Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Változások a hódmezővásárhelyi fürdőben

Hódmezővásárhely - A strand lepusztult hátsó medencéinek felújítását és megnyitását kérik, az indokolatlanul magas jegyárakra és drága parkolásra, a büfé szegényes kínálatára és az udvariatlan munkatársakra panaszkodnak a vásárhelyiek – ez derült ki egy kérdőíves felmérésből. A fürdő intézkedési terve megszületett, a hátsó medencék közül hármat még az idei szezon elejére felújítanak.
A csökkenő vendégszám és az állandóan veszteséges működés szemléletváltást és az élményfürdő-építéstől független, azonnali beruházásokat indokol a vásárhelyi strandon. Ezt Kovács Pál városstratégiai főtanácsadó, a vagyonkezelő felügyelő bizottságának elnöke mondta lapunknak, amikor a fürdő intézkedési tervéről kérdeztük. Kovács Pál úgy nyilatkozott, teljesen más szempontból kell kezelni a strandot, mint ahogy azt eddig tették. A szolgáltatói szemléletmódnak előtérbe kell kerülnie, és most a vásárhelyieket kell elsősorban a strandra csábítani. A felmerülő problémákat és azok megoldási javaslatait 11 pontba szedték, miután a vendégek kérdőíveket töltöttek ki a szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Mint kiderült, a strandolók igencsak hiányolják a hátsó medencéket – köztük a gyerekpancsolót –, amelyek jó néhány éve nem üzemelnek már, csúszdákat és játszóteret is szívesen látnának. Egyelőre ugyanis a kisgyerekes családok nem tudnak szórakozni. A város ezért önerőből, 60 millió forintból, rohamtempóban felújít 3 medencét – a tervek szerint május végén megkezdődik a próbaüzem. Addigra megépül a fa játszótér is, sőt az oda vezető utat újraaszfaltozzák.

Ha minden a tervek szerint halad, nyár elején már a mostaninál sokkal olcsóbb és szélesebb kínálatból válogathatnak a strandolók a büfékben. Fotó: Frank Yvette
Ha minden a tervek szerint halad, nyár elején már a mostaninál sokkal olcsóbb és szélesebb kínálatból válogathatnak a strandolók a büfékben. Fotó: Frank Yvette

Sok vendégnek gondot okoz az is, hogy a sportedzések miatt nem tud zavartalanul úszni. Az új irány szerint a fizetővendégeket részesítik előnyben, mert a sportolókat az önkormányzat egyébként is támogatja. A strandolók panaszkodtak az olykor udvariatlan, sőt minősíthetetlenül viselkedő dolgozókra – az intézkedési terv szerint nem alaptalanul. Éppen ezért az ügyvezetés kiemelten figyel a személyzetre, és szankciókat is bevezettek már, tudtuk meg.

A kellemes kikapcsolódáshoz elengedhetetlen a büfé. Most csupán egy van az egész fürdő területén, kínálata pedig az egészséges életmódnak igencsak ellentmondó chipsre, hot dogra és italokra korlátozódik. Miután ez étkezés kiváló bevételi forrás is lehet, megállapodtak a Hód-Menzával az ételkínálat biztosításáról, egy cukrászdával is egyeztettek, és a pavilonsor hasznosításáról a szezon kezdetéig döntenek. Ha minden a tervek szerint halad, nyár elején már a mostaninál sokkal olcsóbb és szélesebb kínálatból válogathatnak a strandolók.

Vásárhelyi kártya

Indokolatlanul magasnak tartják a belépők árát – ez is kiderült a kérdőívekből. Kovács Pál arról tájékoztatott, hogy a felnőtt napijegy már 10 százalékkal olcsóbb (most 990 forint), és további lépéseket terveznek a versenyképesség érdekében. A szezonban gyakran szerveznek majd akciókat, és bevezetik a vásárhelyi kártyát, amellyel a helyi lakosok kedvezményeket vehetnek igénybe. A parkolást úgyszintén drágállják a strandolók. A szolgáltatásért eztán is fizetni kell majd, de javasolják a 4-500 forintos napijegy bevezetését.

Olvasóink írták

 • 18. viccmail 2009. március 22. 13:55
  „Ismét lessz víz a hátsó medencékben

  Ez csodálatos , azt hittem nem arra való :))
  Mennyi ideig és hány egyetemet kelletttttttt ehez elvégezni egy marék bürokratának ???
  Egyszerű kiszámolni 1+1 bürokrata aktatolók kedvéért az eredményt is leírom 2
  Józsibácsi a tanyáról a csirkeitatóba minden bürokratikus eszmefuttatás nélkül vizet rak !
  Valószínű okosabb , vagy gyakorlatias fajta , azért nem lett politikus , vagy közpénzherdáló !”
 • 17. Nostradamus 2009. március 22. 09:02
  „Üdvözlöm az ötletet, bár nagy ész nem kellett hozzá, itt a fórumon már évek óta ezt mondja mindenki. Egyáltalán miért kellett hagyni tönkremenni a hátsó medencéket, ez talány. De én reménykedek, hogy talán végre jobb lesz a strandunk, és nem kell Szentesre meg Makóra menni a gyerekekkel.”
 • 16. Én2 2009. március 22. 08:04
  „trixi- köszi igazad van Ady E. utcára gondoltam.
  fűzfavessző Neked is köszi a észrevételedet.”
 • 15. csavok 2009. március 21. 20:17
  „Gratulálok kedves Városstratéga ! Még szerencse, hogy elég sokat segítettünk mi városlakók.
  Én is számtalanszor téptem a számat ebben a témában is. A mórahalmi műszaki vezetőt is megkérdeztem a vízforgatás mibenlétéről és kiderült, hogy ha naponta vízcsere van és takarítás akkor NEM kell a vízforgató.
  Már ez is dícsérendő, hogy talán ezek a mi drága vezetőink is utánajártak eme bonyolult kérdésnek. Még majd fagylaltos is lesz, meg normális büfé.Esetleg még a vízbe is bekerülhetünk mi is nemcsak a sportolók. Most vagy kezd megjönni az esze a mi híres városépítőnknek - amit sajnos kétlek - vagy közeleg a választás.
  De tudnék még vagy 6-8 témát felsorolni, amelyről hétről-hétre tépem (tépjük) a szánkat, azokban is lehetne gyors és ésszerű változás csak meg kellene kérdezni minket róla.
  Üdv "Én2" , hasonlókat gondolunk mi : Csavok”
 • 14. trixi11 2009. március 21. 17:14
  „JB007
  "Tényleg izgulok, hogy a strand végre KÖZEPES színvonalú legyen."
  Akkor már ketten vagyunk, de nem értettem hogy jön ide Magyar J.?”
 • 13. trixi11 2009. március 21. 17:12
  „FűzfaVessző
  Valóban helyesírásilag én írtam el viszont arra értettem, hogy a Zrínyi utca és a strand nem egy helyen van!”
 • 12. JB007 2009. március 21. 16:42
  „OFF

  trixi11!
  NEM a fizetéssel van bajom! Hanem a kivitelezéssel, a hozzáállással. Gyakran elromló automaták (pénznyelők), ezzel szemben a hibabejelentés nem működik a parkolási idő teljes tartamára. Rugalmatlan fizető rendszer, ha ottragadsz a kórházban, nem tudod a parkolást meghosszabbítani sms-ben, pl.
  Ettől független persze az összteljesítménye vitathatatlan Magyar úrnak. Ott van pl. a...vagy a ... na mindegyik nem jut eszembe, de sokat dolgozik biztos.

  ON
  Tényleg izgulok, hogy a strand végre KÖZEPES szinvonalú legyen.”
 • 11. FűzfaVessző 2009. március 21. 15:56
  „trixi11!
  Bocsánat nem kötekedni akarok de a Zrínyit elírtad.
  F.V.”
 • 10. trixi11 2009. március 21. 14:36
  „Én2
  Bocs nem kötekedni akarok, de a Zrinyi utcát elírtad.”
 • 9. Én2 2009. március 21. 14:09
  „Milyen hosszú és nehéz éveknek kellett eltelni, hogy a város vezetői belássák, hogy mit kell tenni a stranddal. Megkérdezhették volna a lelátogató vendégeket és akkor nem kellett volna ennyi ideig várni,sőt nem kellett volna tönkrettenni a hátsó medencéket.Ész ,ész hol vagy.
  Megjött az ÉSZ sok elgurult pénz elköltése, elpazarlása után, vagy még se csak a választások közelednek.
  Sok-sok idős ember azért nem megy le a strandra mivel nagyon messzire van a bejárat, mi lenne ha kedveskenénk a nyugdíjasoknak, betegeknek és a Zrínyi utcán lévő kaput megnyitnánk. Gyulán is van vagy 7 bejárat.”
 • 8. daven 2009. március 21. 13:38
  „AZ ÚSZÓK, VÍZILABDÁSOK ÉS TRIATLONOSOK belépőt fizetnek! Ha nem lennének a vizes sportok már rég be kellett volna zárni az egészet, mert az a 20-30 ember aki naponta ott van nem tartotta volna fenn. És igen, valóban támogatja az Önkormányzat a sportegyesületeket ingyenes létesítmény használattal. De nem azokat akik az uszodát használják!!!”
 • 7. trixi11 2009. március 21. 11:29
  „JB007
  Mutass nekem egy várost ahol nem kell parkoló díjat fizetni! Egyébként az összteljesítményét vettem alapul!”
 • 6. JB007 2009. március 21. 08:21
  „Magyar J, mint a Városellátó jól dolgozó vezetője? Az autósbarát parkolás atyja? Az tényleg fantasztikus meló! Neki...”
 • 5. trixi11 2009. március 20. 22:10
  „Magyar József jelenleg a Városellátó Kht igazgatója, nem hiszem, hogy pár hónap alatt akkora változás történne, hogy visszakerüljön a strand igazgató székbe. Amit most csinál azt elég jól teszi, kár lenne Őt onnan elmozdítani!”
 • 4. JB007 2009. március 20. 21:06
  „Húha, hangzatos tervek.
  Kérem a nyáron megjelenő cikknél (Címe: "Olcsóbb és szebb lett a vásárhely strand") visszautalni a pillanatnyilag még fanyalgók hozzászólására.
  Rá pár hónapra jelenik majd meg Munkatársunk keze nyomán "Egyre több a külföldi vendég a vásárhelyi strandon" című reménykeltő cikk. Közvetlen ezután egy feltörekvő bértollnok riportot készít az aktuális vezetővel (Vokálozik Magyar József), ahol bemutatják a vásárhelyiek részére elérhető kedvezményes fürdőkártyát.

  De szép is lesz! Már csak párat kell aludni...”
 • 3. munkanélküli 2009. március 20. 19:44
  „Hány vezetőt kellett eddig likvidálni még idáig eljutottunk?! Talán kezd megjönni az ész!?Ezt azért kétlem.Eddig valóban nem a vendég volt a középpontban . Itt minden a sportolok körül forgott,bár nem értem miért.Szerintem ők csak viszik a pénzt. Erről ennyit. De azt nem értem ,hogy mi a baj a dolgozókkal ?! Szerintem a mostani melósok nagyon udvariasak.Bár a vezetőség igen csak sokat bántja őket ,holott nem biztos hogy ők a hibásak .Nagyon sok vendég azt hiszi ,ha megveszi a jegyet ,BÉRLETET ezzel megvette az embert is aki kiszolgálja ,vagy a létesítmény az övé lett!”
 • 2. Norman_Bates 2009. március 20. 16:40
  „Végre valahára lassan ked megjönni az ész. "Sok vendégnek gondot okoz az is, hogy a sportedzések miatt nem tud zavartalanul úszni. Az új irány szerint a fizetővendégeket részesítik előnyben, mert a sportolókat az önkormányzat egyébként is támogatja" Na mondjuk ezt a nagyon komoly problémát már eddig is lazán meg lehetett volna oldani, ha pl a pénztárnál a vendég tudtára adták volna, hogy épp melyik medence van lezárva, és nem jattolés után döbbenünk rá, hogy le van zárva a hideg vizű, mert 3 búvár épp most gyakorolja a szájból szájba lélegeztetést. elég kiábrándító dolog.
  "de javasolják a 4-500 forintos napijegy bevezetését. " ezt az idióta vásárhelyi szokást nem lehetne elfelejteni? most nem magam nevében beszélek, mert elgyaloglok odáig, de lehet, hogy a zsíros vidéki, pont emmiatt nem fog átjönni. Milyen hülyeség az, hogy átjön valaki pénzt költeni, és még a parkolással is szívóznak! ez pszihológia ! filléres gernyózás!
  A tescó előtt kell fizetni a parkolásért? és a lidi előtt??... haló Ébresztő!”
 • 1. efje 2009. március 20. 16:37
  „Hurrá! Elindult a választási kampány. Kellenek a boldog, lubickoló szavazok is jövő májusra.
  Komolyra fordítva a szót nem tudom mi tartott idáig. Miért kellett éveknek eltelnie hogy rájöjjenek mi a csekély forgalom oka? Van aki csak akkor latja a gödröt miután beleesik. Az ne legyen se politikus, se vezető.
  "A csökkenő vendégszám és az állandóan veszteséges működés szemléletváltást és az élményfürdő-építéstől független, azonnali beruházásokat indokol a vásárhelyi strandon." Mintha én írtam volna hasonlókat hónapokkal ezelőtt. Örülök hogy egy frekvencián mozgunk Kovács úrral és remélem hogy szívvel-lélekkel azon lesznek hogy a felújításra fordított pénzt minőségi, tartós értékekre költik el. Igérje meg hogy nem 2-3 fokban akarnak fugázni olyan szakemberrel aki életében most lat először kerek medencét! Sok sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló energiák

Hódmezővásárhely - A megújuló energiaforrások közül Vásárhelyen a legelterjedtebb a napenergia, ezt… Tovább olvasom