Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Választási csalás miatt ítélték el az egyetemistát

Hódmezővásárhely - Három év próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék a vásárhelyi Tóth Ernő egyetemistát választási csalás miatt. A fideszes Cseri Tamás szerint nyilvánvaló, hogy személye ezek után nemkívánatos a vásárhelyi közéletben.
Bűnösnek találta és három év próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék a tavalyi parlamenti választásokon a 4-es választókerületben MIÉP–Kisgazdapárt-jelöltként induló vásárhelyi Tóth Ernőt. A fiatal egyetemistát a választás rendje elleni bűntettel vádolta az ügyészség, mivel hamis aláírásokat is leadott választási kampánya során. Az ajánlóívei között több olyat találtak, ahol a nevek és az adatok megegyeztek, de az aláírások nem.
Az íveken gyűjtőként Tóth Ernő aláírása szerepelt, így őt gyanúsították meg. A férfi a bíróságon bűnösnek vallotta magát. Az ítéletet az ügyész és Tóth Ernő ügyvédje is elfogadta, így az jogerőre emelkedett.

A választási csalással kapcsolatban Cseri Tamás (Fidesz–KDNP) tegnap kora délután tartott sajtótájékoztatót. – Úgy gondolom, ezek után nyilvánvaló, hogy személye nemkívánatos a vásárhelyi közéletben. A városban a rendszerváltás óta választási csalással jogerősen még senkit nem ítéltek el – mondta Cseri.

A képviselő egy másik szálat is emlegetett. A nyomozás során meggyanúsították Havránek Ferencet (Európai Baloldal) is, mivel a MIÉP–Kisgazdapárt és az Európai Baloldal listáin voltak átfedések. Havránek ellen a nyomozást augusztusban megszüntették. Ennek ellenére a fideszes képviselő felszólította Havráneket, hogy álljon ki és nyilatkozzon arról, van-e köze az aláírásokhoz. Ő adta-e át őket, ha igen, miért? – kérdezte Cseri Tamás.

Megkeresésünkre Havránek Ferenc a következőket mondta: „Arról, hogy Cseri Tamás mikor mit hazudik, nem tudok mit mondani, de szívesen leülök vele egy nyilvános vitára."

Az ügyben kerestük Tóth Ernőt is, de nem értük utol. Az egyik vásárhelyi portálnak szerdán azt nyilatkozta, abbahagyatták vele a politizálást, már sehol sem párttag, a jobboldalból pedig teljes mértékben kiábrándult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatják az adásvételt Vásárhelyen

Megváltoztatva a kamara állásfoglalását, Hódmezővásárhely közgyűlése a vevő tulajdonszerzésének jóváhagyását javasolja a megyei földhivatalnak – döntöttek a képviselők. Tovább olvasom