Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Várhatóan mintegy ötven utca újulhat meg Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az önkormányzat elkészítette a terveket, s jelenleg forrásokat keres a tavaly ősszel befejeződött vásárhelyi útrehabilitáció folytatására. Az új programban mintegy ötven utca felújítása szerepel. A 2005-ben kezdődött első ütem költsége meghaladta a kétmilliárd forintot, s a mostani is várhatóan hasonló összegbe kerül.
Több olvasónk is azzal kereste meg vásárhelyi szerkesztőségünket, hogy érdeklődjön: lesz-e folytatása a 2005 őszén indult és tavaly befejeződött útrehabilitációnak. A több mint kétmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően számos utca, illetve út kapott új burkolatot. Az aszfaltozás előtt kicserélték a földben lévő elhasználódott vízvezetékeket is. A program nem csupán a belvárost, de Kishomokot is érintette.

A polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint már az önkormányzat rendelkezésére állnak a II. ütem tervei, mely első körben 30-35 utcát érint. Azonban a nyáron tartott szabadtéri lakossági fórumokon több esetben is azt kérték Lázár János polgármestertől, hogy más utcákat is vegyenek be a programba. Ezt azzal indokolták a fórumon részt vevők, hogy az ő utcájuk is igen rossz állapotban van. Így tíz-tizenöttel nőtt a felújítandó utcák listája.

Néhányan jelezték, hogy például a Károlyi Mihály utcára is ráfér a felújítás, mert sok rajta a kátyú. A rehabilitációs programban ez is szerepel. Ugyanúgy, mint a Bakay utca. Itt könnyíti a munkálatokat, hogy a régi útalapot nem kell kicserélni, mert jó állapotban van, csak újra kell aszfaltozni.

Egyik olvasónk a Szegfű utca felől is érdeklődött. Ez az utca nem szerepel ugyan a tervben, mégis felújítják. Mivel a Szántó Kovács János utcához és a Tornyai-múzeumhoz is közel van, így a Szegfű utca a Tornyai János kulturális városrehabilitációs program keretében szépül meg, amelynek teljes költsége 2,6 milliárd forint, s a tervek szerint jövőre indul a kivitelezése.

Az útrekonstrukció II. ütemének megvalósításához jelenleg forrásokat keres az önkormányzat. Nézik a különféle pályázati lehetőségeket. Nem csupán állami, hanem uniós támogatásra is számítanak a vásárhelyiek. Az előzetes becslések szerint a II. ütem költsége hasonló lesz, mint az első ütemé, vagyis ez is meghaladja majd a kétmilliárd forintot. A kivitelezés kezdési időpontja még nem ismert, hiszen ez attól függ, sikerül-e és mikorra összeszedni rá a pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetven feltaláló munkái Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hetven feltaláló mutatja be találmányát szeptember 14. és 17. között… Tovább olvasom