Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Vásárhely 100 milliót ad a karnak

Hódmezővásárhely - Az SZTE Vásárhelyen működő mezőgazdasági karát a város 50 és 100 millió közötti összeggel támogatja a következő gazdasági évben. Erről állapodott meg szerdán Szabó Gábor, az egyetem rektora és Lázár János, Vásárhely polgármestere.
Eredményesen tárgyalt szerdán Szabó Gábor rektor és Lázár János polgármester a vásárhelyi mezőgazdasági kar jövőjéről – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Vásárhely polgármestere. Lázár János a közös közleményben is megfogalmazott részletekről szólva elmondta: mind az egyetem, mind Vásárhely a Dél-Alföld fejlődése szempontjából kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a következő évtizedekben is magas szintű agrár-felsőoktatás működjön Hódmezővásárhelyen. Ennek érdekében a város és az egyetem áprilisban gazdasági együttműködési megállapodást köt. Ennek megfelelően a vásárhelyi önkormányzat a következő gazdasági évben 50-100 millió forintos támogatást nyújt a mezőgazdasági kar működéséhez, illetve közösen hasznosítja az egyetemmel a kar területén lévő, ma kihasználatlan épületeket. A megállapodást a szegedi egyetem készíti elő, ezt a város közgyűlése április 21-i rendkívüli ülésén tárgyalja.

– Nagyon fontos a mezőgazdasági szak- és felsőfokú képzés az 50 ezer hektáros földterülettel rendelkező Vásárhely számára, ahol az országos átlagnál magasabb a mezőgazdaságban foglalkoztatottak és az agrár kis- és középvállalkozások száma is. Az agrárium 3500 családnak nyújt megélhetést – hangsúlyozta Vásárhely polgármestere. Hozzátette: a város célja az is, hogy erősítse a szegedi egyetemet abban a törekvésében, hogy az egész Alföld – beleértve annak a határon átnyúló részeit is – szellemi központja legyen. A polgármester hozzátette, az amerikai Pioneer cég, illetve a két éven belül működő ausztrál biodízelüzem letelepedésében is fontos szerepe volt az agrár-felsőoktatás jelenlétének.

Olvasóink írták

 • 2. yess 2008. április 10. 22:01
  „Naaa , kellett nekünk leszavazni a tandíjat. Így mindenki fizeet!!!!!! YESSSSS”
 • 1. csabi, de messzire már 2008. április 10. 20:42
  „parasztpárizs
  jó kis fődműves tanyavilágcentrum
  Szédültök a betonon
  kapájjjá”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták az eltűnt nőt Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Szerda délután állampolgári bejelentés után megtalálták azt a 42 éves nőt, aki a… Tovább olvasom