Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Vásárhely a legbiztonságosabb

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen a legkevesebb a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma - derült ki a megyei jogú városok összehasonlításából. A településen tavaly 62 ezer órát járőröztek az egyenruhások, akik négy éve minden rablót elfognak.
1003 rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmény történt tavaly Vásárhelyen. 2014-ben ez a szám még 1436 volt. Ebben az összehasonlításban a település kiemelkedik a 23 megyei jogú város közül – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A településeket számos kategóriában vizsgálják még. A 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma Vásárhelyen volt a legkevesebb.

Harkai István rendőrkapitány a februári rendes közgyűlésen számolt be a rendőrség 2015-ös munkájáról. Elmondta, közel 62 ezer órát járőröztek kollégái. A település közterületein 239 bűncselekményt követtek el. 343 lopás, 6 súlyos és 95 könnyű testi sértés, 6 rablás történt. – 2012-től minden rablót sikerült elfogni – tette hozzá Harkai, aki kiemelte többek között a bővülő kamerarendszert, amely segít a felderítésben, és a törvényi hátteret, ami miatt az elkövetők börtönbe kerülnek.

A vásárhelyi képviselők idén is megszavazták a rendőrség támogatását, 10 millióval járulnak hozzá a kapitányság munkájához.

– Nekem szerencsére még sosem volt dolgom rendőrökkel. Úgy érzem, ez így a legjobb – válaszolt kérdésünkre nevetve a vásárhelyi Szűcs Imre. Azt mondja, sűrűn találkozik a városban rendőrrel, szerinte ennek is van visszatartó hatása.

– Évekkel ezelőtt betörtek hozzánk. Szerszámgépeket vittek el, de gyorsan elfogták a tetteseket – mesélte el egy tanyán élő asszony, aki kérte, ne írjuk le a nevét. Nem fél, de örül neki, hogy egyre több rendőrt lát a külterületen is. Hozzátette, az ő esete jól végződött, de hallott már olyanról is, akinek az ügye nem zárult ilyen megnyugtatóan.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdezzen Cseri Tamástól, a vásárhelyi Hódtó városrész önkormányzati képviselőjétől

Ezúttal Hódmezővásárhelyen folytatódik Fogadóóra sorozatunk. A következő hetekben végigmegyünk az… Tovább olvasom