Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Városi televíziót alapít Mindszent

Mindszent - Városi televízió beindítását tervezi a mindszenti önkormányzat. A testületi ülésekről egyelőre a vásárhelyi tévé stábja készít anyagot, de az egyik kamera a mindszentieké. A leendő stúdióból nemcsak a képviselők munkáját sugároznák, hanem városi rendezvényekről tudósításokat, riportokat is készítenének.
A legutóbbi mindszenti képviselő-testületi ülésen Szabó József alpolgármester, illetve Szőke Róbert és Nagy Krisztián képviselő egy helyi televízió létrehozásának lehetőségeit ecsetelte. A testület felkérte a polgármesteri hivatalt, vizsgáltassa meg, milyen módon tudna az önkormányzat helyi tévét alapítani, és mennyibe kerülne az üzemeltetése. A beszámolót a június 12-i ülésre kell elkészíteni.

– Az ülésekről 2007 eleje óta a Vásárhelyi Városi Televízió készít felvételeket. Még a megállapodás megkötése előtt tárgyaltunk arról, hogy csak néhány évről lenne szó, mert mi is szeretnénk saját tévét. Ráadásul azt is megbeszéltük, hogy a vásárhelyiek segítenek nekünk megtanulni a televíziózás alapjait – mondta az alpolgármester.

A képviselő-testületi üléseket 2007 eleje óta a Vásárhelyi Városi Televízió közvetíti. Fotó: Tésik Attila
A képviselő-testületi üléseket 2007 eleje óta a Vásárhelyi Városi Televízió közvetíti.
Fotó: Tésik Attila

A közvetítések során a vásárhelyi stáb mellett helyiek is dolgoznak. A „szomszédból" csak egy kamerát kell hozni, mert a másik a mindszentieké. Sőt már egy keverőpultjuk is van. Ennek ellenére mindenképpen pályáznának eszközbeszerzésre, mert a jelenlegi technika már elavult.

Az új televízióhoz már biztosítva van a frekvencia. Mindszenten még sohasem működtetett az önkormányzat helyi adót. A szegvári Civil Tv-nek van ugyan egy stúdiója a kisvárosban, de ez egy magánvállalkozás. A három előterjesztő azt szeretné, ha a helyi televízió nem csak a testületi üléseken történteket rögzítené. A tervek között szerepel minden olyan esemény bemutatása, amely a város lakóit érdekelheti.

– A vásárhelyiek munkájával elégedettek vagyunk, de jóval költségtakarékosabb lenne, ha mindszentiek készítenének anyagokat a mindszentieknek – tette hozzá Szabó József.

Olvasóink írták

 • 14. mácsonyka 2008. május 16. 21:56
  „Hát igen! Kell az emberek pontos tájékoztatása ! Csak egy példát mondok:Sajtóreferens úr máj.13-án nyilatkozik,sajna nem lehet beadni a pályázatot a Bankpalota felújítására.Jegyző úr máj.14-én nyilatkozik,csak beadták a pályázatot a Bankpalota felújítására. Vajon milyen lenne az a TV műsor,melyben nem tudja a bal kéz,mit csinál a jobb? ( Horváth doktorról olyan nyilatkozatot megjelentetni,már csak hab a tortán t.sajtóreferens úr!)”
 • 13. pederzoli 2008. május 16. 19:54
  „Namost a Hódtáv SE-nek vajmi kevés a köze a sportcsarnokhoz,ezt azért ne felejtsük el. Másrészt,hogy miként is megy ez a frekvencia dolog: Csak az országos csatornáknál ( akár tévé,akár rádió ) előírás,hogy az ORTT tagjainak többsége jelen legyen. Ez azért determinálja a végeredményt úgy hiszem. Komment,az emberanyag nem biztos,hogy probléma,mert ha csak a Rádió7-től és a VTV-től jönnek át a Mindszentiek,aránylag tapasztalt csapattal indul ez a dolog.
  Nem tartozik szorosan ide,de a hydroinfo szerint 215 centiméter volt ma reggel a Tisza vízállása,17 Celsius fok meleg. Khm...az ügyben mi lesz a legújabb magyarázat?”
 • 12. komment 2008. május 16. 18:28
  „Azért az se legyen utolsó szempont hogy a TV "csinálás" azért nem csak annyiból áll, hogy van egy kamera meg egy keverőpult és majd eljátszadozik rajta valaki... Főleg, hogy elismerten elavultak, azaz venni kell helyette újat. Lelkesedésből, szakemberek nélkül (pl. szerkesztő, riporter, operatőr, vágó, technikusok) NEM LEHET normális TV-t csinálni! Ez tény - ezen nem is érdemes vitázni. A hirdetési időket is el kellene adni = nem árt ha van aki konyít a marketinghez is. Vannak a városban olyan emberek akiknek egyáltalán van lövésük ezekről a dolgokról? Ki fizeti ezeknek az embereknek a bérét és milyen pénzből? A műsor mennyire lenne pártsemleges? Azaz mennyire foglalkozna a valós! problémákkal és mennyire csak önfényezés lenne? Na jó.. ez költői kérdés volt - mindenki tudja a választ. Készült-e gazdaságossági számítás (szakember tollából!) az egész project költségeiről amik alsó hangon is milliósak?
  Ha a város honlapját nézzük, ami szakmailag és tartalmilag is rendkívül szégyenletes, akkor mi várható egy tv-től? A honlap átalakítása és normális üzemeltetése relatív kis pénzből megoldható lenne - ha valóban ennyire fontos lenne a nyilvánosság.”
 • 11. galiba 2008. május 16. 17:50
  „Jól szóltál pederzoli !
  Gyakorol-e munkáltarói jogokat a ....lásd strand !Mi lett belőle ?
  Sportköri elnök=épül az új sportcsarnok Vhelyen.Jutott a mindszenti homokból ide is, valószínű.
  Sok az összefutó szál,kinek kérik ki a véleményét ?Önhatalmú kapcsolatok.Még szidják a kádárrendszert !
  Nem is puszira ment a freki adás,ez a "kelés " később fakad ki !
  Reméljük,a polg.mester nem lesz mindég táppénzen.Habár én ha mellettük dolgoznák,már korházban lennék,vagy akkorát ütnék v.hova,hogy szétugranának.
  Nagyon hallgatnak,semmi fórum,sem megszólalás.”
 • 10. pederzoli 2008. május 16. 16:18
  „Megérkeztem,lehet utálkozni:
  Elnézem az előterjesztőket,akikkel a világon semmi bajom,az jön le,hogy benne van a buliban a leendő helyi FIDESZ elnök,a promenad.hu portáligazgatója (lehet,már nem az,és majd itt igazgat,csak hajrá! ) ,és még egy képviselő,aki sportköri elnökként kicsit sem kötődik H.mvhely-hez,mellesleg a város második embere. Mégegyszer mondom,semmi bajom velük,de a tények makacs dolgok. Mit tippeltek,egy szabályosan meghirdetett pályázat után ki lehet a majdani stúdió vezetője? Nevet nem írok,majd mindenki megválaszolja magának otthon :-) . Így nem érheti vád,hogy Ő folytat médiatevékenységet.
  Azt nem tudom,hogy tudják-e hogy ha meg van a freki,akkor 180 napon belül meg kell kezdeni a sugárzást,ami valljuk meg:eléggé közeli dátum,tehát ha igazam van,akkor egy eldöntött dologról szólt az előterjesztés. Csak úgy puszira nem adnak frekvenciát.
  Azt kérdezném még: Ha teszem azt a Polg.mester épp táppénzen van,a helyettesítője gyakorol-e munkáltatói jogokat a stúdióvezető felett,vagy csak... (majd megválaszolja mindenki)”
 • 9. liló 2008. május 16. 14:15
  „Nem létfontosságú a helyi TV. Ha csak nem a "szóvivő" úrnak. A vásárhelyi Tv-nek 1mFt-ot fizetnek, a Civil Tv ingyen vállalta volna a közvetítéseket az önkormányzati ülésekről. Olyan jól áll a település anyagilag, hogy mindenért feltételül fizetni kell, különben a büdzsé megbukik.”
 • 8. kétkedő 2008. május 16. 12:49
  „Bíborka! Jó,hogy említed a honlapot.Ha még azt sem tudják napi,vagy két napi új hírekkel feltölteni,hogy akarnak egy tévés műsoridőt kitölteni? Mivel? Bizonyára L.J.-t kellene isteníteni,tetteiről dicshimnuszt zengeni.Kevés az egy csatorna (TV) ?”
 • 7. Biborka 2008. május 16. 09:51
  „Igazad van X.Y.! Most a szúnyogírtás lenne a fontos.Kis apró lépésekkel kellene élhető várost alakítani.Ne majmoljuk, ne versenyezzünk a gazdag településekkel! A helyi tv. még rá érne, hacsak nem az előterjesztő/k/nek jelent jó és biztos üzletet.Az előterjesztő/k/ javasolják inkább Mindszent város honlapjának felújítását, mert egy elavúlt, élvezhetetlen förmedvény.”
 • 6. x.y. 2008. május 16. 06:15
  „A pénzköltést jobb lenne a szúnyogírtással folytatni! Azért mert strandunk nincs,szúnyogunk még van !
  A Civil Tv nem úgy muzsikál,ahogy a testület szertné?Igaz,nem készült riport a jegyzővel arról,hogy anyakönyvezetői képesítést szerez,nem láttuk Hevesi farmját,stb. De nem és érdekel senkit.A havi díjért ,amit a VTV kap,az önk.dolgozói kameráznak.Miért is fizet a VTV-nek az önk.?”
 • 5. galiba 2008. május 15. 22:55
  „Szegedi fiatalokat ,egyetemistákat,kollégiumi "beavatás "/ elég drasztikus volt/ügyben 20 napi közmunkára büntette a bíróság.
  Meggondolatlanok voltak,és szinte gyerekek.
  Kérdem: ezek a polgármesteri hivatalban dolgozók,lakosság által megválasztott felnőtt,felelősséggel rendelkező / legalább is kellene / emberek,komoly anyagi,és erkölcsi kárt okoztak városunknak. Megússzák büntetés nélkül ????? Hol a törvényes igazság ??
  Minimum a képviselőknek,kárt okozóknak 30 napi közmunkára való büntetés !!! Kész is lenne a strand !
  Hogy lehet,hogy itt kilehet bújni a felelősség alól ???????”
 • 4. galiba 2008. május 15. 22:34
  „Ilyen gazdag az önkormányzat ?Szerintem bőven elég a Civil TV !
  Csak úgy,hogy teljék másra is !Enélkül megvagyunk.
  Bizonyára sok minden jó lenne,de azt tegyék először rendbe, amit elkezdtek.
  Javasolnám: Tegyék rendbe a strandot.Büntessék meg magukat közmunkával,mivel a képviselő-testület bűne.Ez is pénz,nem kevés.
  Belekezdtek a ker.párút építéséhez...hol a folytatás ?
  Megtervezték a fürdőt pénzért ,temető felszám.darabban...
  Csatorna pályázatról elhallgattak.folyik a pénz, a lakosság itt is fizet, a képv.testület költ,és hallgat.
  Tehát a TV várhat sorára.”
 • 3. Oláh Árpád 2008. május 15. 21:00
  „Tisztelt testület!

  Tényleg ekkora, habzsi- dőzsi van Mindszenten? saját tv-re van szükség? Nos véleményem szerint szét kéne nézni mert nem biztos, hogy anyira kell az a tv de ha mégis kinek a pénzéből működne és kik lenének a vezetőik?
  Vagy ez csak egy munka erőpiac a párt közeli és párt véleményen futó elvtársaknak. Nos elgondolkodtató! Akárcsak a csatornázás témája. Tehát tisztelt testület gondolkoni, gondolkodni, gondolkondni aztán cselekedni.”
 • 2. Képvadász 2008. május 15. 09:04
  „Minek kapálódzni, minek ott a Civil TV! Csak egy kicsit patronálni kellene! Nem! Kell még egy újabb! Ami a képviselő testület életéről szól, esetleg még belevéve az üléseken kívüli időszakot is!”
 • 1. na 2008. május 15. 07:02
  „Hát nem csodálom, hogy a vásárhelyi városi tv-től meg akarnak válni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúrópróbás vásárhelyi gázvizsgálatok

Hódmezővásárhely - Lakossági és képviselői panaszra és a Magyar Energia Hivatal utasítására novembertől márciusig vizsgálta a gáz fűtőértékét a szolgáltató Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom