból, " útközben" ,a cikk író toppon van a magyar nyelv rejtelmeiben.....”
 • 23. Bábkacsa 2010. október 14. 21:31
  „Na ,a makói hagymások miket ne csinálnak:))”
 • 22. kgb696 2010. október 14. 20:55
  „Magyar bűnözők! Magyar bűnözés!”
 • 21. Mike3 2010. október 14. 20:26
  „kábszeres köcsögök!”
 • 20. DÓZER 2010. október 14. 20:20
  „Most tényleg mindenki retardált - beleértve a cikk íróját????
  1. Kamu, hogy kutyát sétáltatva véletlen mentek az ültetvény felé.
  2. Kamu, hogy lefülelték a zsaruk őket igazoltatáskor. Valószínűleg már régóta figyelték őket.
  3. Kamu, hogy ez ügy lenne, sőt, még csak nem is rendőri eredmény. Ha valaki csak egy kicsit utánaolvas, tudja, hogy ennek a növénynek klíma kell, nincs hatóanyaga ezen az éghajlaton.
  Béna kapott el még bénábbat. Vihar egy kanál vízben, mi meg csámcsogunk rajta...”
 • 19. Filctoll 2010. október 14. 20:19
  „rendőr1976 - Köszi az infót, csak ezekkel is az a baj hogy a telefont rögzitik ami alapján egy esetleges bírósági tárgyaláson bejátszva felismerhetővé válik az illető hangja.
  Mindenesetre köszönöm a válaszod.”
 • 18. NemBéla 2010. október 14. 18:27
  „dzsorzso 2010.10.14. 14:17

  Először is köszönöm a kedves megszólítást, hasonló szépeket neked is. Azt hogy te nem értetted meg a hasonlatot a szivaccsal, szintén dicsérendő dolog. Vadkendertől maximum okádni fog a 2 srác, nameg köhögni.
  A technokolos észrevételednél mondok jobbat: alkohol. Kötött már beléd részeg ember?
  És részegen kötekedtél már? Ennek ellenére a nemzeti keménydrogunkat (gyk pálinka) otthon főzhetjük. Kíváncsi vagyok, hogy az alkohol hány családot,életet tett tönkre, ahogy arra is, hogy hány metilalkohol mérgezés lesz ezután.
  Nem a drogokat védem, mielőtt bárki félreértené. A cikkben leírtak szerint nincs szó drogról a 2 srácnál.

  Droglaborra reagálva: a linkelt cikkben ámokfutókról van szó, igaz csak átfutottam. Nem másik linket akartál berakni?”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első fok: törvényt sértett a téesz

Törvénysértő volt a székkutasi Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezet áprilisi közgyűlése – állapította meg első fokon a Csongrád Megyei Bíróság. Tovább olvasom