Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Vargának címezték, mindenki megkapta

Székkutas - Valamennyi székkutasi postaládájába bekerült az a levél, amit egy 6 milliós kölcsön visszafizetésével kapcsolatban írt a minap Varga Sándor székkutasi polgármesternek a vásárhelyi Zsigmondy Béla Zrt. A polgármester cáfolta, hogy a község súlyos pénzügyi helyzetben lenne. A hatmilliós kölcsönt visszautalták.
300 példányban sokszorosította, s minden székkutasi postaládába bedobta valaki azt a levelet, amelyet a vásárhelyi Zsigmond Béla Víziközműveket Szolgáltató Zrt. két vezetője, Ádók János igazgatósági elnök és helyettese, Kovács Pál küldött a napokban Varga Sándor székkutasi polgármesternek.

– Futár hozta november 14-én a levelet, amelyben a Zsigmondy Zrt. egy olyan kölcsön soron kívüli visszafizetésére szólít fel, amelynek a határideje 2008. december 31-e lett volna. Másnap e levél sokszorosított hasonmását mindenki megkapta a faluban, s ez meglehetős zavart okozott. Többen azt hitték, hogy a szennyvízcsatorna építésének pénzéről van szó, s hogy súlyos pénzügyi helyzetben van a község. Ez azonban nem igaz – hangsúlyozta Varga Sándor. A polgármester nem tudta, kik sokszorosíthatták a levelet, s nem is akar ezzel senkit meggyanúsítani. Abban azonban biztos, hogy a kópiákat nem Székkutason készítették. A levél ugyanis nála volt még, amikor már közkézen forogtak a másolatok.

Varga Sándor a levéllel. Nem tudja, kik sokszorosították. Fotó: Tésik Attila
Varga Sándor a levéllel. Nem tudja, kik sokszorosították.
Fotó: Tésik Attila

– Az év elején egy tanácskozás szünetében felajánlottam Vásárhely polgármesterének megvételre a helyi Fidesz-szervezet által használt Szénási-iskolát, a képviselő-testület által megállapított 20 millió forintos áron. Lázár János kitért az ajánlat elől. Egy héttel később azonban felhívott Kovács Pál azzal, hogy a vásárhelyi polgármester nevében beszél, s elmondta, 20 millió forint kölcsönt kaphat önkormányzatunk a Zsigmondy Zrt.-től. Az önkormányzat márciusban hosszas vita után döntött a felajánlott kölcsön felvételéről. A szerződést megkötöttük 20 millió forintra, 6 milliót meg is kaptunk. Ezt az idén december 31-éig kellett visszafizetnünk. A történtek miatt azonban e hét szerdáján visszautaltuk a teljes összeget, a hatmillió forintot – mondta Varga Sándor.

A Zsigmondy közleménye

„A Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. hivatalos úton két alkalommal küldött levelet Varga Sándornak, Székkutas polgármesterének" – olvasható Kovács Pál lapunkhoz eljuttatott közleményében. A cég alelnöke a közleményben hangsúlyozta: nem volt tudomásuk arról, hogy leveleik másolatát a kutasiak is megkapták. Azt pedig kizártnak tartja, hogy a levél a Zsigmondytól került volna ki. „A szolgáltató partnereivel szemben a továbbiakban is az eredményes együttműködésre és kizárólag a szakmai alapokon nyugvó kapcsolatra törekszik, ezért a jövőben sem kíván helyi politikai vitákba belefolyni" – áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 4. Én2 2008. november 26. 12:35
  „Nem igazán értem hogy a települések polgármesterei miért nem fognak össze a zsarnok ellen és miért engedik, hogy lejárassák őket. Mindhárom polgm. hallgat nagyokat ahelyett, hogy felszólalnának ezek ellen. Most a mindszenti polgm. cikizi a legjobban és lejáratja a város lakossága előtt. Miért engedik nem olyan nagy úr ő.Nem értem!”
 • 3. aranka2 2008. november 24. 22:48
  „Ritka gusztustalan ügy! A vásárhelyi polip mérgezi környzetetét: rágalomsorozat a mártélyi polgármesterasszony ellen, majd a mindszenti önkormányzat teljes szétzüllesztése, most akció a székkutasi önkormányzat ellen. Kevéssé oknyomozó újságírás ez, a cikk megáll néhány szándékosan kiszivárogtatott tény közlésénél, nem megy tovább, de ez most érthető, Vásárhely zsarnoka aligha engedné meg.”
 • 2. benq 2008. november 23. 20:44
  „http://mrahalom.myminicity.com/tra”
 • 1. Én2 2008. november 23. 10:19
  „Székkutas polgármestere Varga úr ne engedjen a rágalmaknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszabadították az óvó nénit a vár fogságából

Hódmezővásárhely - Maci- és pincérváltó, várból való kiszabadítás, bátorságpróba és lufipukkasztás – ezek a számok szerepeltek tegnap a hetedik alkalommal megrendezett vásárhelyi oviolimpián. Tovább olvasom