Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Vásárhely a legbiztonságosabb város

A huszonnégy megyei jogú város közül Vásárhely a legbiztonságosabb – derül ki a Heti Világgazdaság által közölt adatokból. Dezső József vásárhelyi rendőrkapitány szerint ez a szervezett csapatmunkának és a bevezetett reformoknak köszönhető.
- Vásárhely a legbékésebb, legbiztonságosabb a megyei jogú városok közül – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Dezső József városi rendőrkapitány. Az alezredes ezt arra alapozta, hogy a Heti Világgazdaságban megjelent a nagyvárosok bűnügyi toplistája, melyen Vásárhely az utolsó, huszonnegyedik helyen áll, ami azt jelenti: itt a legkevesebb a bűncselekmény.

Vásárhelyen 2001–2005 között tízezer főre átlagosan 303 bűncselekményt követtek el. A „legbűnösebb" városban, Szekszárdon ez az adat 758. A tolnai megyeszékhely ezzel Budapest (663) előtt végzett az első helyen. Szegeden 560 volt az átlagos bűncselekmények száma tízezer fő esetében. A Tisza-parti város a huszonnégyes listán a tizenegyedik helyen végzett.

– Évek óta jellemző Vásárhelyre a pozitív statisztika. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy „rendőreink hivatásként élik meg a kapott feladatokat", s kiváló csapatmunkában dolgozunk. Ezenkívül reformokat is bevezettünk. Ilyen például a 24 órás szolgálat, illetve fórumokat is szervezünk, amelyen a lakosságot is bevonjuk a bűnmegelőzésbe – tette hozzá az alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városé lehet az épület

Ingyen kéri az államtól a vásárhelyi önkormányzat a helyőrségi klubot, amelyet felújítana és… Tovább olvasom