Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Vágola Pekingbe készülhet

Már biztosan részt vehet a 2008-as pekingi paralimpián a Vásárhelyen élő Vágola Imre. A kerekes székes, eddig csak a Gördülő Tánccsoport tagjaként ismert fiatal ember szűk másfél év alatt jutott el az íjászatnak arra a szintjére, hogy teljesítményével bekerülhetett a magyar csapatba.
Imre szorgalmával és akaraterejével megvalósíthatja álmát. Fotó: Tésik Attila
A 2008-as pekingi paralimpián indul egy vásárhelyi fiatal ember. Vágola Imre, a Hódmezővásárhelyi Terep- és Vadászíjász Sportegyesület versenyzője nem mindennapi teljesítményt tudhat magáénak. A kerekes székes fiatalember ugyanis tavaly augusztusban határozta el, íjászkodni kezd, s már az első edzésre úgy ment el, hogy kijelentette: részt akar venni a pekingi olimpián. A hihetetlen akaraterővel rendelkező Imre versenyeredményeivel bizonyította: képes megvalósítani célját.

– Komolyan gondoltam, hogy olimpikon akarok lenni, bár azelőtt nem volt a kezemben olimpiai íj. Komolyan vettem az edzéseket, s megpróbálom maradéktalanul végrehajtani Szonda Sándor és Oláh Ilona edzőm instrukcióit – mondta Vágola Imre, akiről hamar kiderült, tehetsége és érzéke is van ehhez a csöppet sem könnyű sportághoz.

Imre számára a napokban derült ki a jó hír, miszerint Hamvas Ágnes, a Magyar Íjászszövetség sportigazgatója, az olimpiai keret szövetségi kapitánya elfogadta Faragó Csaba, a Hódmezővásárhelyi Terep- és Vadászíjász Egyesület elnökének, a MISZ elnökségi tagjának a meghívását, s személyesen látogatta meg a kerekes székes versenyzőt. Eredményei mellett megismerte eltökéltségét is. Imre 9-es átlagával – ezt már Faragó Csaba árulta el – eléri az ép versenyzők szintjét. Az olimpikon azt is elmondta, hogy párja, Sárai Rita támogatta abban, hogy íjászkodjon, s tiszteletben tartja, komolyan veszi ezt a sportot.

A mozgássérült pár – mint arról már beszámoltunk – országszerte ismert, ugyanis mindketten tagjai a helyi Gördülő Tánccsoportnak, sőt azt a művészeti vezetőként dolgozó Rita alapította. A nagyközönség a párt néhány nappal ezelőtt az RTL Klub Balázs-show-jában láthatta, igaz, akkor kerekes székes táncosként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény kritika a szociális intézményeknek

Meglehetősen kemény bírálatot kapott néhány szociális intézmény Vásárhelyen, miután nemrég… Tovább olvasom