Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Várólista a bölcsődében

Várólistát alakítottak ki a mindszenti bölcsődében, miután a hivatalos beiratkozást követően, még nyáron is jelentkeztek az intézménynél kisgyermekes szülők. A létesítménybe jelenleg 12 gyerek jár, heten pedig arra várnak, hogy előbb vagy utóbb bölcsisek lehessenek.
A mindszenti bölcsődébe 12 gyerek jár, ám ennél több apróságot vinnének a szülők Fotó: Tésik Attila
Nem utasítottak el egyetlen gyereket sem a mindszenti bölcsiből – cáfolta a híreszteléseket a legutóbbi testületi ülésen Szentes-Bíró Dénesné, az intézmény vezetője. Viszont nem rejtette véka alá a városatyák előtt, hogy miután az idén a megszokottnál többen jelentkeztek a bölcsődébe, nem könnyű férőhelyet biztosítani az apróságoknak. Az intézmény százszázalékos kihasználtsággal működik, azaz 12 csöppség ellátásáról gondoskodnak. Ennél azonban több csemetét szeretnének ide járatni, a márciusi beíratás után néhány hónappal még hét gyermek felvételét kérték a szülők. Ők egyelőre várólistára kerültek, s ha a bölcsisek közül valamelyik apróság betölti a 3. életévét, akkor a helyére vesznek fel valakit, magyarázta Szentes-Bíró Dénesné. Így előbb vagy utóbb, de bekerülnek az intézménybe.

Mindszenten a bölcsőde egyébként 1996-ig önálló létesítményként működött. Akkor azonban megszüntették az épületet, s átkerült a Károly-óvoda József Attila utcai részébe, ahol egy csoportba járnak az apróságok. Éppen ezért a kisvárosban más településektől eltérően másfél éves kortól járhatnak bölcsődébe a csemeték.

Bővíteni kellene az intézményt – ez is elhangzott a témával kapcsolatban a testületi ülésen. Az igazgatónő szerint azonban ez egy kivételes év a túljelentkezés szempontjából, s lehet, hogy jövőre már nem lesz ennyi gyerek az bölcsiben. Az is felvetődött, hogy esetleg egy újabb családi napközi beindítása megoldás lehetne. A városban már működik egy ilyen intézmény, ahová 7 kisgyermek jár.

– Ez jó öltet lenne, viszont családi napközi nyitására senkit nem lehet kötelezni – mondta el lapunknak Zsótér István polgármester. Hozzátette: a meglévő családi napközi az előírásoknak megfelelő létszámmal működik, így azt nem lehet bővíteni, csak ha akad olyan vállalkozó, aki fantáziát lát az üzemeltetésben.

A város vezetője a bölcsőde esetleges tovább bővítésével kapcsolatban pedig elmondta: a fejlesztés költségvetésfüggő, s az önkormányzatok helyzetét tekintve elég nehéz egy többmilliós beruházást tervezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó utakat és áruházat szeretnének a susániak

Szívesen látnának egy bevásárlóközpontot is a városrészben, illetve jó járdákat és utakat… Tovább olvasom