Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Városi temető lesz a Kincses mögött

Városi tulajdonú temetőt alakítanak ki hamarosan a vásárhelyi Kincses sírkertben, ahol a ravatalozó, valamint a mögötte lévő két és fél hektáros terület az önkormányzaté. A kegyeleti szolgáltatást a városellátó kht. végzi majd. A beruházás 30 millió forintba kerül.
Önkormányzati tulajdonú temetőt alakítanak ki Vásárhelyen. A városé a Kincses sírkert ravatalozója, valamint a mögötte lévő két és fél hektáros terület, s ott hozzák létre az új kegyeleti helyet. A 30 millió forintos beruházás során felújítják a ravatalozót, valamint kertészeti szempontból is megtervezett temetőt alakítanak ki, mondta el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatóján Lázár János, Vásárhely polgármestere.

Ezzel eleget tesz a város az önkormányzati törvényben foglalt kötelezettségének, tette hozzá a település első embere. Hozzátette: az önkormányzati temető kialakításával jelentősen javul Vásárhelyen a kegyeleti szolgáltatás színvonala, valamint annak ára is.

A temetők rendben tartása érdekében évek óta támogatja a város az egyházakat. Ez a jövőben sem szűnik meg, viszont változik a támogatás elosztása, ugyanis pályázni lehet majd az összegre. Az önkormányzati temető várhatóan júniusig készül el, s a kegyeleti szolgáltatást a városellátó kht. végzi majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a hosszas ügyintézéstől

A vásárhelyi Dobó Ferenc Horgászegyesület tagjainak mostantól csak egyszer kell sorba állniuk, hogy… Tovább olvasom