Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Van élet a multik árnyékában

Hódmezővásárhely - Három élelmiszer- és egy húsbolt is található a vásárhelyi hódtói városrészben, a több fodrász, videotéka, ruhaüzlet és kocsma mellett. Míg az utóbbiakon senki sem csodálkozik, addig az élelmiszer- és a húsbolt életképességén, bátorságán sokan.
Három élelmiszer- és egy húsbolt is található a vásárhelyi hódtói városrészben, a több fodrász, videotéka, ruhaüzlet és kocsma mellett. Míg az utóbbiakon senki sem csodálkozik, addig az élelmiszer- és a húsbolt életképességén, bátorságán sokan. Ugyanis ezektől néhány száz méternyire két szupermarket és egy még nagyobb multi is működik. Úgy tűnik, a garázsboltok titka az, hogy állítják: az ő árujuk minőségi.

Nedelkovics László 1994-ben nyitotta húsboltját Vásárhelyen, egy Ormos Ede utcai ötemeletes panelház garázsában, míg Kenéz Lászlóné közvetlenül mellette idén április óta működteti zöldség-gyümölcs üzletét. Mindez nem is lenne annyira érdekes, hiszen Vásárhely lakótelepein mindenféle boltot nyitottak már, hogy aztán hosszabb-rövidebb idő után be is csukják azokat. Csakhogy a két említett Ormos Ede utcai, illetve a szintén a szomszédjukban működő CBA-boltnak három közeli, erős konkurenciával is meg kell mérkőznie. A Tesco csupán kétszáz méternyire, míg a Lidl vagy a Penny Market valamivel messzebb, de azért még mindig elég közel található tőlük. És mindhárom árul zöldséget, gyümölcsöt, és húsárut is.

– Akkor nyitottam meg a húsboltomat, amikor rajtam kívül még senki sem volt a környéken, csak utánam kezdte meg működését a szomszédos Eszperantó utcában a Spar, majd miután bezárt, átadta helyét a Fókusz csemegének. Most meg kínai bolt van a helyén. Utánam készült el a Penny, a Lidl, és a Tesco is, de a vevőket tőlem egyik sem csábította el – mondta Nedelkovics László.

Szerinte állandó vevőkörét annak köszönheti, hogy csak minőségi és magyar húsárut kínál. Az emberek pedig szívesebben adnak akár több pénzt is a szép áruért.

– A visszatérő vásárlók mellett, akiknek úgy vágom a húst, ahogy kívánják, vannak egy-egy alkalommal betérő vevőim is. A kuncsaftkörbe olyanok is tartoznak, akik esetenként csak 20-30 deka darált húsért, vagy két szelet karajért térnek be hozzám.

Szintén a minőségi áru ígéretével nyitott a szomszédban zöldség-gyümölcs boltot Kenéz Lászlóné.

– Nem szerencsés ez a hely – utalt arra, hogy az üzlethelyiségben korábban többféle profilú üzlet is működött. Igaz, a gyors változások miatt mi már csak a lovasboltra emlékeztünk. – Két okból nyitottam. Az egyik: munkanélküli lettem, a másik, hogy hiába vannak jelen a multik, ha lementem zöldséget vagy gyümölcsöt venni, bizony igencsak válogatni kellett. Sokan viszont a friss és első osztályú minőséget keresik – foglalta össze az üzletnyitás indítékait Kenézné. És a jelek szerint eljött az az idő, amikor a vevők jelentős része már nem elsősorban az árakat nézi a vásárláskor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A görény, ha szép...

Hódmezővásárhely - Lili lett a legszebb megyei görény a vásárhelyi ítészek szerint, Vili pedig a… Tovább olvasom