Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Varga Andrásra zsúfoltabb napok várnak

A legjobban azt szeretném, ha minden problémát egyszerre meg lehetne oldani – nyilatkozta lapunknak Varga András, aki 428 szavazattal győzött Vásárhelyen a vasárnapi időközi választáson. A Fidesz új közgyűlési képviselője huszonöt évig dolgozott a Picknél. Ma mezőgazdasági őstermelőként keresi kenyerét, de pénzügyi szolgáltatást is közvetít.
Tősgyökeres vásárhelyi család tagja az 52 éves Varga Andrást, aki – az egyelőre még nem hivatalos eredmények szerint – megnyerte a vasárnapi időközi képviselő-választást Vásárhelyen. A leadott szavazatok 54 százalékát elnyerő Varga agrárüzemmérnökként végzett a vásárhelyi főiskolán. Már szülei is gazdálkodók voltak, szőlészettel-borászattal foglalkoztak, és sokáig Pusztamérgesen volt szőlőjük és barackosuk.

– A Bercsényi utcában lakó édesapámat, míg élt, éppen ezért csak Boros Vargának nevezték. Én a főiskola után huszonöt esztendeig a Picknél dolgoztam, előbb felvásárolóként, majd kirendeltség-vezetőként, később pedig külső telep ügyvezetőként. A szegedi cég 2004-es átszervezésekor nekem is megszűnt a munkahelyem – árulta el. Varga András azóta is kapcsolatban áll a gazdákkal, és sorsukat átérzi, hiszen őstermelőként saját gyümölcsösében dolgozik, illetve gabonát termel a kárpótlás során visszaszerzett családi földeken. De dolgozott pályázatíró cégnél, s ma lakáskasszával is foglalkozik. Pénzügyi ismereteit és tapasztalatait eddig a közgyűlés pénzügyi, gazdasági bizottságának külső tagjaként is kamatoztatta. Felesége a Halmay Sportiskola pedagógusa, fiuk és lányuk már felnőtt, diplomás emberek.

A poltikus

Varga András úgy véli, képviselőként zsúfoltabbak lesznek a napjai, mint eddig voltak, de hozzátette, amúgy sem jellemző rá, hogy a négy fal között üldögél. Azt még nem tudja, hogy a közgyűlési teremben pontosan hol fog ülni, csak azt, hogy valahol a fideszes képviselői csoportban. Úgy látja, győzelmét az általa folytatott intenzív kampány, a választók polgári gondolkodása, valamint a Vásárhelyt negatívan érintő kormányintézkedések egyszerre okozták.

– Polgári gondolkodásúak voltak a szüleim, s azok vagyunk mi is. Körülbelül két éve léptem be a Fideszbe. Nagyon megtiszteltek, amikor felkértek, hogy induljak az időközi választáson. Szerintem ezt az is motiválhatta, hogy úgy gondolták, olyan emberre lenne szükség a közgyűlésben, aki koordinálni tudja a mezőgazdaságot, s az ott élők érdekeit.

Varga András a kampány idején több mint száz családot keresett fel a választókörzetben, hogy megismerje az ott élők problémáit. Ezt a munkát ezután sem hagyja abba. A négy jelölt közül egyetlenként utcai fórumokat is tartott.

– Folytatni szeretném azt a munkát, amelyet elődöm, Csorba Mihály végzett, igaz, mára megváltoztak a lehetőségek, az elvonások miatt mindenre kevesebb pénz jut. Ráadásul a képviselői alap helyett bizottsági alapok felett rendelkezünk, s ezekből a pénzekből az egyéni képviselők minél többet szeretnének a saját körzetükre fordítani. A legjobban azt szeretném, ha minden problémát egyszerre meg lehetne oldani, ám most csak arra van lehetőség, hogy betartsuk a fontossági sorrendet. A belvárosban ez a közlekedést, a parkolást és a csapadékelvezetést jelenti elsősorban – mondta Varga András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első ''nyári'' hétvégén mindenütt megtelt a vízpart

Az első nyári hétvégén előkerültek a napozóágyak és a fényvédő krémek a vásárhelyi strandon. A… Tovább olvasom