Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Városi összefogás a bankpalotáért Mindszenten

Mindszent - Szinte nincs olyan civil szervezet, sportklub, intézmény, iskola Mindszenten, amely ne segítene a bankpalota felújításához szükséges önkormányzati önerő előteremtésében.
Az 1911-ben épült ház honlapjáról adakozónyomtatványt lehet letölteni, a boltokban perselyeket helyeztek el, jótékonysági rendezvényeket, valamint egyéb gyűjtéseket szerveznek.

A mindszenti bankpalota szép példája lehet az összefogásnak. Szinte az egész város megmozdult annak érdekében, hogy végre új köntöst kaphasson az egykoron szebb napokat látott épület, amely mára igen rossz állapotba került.

Lapunk hasábjain több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy a Városvédő és Szépítő Egyesület kezdeményezésére különféle gyűjtések, akciók indultak a pénz összeszedésére. A helyi általános iskolások például használt autógumikat szedtek össze, s adtak el egy újrahasznosító vállalkozásnak. A befolyt pénz egy részét pedig az egyesület számlaszámára utalták.

Eddig 989 ezer forint gyűlt össze a patinás épület rekonstrukciójára. Fotó: Tésik Attila

A www.mindszent.hu oldalon keresztül már külön linkje is van a bankpalotának. Ezen a legfrissebb híreken kívül minden fontos információ megtalálható a házról: rövid története, eddig kik támogatták a felújítását, hol helyeztek el városszerte gyűjtőládákat, milyen programokat szerveznek a megmentése érdekében.

Az önkormányzat pályázatot kíván benyújtani A városi örökség megőrzése és korszerűsítése címmel. A kiírás szerint 90 százalékos támogatás igényelhető. A tervek szerint a bankpalota teljes felújítása 30 millió forintba kerül, amihez hárommilliós önerő szükséges.

A civilek most abban segítenek az önkormányzatnak, hogy összegyűjtsék ezt az összeget. Eddig 989 ezer forint jött össze. Ebből csak 191 ezer huszonhét perselyben. A honlapra pedig feltettek egy úgynevezett ígérvényt. Ez egy támogatási szándékról szóló lap, amelyet a Támogatók menüpontból lehet letölteni, s kitöltve március 14-éig, péntekig kell a városvédő egyesülethez elküldeni.

Koncerttel a felújításért

Tavaszi jótékonysági koncertet szerveznek a kulturális központ színháztermében a bankpalota felújítása javára március 19-én este 6 órától. A Lajtha László Zeneiskola növendékei Mihály Béla igazgató vezetésével fúvós- és gitármuzsikát adnak elő. A programban szerepel még egy beszámoló a gyűjtés eddigi eredményéről, megemlékeznek a palota építőjéről, a szentesi Dobovszki Józsefről, valamint kiállítás nyílik a Perspektíva Alkotókör tagjainak munkáiból.

Olvasóink írták

  • 1. Hevesi J. 2008. március 12. 06:23
    „A honlap pontos elérhetősége:
    http://www.bankpalota.rockfesztival.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárki kiállíthat Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nyugdíjas amatőr képzőművészek munkáiból szervez kiállítást a hódmezővásárhelyi… Tovább olvasom